01 mai 2016

About UsCiao,


Am făcut secțiuna aceasta pentru a vă putea spune câteva cuvinte despre mine. Sunt o persoană simplă care iubește să citească. Îmi plac cărțile horror, thriller, mystery, fiction. Însă citesc aproape orice, mai puțin fantasy sau sf, nu mă împac prea bine cu cărțile de genul; dar sunt dispusă întotdeauna să încerc ceva nou.

Îmi plac în general cărțile publicate la editurile: Trei, Corint (Leda Edge), Epica, Polirom, Humanitas... și putem continua, dacă o carte este bună de ce ar mai conta editura, nu? Într-adevăr îmi plac anumite edituri și sunt mereu curioasă de noutățile lor, am o mica obsesie și pentru diferite edituri. (un exemplu drăguț este editura Trei, de la care am un număr frumos de cărți)

Cărțile sunt un hobby pentru mine, o formă de relaxare. Îmi place natura, ador plantele, cactușii, tot ce cuprinde natura; într-adevăr nu am o pasiune pentru flori, nu-mi plac extraordinar de mult. Lalele rămân însă florile mele preferate, pe restul putem să le excludem.  Îmi place natura și libertatea.


 Îmi place muzica, am făcut o pasiune pentru rock-ul vechi și nu numai (AC/DC, Metallica, Alice Cooper, Scorpions, Marilyn Manson, Sepultura, Linkin Park, Alternosfera, Bee Gees, Eagles, Die Antwoord și mulți alții). Îmi place muzica bună, acesta e adevărul! 
Am 18 ani și am deschis acest blog pe 15 martie 2016 și nu m-am gândit vreodată că voi ajunge să înființez un blog de carte. Dacă-mi spunea cineva că voi deschide un blog dedicat cărților, i-aș fi spus că râde de mine. Nu citeam foarte mult înainte, după înscrierea mea la liceu mi s-a aprins pofta aceasta pentru lectură, mi-a plăcut să vizitez biblioteca liceului, să găsesc oameni cu care să împărtășesc aceeași pasiune (au devenit o obsesie cărțile mai nou în cercul meu). Chiar mă bucur că am făcut o pasiune pentru lectură. 🖤

Blog-ul a devenit o parte din mine💕, emoționant ah😂, dar serios acum, m-am atașat mult de el. Am descoperit persoane noi și minunate prin intermediul lui și mă bucur că reușesc să postez aici toate părerile mele de cititor înrăit! E un mod de a te relexa, de a te face mai sociabil, prinzi mai mult curaj când știi că sunt persone care te citesc, care îți comentează postările și care-ți urmăresc fiecare mișcare, opinia ta publică.
Vă pot spune că blogging-ul e o chestie tare mișto! 🖤

Într-un final, vreau să vă mulțumesc pentru susținere și pentru că mă citiți.

Mă mai puteți găsi și pe:
Facebook: AlexandraHaliga
Goodreads: AlexandraHaliga
E-mail: foreverlostinliterature@yahoo.com
Bunăăăă,

Numele meu este Luiza, dar mai nou am o mică pasiune pentru „Lizze”, aduce cumva cu englezescul termenului „lizard”, ceea ce înseamnă șopârlă, însă acestea două nu au nicio legătură. Pe scurt îmi puteți spune Lizze, aceasta este ideea principală. (și da, după cum ați observat, îmi place să lungesc vorba până la infinit – aici își fac intrarea cunoștințele mele matematice)

Am vârsta de 18 ani și îmi place mult să citesc (dacă cititul obligatoriu al părinților se pune drept „lectură voluntară” atunci pot spune că citesc din clasa a IVa; dar cel mai probabil pasiunea pentru citit a încolțit în clasa a VIIIa și s-a intensificat începând cu clasa a IXa). Mi-ar plăcea să admit că sunt un șoricel de bibliotecă, dar asta ar însemna să mint. Citesc lent, îmi place să savurez fiecare cuvânt, fiecare frază; deci dacă un concurs ar consta „în cât de rapid poți termina de lecturat o carte”, m-aș clasa pe ultimul loc – sunt genul de persoană care apreciază calitatea, ci nu cantitatea. Îmi place de asemenea să tricotez, să desenez, încerc (doar încerc) să fac anumite lucruri handmade (ca de exemplu brățări, origami, accesorii).Acum, normal ar fi, să vă prezint legătura mea cu Tigruț, cea care coordonează blog-ul. Suntem colege în liceu, clasele noastre sunt față în față și astfel a fost imposibil să nu ne împrietenim (chestia amuzantă e că de fapt noi prima dată ne-am cunoscut via Instagram și nu în realitate). Am observat că avem lucruri în comun – printre care și cărțile – astfel legătura s-a intensificat. Mi-a cerut ajutorul în privința unei recenzii pentru blog, i-a plăcut (așa presupun) și mi-a propus un parteneriat în privința blogului ei, eu am acceptat și iată-mă aici.Îmi plac foarte tare dulciurile, florile (în ghiveci – mi se pare de departe mult mai romantic să primești un ghiveci plin cu puieți care să înflorească de câteva ori pe an, decât un buchet mare de trandafiri care peste 3 zile se vor ofili). Îmi place să fotografiez cerul, în ciuda faptului că 10 poze par să fie același cadru, mie mereu mi se pare diferit – cred că cerul este singurul lucru care nu poate fi niciodată considerat urât – nici măcar când e înnorat sau doar albastru, fără pic de nor.


Arta scrisului încă este un mister pentru mine, însă dezlegarea lui m-a intrigat începând cu învățarea alfabetului, primele cuvinte scrise apoi a continuat cu compunerile din clasa a IVa, încet, încet au apărut micile povestioare (sau doar începuturi), urările de naștere foarte inspirate (așa mi se spunea – poate voi începe o afecere în acest domeniu cândva), plăcerea de a rezolva primele subiecte de BAC la limba română, iar apoi întocmirea primelor recenzii. Îmi face mare plăcere să scriu, simt că mă despart de tot ce mă înconjoară și mă transpun, gol-goluț pe hârtie (în ciuda faptului că sunt o persoană pudică, sentimentul e chiar plăcut). Mi-aș dori să schimb ceva în lume prin scris, însă nu știu ce anume, sper însă ca blog-ul și oamenii pe care-i voi întâlni aici mă vor ajuta să găsesc acel ceva.

Mă mai puteți găsi și pe:
Facebook: Luiza Gospodaru
Goodreads: Gospodaru Luiza5 comentarii:

 1. Răspunsuri
  1. nu :)) o sa iti mai citesc si urmatorul articol stai calma :))) te mai torturez putin

   Ștergere
 2. Si eu citesc mai serios din clasa a 9 a. Nu mai e nevoie de prezentari cred, nu?

  RăspundețiȘtergere
 3. Succes. Mă bucur să văd tineri care își urmează visul chiar atunci când el se ivește! Spor în tot ce faci!

  RăspundețiȘtergere