19 mai 2018

#4 Interviu Book blogger: Iuliana CazanIuliana este o fată tare simpatică, care pune pasiune în orice! Poți să-i vezi sufletelul micuț transpuns în orice lucrușor făcut de ea!


Povestește-mi despre tine! Cine este Iuliana?

👩🏻‍💻Iuliana este o elevă de 15 ani, pasionată de cuvinte, de literatură și de fotografie mai ales.


Cum te-ai decis să-ți deschizi un blog? Care a fost scopul principal?

👩🏻‍💻Mereu am vrut să scriu pe un blog, cu toate că nu știam subiectul despre care aș vrea să vorbesc. Inițial am vrut să am un blog de fotografie, unde să-mi înșir toate pozele, să povestesc câte ceva despre ele și cam atât. Însă după ce am descoperit cărțile în adevăratul sens al cuvântului, mi-am zis că fotografia și literatura s-ar înțelege bine împreună.


Mi-am deschis blogul Glasul Literaturii într-o seară de vineri, iar scopul principal a fost, și încă este, să-mi împărtășesc gândurile despre ce citesc cu cât mai mulți cititori pasionați.


Îți mai aduci aminte care au fost primele cuvinte postate pe blog?

👩🏻‍💻Haha! Ce nostalgie! Promit că n-am tras cu ochiul absolut deloc! Primul articol de pe blog a fost unul de bun-venit și zicea printre altele cam așa: ,,Haideți să ascultăm împreună glasul literaturii,,.

Care a fost reacția părinților tăi când au aflat despre această pasiune care a venit mai târziu și cu un blog de carte?

👩🏻‍💻Ai mei au fost foarte încântați și zic eu că sunt bucuroși că al Literaturii Glas se face auzit.Cine te susține tot timpul? Unde-ți găsești pofta pentru scris?

👩🏻‍💻Pe lângă ai mei, mă mai susțin și cititorii care atunci când îmi spun că vor să audă părerea mea despre o carte ori că citesc o carte pentru că eu am recomandat-o, nu pot decât să mă bucur și să-mi termin cât mai repede treburile ca să revin pe blog cu noutăți.

Pofta mea pentru scris vine din simplul fapt că citesc o carte care-mi place mult. Dispoziția asta magică pentru a scrie nu-i de găsit așa ușor. Pe lângă influența cărții asupra stării mele, am nevoie de liniște și inspirație, în așa fel încât balanța să se echilibreze, iar rândurile ce le scriu să transmită acel ceva.


De când pasiunea pentru literatură? Ai fost de mică obișnuită cu cărțile?

👩🏻‍💻De mică îmi plăceau cărțile, de orice natură erau ele. Știu că pe lângă fabule, îmi plăcea să răsfoiesc cărți vechi. Dar adevărata pasiune pentru lectură a venit acum vreo doi ani.

Spune-mi un secret! Ai dăruit vreodată o carte doar pentru că nu ți-a fost pe plac?

👩🏻‍💻Da. Am făcut asta în speranța că va bucura pe altcineva. Dar am dăruit și cărți pe care le-am citit și care mi-au plăcut mult tocmai pentru că știam că va încânta și pe alții.


Genurie preferate și top 3 cărți din acest gen?

Am un nou gen preferat și anume literatura universală: 
▪️Muza de Jessie Burton, carte pe care o citesc în prezent și care-mi place teribil
 ▪️Femeia din Orient Express, citită de curând, o carte misterioasă și captivantă deopotrivă
▪️Un prieten perfect de Martin Suter, mi-a plăcut mult de tot la vremea la care am citit-o și vă recomand să o încercați

Biografiile iar îmi plac mult datorită Romanului Mariei Callas și-mi mai plac și cărțile romance pentru zilele în care-mi doresc ceva mai lejer:
▪️Infernul lui Gabriel
▪️Oamenii fericiți citesc și beau cafea
▪️ 50 cele mai frumoase scrisori de dragoste din toate timpurile


Cum te simți atunci când termini o carte „mai puțin bună”? Îți este greu să îi ofere steluțe puține?

👩🏻‍💻Oh, da :) N-aș ști să numesc sentimentul, însă mă gândesc mult înainte să dau steluțe unei cărți mai puțin bune sau care nu mi-a plăcut mie atât de mult.


Ce sfaturi le-ai da bloggerilor începători?

👩🏻‍💻Să fie perseverenți și răbdători. Să scrie cât mai mult și să citească la fel de mult.
Vă mulțumesc că ați avut răbdare să-mi citiți răspunsurile și îi mulțumesc tare mult și lui Tigruț pentru oportuitate! :)
Lecturi plăcute, cititori dragi!Pe Iuliana o găsiți pe conturile de Instagram și Facebook, desigur și pe blog.

Dragii mei, în fiecare sâmbătă o să vedeți pe blog interviuri cu book bloggeri, respectiv booktuberi. Sunt sigură că urmăriți câteva blog-uri de carte, dar știți doar numele cui este în spate, nu și cum este persoana din spatele butoanelor!


3 comentarii:

 1. Ce drăguț. O urmăresc pe Iuliana și pe Instagram și face o treabă deosebită. Mulțumim!

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. E micuțul meu blogger pe care l-am adus în lumea aceasta nouă, a bloggerilor! :D

   Ștergere
 2. Cât de cuute!! Mult succes amândurora!

  RăspundețiȘtergere