Recenzie: ” Octopussy #2 ” - Cristina Boncea (Becks merge la școală)

Titlu: Becks merge la școală 

Autor: Cristina Boncea

An apariție: 2016

Categorie: Ficțiune

Nr. pagini: 176

Editura: Herg Benet









Descriere:

După ce au fost subiect de studiu pentru boala Octopussy descoperită de unchiul lor, gemenele Becks și Hyena sunt obligate să se despartă. De data aceasta, Becks pleacă la liceu în Anglia. Pentru ea, școala însă nu va fi decât un pretext pentru a experimenta cât mai mult – de la sex dezinhibat, până la dragoste și prietenie – totul departe de casă, de Hyena și de mediul familiei sale… ciudate. Detestată de cercul noilor colege, acceptată așa cum este, în cele din urmă, dar și îndrăgostită de tânăra Natty, Becks încearcă să afle răspunsuri clare la întrebările aparent inexplicabile care au condus-o până în acest moment al vieții sale. Ce are de făcut? Ce înseamnă normal și ce nu? Care sunt limitele? Care este adevărul? Poate fi oare el aflat? Și cu ce riscuri?

Părerea mea:

Cred că sunteți mai multe persoane care detestați această carte , decât persoane care deschideți puțin ochii ca să observați realitatea din zilele noastre. De ce spun asta ? Tocmai ieri , după ce am postat recenzia pentru ” Octopussy #1 ” și cred că un domn sau chiar un adolescent (era un cont de facebook anonim) și-a arătat nemulțumirea față de recenzia pe care am oferit-o.

Mesajul fiind acesta:

” Multi copii prost in ultimii ani , adolescentii din ziua de azi nu stiu altceva decat sex , droguri si alcool. Pentru ca asta e COOL acum , sa fii bortoasa la 15 ani  și sa ajungi intr-un centru de dezintoxicare de droguri si sa te faci manga prin cluburi , pentru ca , repet, asta e COOL !

Prostia Cristinei Boncea ajunge mai popuara , ce aveti de invatat din acele carti ? CUM SA TI-O TRAGI CU UN CAINE ??? CUM SA-TI BAGI O STICLA IN CUR ?
Deschideti ochii si vedeti ca sunt niste aberatii in acea carte. !!!
Am crezut ca voi sunteti niste adolescenti diferiti de pe fll , dar sunteti niste roboti programati pentru esec ! Mi-e sila ! ” 
(fără editări) via ” Facebook Messenger ”

Cartea mi-a oferit-o , Cristina , pentru o recenzie pe blog.
 MIE mi-a oferit-o , să-mi spun PĂREREA MEA despre carte. Dacă MIE mi-a plăcut , eu îi voi face o recenzia ca atare. Am dreptul la propria opinie , nu ? Cred că am și eu 2 neuroni care să funționeze și să mă descurc și eu în lumea asta , nu ?
Nu am să înțeleg de ce sunteți așa revoltați pentru o carte ? Dacă ție nu îți place , nu o cumperi , nu ?O dată ce știi ce s-a petrecut în carte , înseamnă că ai citit cartea. Fiecare are hateri , dar voi deja sunteți enervanți și aveți niște minți ÎNCUIATE. E O SIMPLĂ CARTE !!! 
Te-ai oprit la partea aceea doar pentru că s-a întâmplat scena cu ” câinele” , dar de ce nu ai continuat cartea să vezi ce se întâmplă ? Ce credeai că și-o trage și cu o pisică ?

Trecem peste , voi face această recenzie și nu o să vă mai ascult părerile voastre ” inteligente ”.

Vă anunț că acest volum este radical față de primul. Cum ați citit și în descriere , Becks pleacă în Anglia pentru a studia. Ce credeți? Că și-o trage cu toți din liceu ? Că-și face un alt anturaj , ca să aibă cu cine fuma și consuma alcool ? GREȘIT. 

M-a suprins și pe mine schimbarea lui Becks , sincer. Becks devine o adevărată adolescentă , serioasă , care este mai pregătită și mai hotărâtă pentru alegerile sale. Aceste scene fiind prezentate în detaliu , pe care le înțeleg mai ușor și care se leagă între ele. 


Volumul 2 , cum mă și așteptam , este mai bine structurat și cu mai mult sens. Se observă și maturizarea , Cristinei (în scris) , de aceea mi-a plăcut mult mai mult volumul 2 decât primul. (sorry)

Ce nu mi-a plăcut aici ? Să zicem că finalul , chiar am rămas puțin...surprinsă...după un asemenea final sunt curioasă să văd și volumul 3 , ultimul volum al trilogiei ” Octopussy ”.

Octopussy (primul volum) este doar inițierea voastră în lumea aceasta , abia în volumul 2 se dezvoltă  personajele , replicile sunt mai bine construite , aici aflați mai multe despre boala ” octopussy ” , zic eu că le puteți citi și separat . Dacă în acest volum autoarea și-a arătat adevăratele abilități , sunt curioasă pentru ultimul volum și pentru cărțile care vor urma să fie publicate de Cristina ! 


Finalul acela a fost așa...neașteptat...și știu că mai aveam în jur de 50 de pagini și cred că mi-au trebuit 10 minute să le termin , deoarece citeam prea repede și informțiile intrau forțat și nu am realizat cum am terminat cartea și am rămas cu ideile spânzurate.

Nu prea am multe de spus despre acest volum , deoarece deja știți ce s-a întâmplat în carte , toată lumea a citit cărțile Cristinei , numai eu am citit  ” Octopussy”  în 2016 , neștiind de aceste cărți superbe și îmi pare rău că nu am aflat mai de mult de ele , dar cred că este mai ok să citesc la 16 ani cărțile acestea decât la 14 ani când aveam o altfel de concepție asupra adolescenților.

În final , cărțile acestea: ” Octopussy ” și ” Becks merge la școală ” , ne-au arătat perioada ” adolescenței ” , perioada în care noi ne dezvoltăm. Posibil să fie cea mai dificilă și grea perioadă a vieții , suntem nevoiți să luăm diferite decizii pentru viitorul nostru și totul este legat de adolescență. Dacă nu acum , atunci niciodată.

P.S Mulțumesc , Crstina , pentru cele două cărți și pentru autografe !
Mulțumesc , că mi-ai dat ocazia să-ți citesc minunățiile astea și te susțin în continuare cu ce faci!
Ești cool !



Vă las câteva citate din carte:




















RATING:



You May Also Like

4 comentarii

  1. Si mie mi-a placut aceasta carte mai mult ca prima, finalul m-a lasat pur si simplu masca, am apreciat-o pe Cristina pentru ca a avut curajul de a transpune in cartile sale viata de adolescent, cu bune si cu rele, fara perdea. Am scris si eu o recenzie, daca doresti sa o citesti te invit pe blogul meu ( http://booksormovie.blogspot.ro/2016/05/recenziebecks-merge-la-scoala-de.html?m=1 ) Lecturi frumoase, te pup.

    RăspundețiȘtergere
  2. Si mie mi-a placut aceasta carte mai mult ca prima, finalul m-a lasat pur si simplu masca, am apreciat-o pe Cristina pentru ca a avut curajul de a transpune in cartile sale viata de adolescent, cu bune si cu rele, fara perdea. Am scris si eu o recenzie, daca doresti sa o citesti te invit pe blogul meu ( http://booksormovie.blogspot.ro/2016/05/recenziebecks-merge-la-scoala-de.html?m=1 ) Lecturi frumoase, te pup.

    RăspundețiȘtergere
  3. Eu nu am citit cartea. Fac parte din aceasta generatie de adolescenti, dar nu prea ma regasesc in carte. Nu stiu daca mi-as dori sa o citesc sau nu pentru ca nu prea corespunde gusturilor mele.

    RăspundețiȘtergere
  4. Nu am citit cartea, dar sunt curioasă de cum mi se va părea, așa că sper că o să o citesc.

    RăspundețiȘtergere