Book Blogger Tag


Bunăăă, tigrișori! Ce mai faceți? Totul bine, totul bine?
Azi am revenit cu un Tag, primit de la o prietenă dragă și anume Roxi, de la Gânduri despre cărți..., deși l-am primit mai de mult, abia acum am reușit să-l public și voi împărți răspunsurile cu voi.

1. Top 3 lucruri pe care nu le suporti la o carte?


  • Să nu aibă scrisul mic. Acest lucru este INSUPORTABIL, te rog. Este îngrozitoare o carte de genul și să mai fie și groasă și scrisul mic, atunci chiar nu o mai citesc, Sorry.
  • Greșelile, în ultimul timp am găsit greșeli în cărți, nu e vorba de ”pe care”, ”voiam”, greșeli spre exemplu: literele în plus și minus.
  • Nonsens. Nu-mi plac cărțile care nu au o poveste, o structură. Vreau fire narative care se leagă între ele, nu un talmeș-balmeș.
2. Descrie locul perfect pentru citit.

  • Perfect? Perfect pentru mine este peste tot, pot citi oriunde, pe pat, șezlong, canapea. Până și în autobuz, tren, autocar, avion. Oriunde, nu am un loc preferat. Pot citit chiar și dacă e gălăgie, deoarece pot elimina orice și pe oricine din jurul meu, atâta timp cât sunt conectată cu cartea.

3. Trei confesiuni legate de cărți.

Îhmm, prima dată când primesc o întrebare de genul..
  • Citesc doar cărțile care au un aspect plăcut, nu-mi plac cărțile vechi, cărțile care au copertele vechi, uzate.
  • Îmi place orice fel de carte de la Editura Trei.
  • Citesc orice legat de Hitler, Germany, nazism.
4.Când a fost ultima dată când ai plâns în cursul lecturării unei cărți?

  • O să mă urâți pentru asta. Eu în general nu plâng, sunt o stâncă, daaaar o carte tot a reușit să-mi sustragă câteva lacrimi...Hoțul de cărți (poți vedea recenzia pe care i-am făcut-o aici), ieri mi-am luat și ”Mesagerul”, de la același autor, nu știu despre ce este vorba în carte, dar sper să fie la fel de bună ca bestseller-ul acesta.

5. Câte cărți se află în acest moment pe noptieră?

  • Ahh, ce perioadă am prins...în jur de 7, de obicei țin 3 cărți, cea pe care o citesc în acel moment, cea pe care am citit-o (pentru că trebuie să îi fac recenzie) și următoarea pe care o citesc.
Momentan pe noptieră se află: ”Still Alice” by Lisa Genova, ”Eat, pray, love” by Elizabeth Gilbert, ”Sharp Objects” by Gillian Flynn, ”Translation” by Stephen Marlowe, ”I Misteri Della Jungla Nera” by E.Salgari și ”Solo per oggi” by Annapia Villani. 
S-au adunat cam multe, deoarece trebuie să-mi cumpăr încă un corp de bibliotecă și ultimele cărți cumpărate (pe care le-ați văzut în ”July Book Haul”) se află pe podea/canapea. 

6. Care este gustarea preferată în timp ce citești?

  • Nuuuu, nici să nu vă gândiți, mâncarea nu are ce căuta lângă cărțile mele. Nu vreau firmituri, pete sau alte cazuri nefericite, dar beau foarte mult în timp ce citesc, apă, ceai, suc. Atât, mancare în niciun caz.
7. Numește trei cărți pe care le-ai recomanda tuturor,

Nu-mi place, degeaba recomand eu 3 cărți, dacă restul au gusturi diferite, totuși:

  • Still Alice, am citit-o de curând și nu pot spune decât ”WOW”. Desigur, doar este de la Editura Trei. (vezi recenzia aici )
  • The Book Thief, desigur. Nu putea lipsi această carte, nu doar că este doar o poveste, care te invață să apreciezi libertatea. ( vezi recenzia aici )
  • The Age Of Adaline, mi-a plăcut extrem de mult, am citit-o în câteva ore, nu vreau să dau spoilere sau ceva, dar o să-i fac un review pentru cei curioși.

8. Arată-ne o poză cu raftul tău favorit din biblioteca ta.


  • Oh, raftul meu..cărți de la Editura Trei și Rao doar că abia am aranjat cărțile, deoarece am dat de un anticariat superb în Iași și cu 10 lei îmi iau orice, mai ales când găsesc cărți de la Editura Trei. De data aceasta am luat cam 20 și ceva de cărți (nu regret nimic)

9.Scrie în trei cuvinte ce înseamnă cărțle pentru tine.

Trăirea altor vieți.

  • De ce? Pentru că fiecare carte reprezintă altceva, se prezintă acțiuni din altă țară, alt oraș, totul este diferit și prin intermediul acestora trăiesc altceva, încerc să mă îndepărtez de ce mă înconjoară și pentru câteva ore mă transpun altundeva. Acesta este cel mai frumos sentiment,



10. Care este cel mai mare secret de cititor al tău?


  • Spun lucruri pozitive despre anumite cărți, doar de dragul prietenilor. 



Ok, acesta a fost tag-ul complet, mulțumesc Roxi pentru acest tag super, mi-a plăcut extrem de mult să-l fac și chiar au fost niște cerințe interesante,

Ar trebui să dau mai departe acest tag, nu?
Hmm, deci dau mai departe blog-urilor: Books World și Books and Stuff.

Desigur, dacă dorește cineva să preia acest tag, puteți să-l luați cu plăcere, dar cu rugăminte de-ami menționa blog-ul ♥. Aștept link către tag-ul vostru ♥

You May Also Like

9 comentarii

  1. Wow! Mi-a plăcut ce am citit! Ești o persoana destul de interesanta, după cum se vede!
    Și mie îmi plac mult mult cărțile legate de nazism (dar nu îmi place de Hitler. Țin cu evreii.;) )
    Hoțul de cărți a fost superbă! Nota 20. Si Mesagerul te va captiva, îți garantez. Are un mesaj super.
    Mă bucur ca am dat peste blocul tău. Bafta în continuare! ��

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Mulțumesc mult, abia aștept să citesc și Mesagerul.
      Mereu mă cert pe subiectul acesta ”Hitler”, ahaha. Îmi place mult să citesc despre nazism și chestii de genul, ador. Mulțumesc mult că ai trecut pe aici și sper să te bucuri de tot ce o să postez în continuare. ♥

      O zi super și lectură plăcută ♥

      Ștergere
    2. O sa trec, fii sigura! Mersi la fel! 😊👌

      Ștergere
  2. Staaai puuțin..există cartea "The age of Adaline"? :O God, am văzut filmul și mi s-a părut genial, dar nu știam de carte. Trebuie neapărat să o citesc.
    Nici mie nu-mi place ca o carte să aibă scrisul mic. Sincer, nici nu o mai citesc dacă e prea mic, pentru că îmi e foarte greu și chiar dacă povestea poate-i bună, nu pot să înaintez în lectură.
    Și eu vreau să încerc "Mesagerul", pentru că mi-a plăcut prea mult cum a fost scrisă "Hoțul de cărți".
    Uiuiui, și raftul ăla ce drăguț e!
    Mă bucur că ai făcut și tu tag-ul, pupiceei și spor la citit! >:D<

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Ah, btw, te-am nominalizat și la Liebster Award. Sper să-ți faci timp să răspunzi la întrebări: http://thoughts-about-books.blogspot.ro/2016/08/liebster-award-nomination.html :D

      Ștergere
    2. Este îngrozitor scrisul mic, nu vreau o lupă, poate să fie și de nota 100, dacă nu o găsesc într-un format ok, bye-bye.
      Mesagerul îl am în bibliotecă, îmi face cu ochiul, dar nu știu când o să reușesc să ajung și la el, sunt extrem de curioasă pentru el ♥

      Am văzut acum ”tag-ul”: O să-l fac, dar, dinou, nu știu când o să-l postez. Te anunț printr-un comentariu :3

      Lecturi frumoasee :3

      Ștergere
  3. URASC scrisul mic! Ma face sa nu mai citesc cartea. * Nu ca as avea probleme cu vederea, ca nu am, dar ma oboseste si nu imi place *

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Așa și la mine, dar am probleme și cu vederea :)) uneori îmi dă o stare de somnolență și îmi lăcrimează ochii.

      Ștergere
  4. Moamaaa cate chestii avem in comun ,eu de felul meu sunt selectiva , atat cu oamenii cat si cu cartile , nu pot citii o carte cu scris mic si care sa fie pe langa si groasa exact ca tine , uneori imi aleg cartile dupa coperta , deci e foarte important sa arate bine si sa ma faca sa nu o las din mana . Nu pot sa mananc in timp ce citesc deoarece risc sa imi murdaresc cartile sau si mai rau : sa pierd firul povestirii ( urasc asta ) , de fiecare data cand imi cumpar o carte noua o citesc in asa fel incat sa nu ii indoi nici o pagina ca sa pot vedea ce scrie mai bine , imi e de ajuns sa ma chinui doar ca sa nu o indoi . Si bineinteles o carte trebuie sa aiba sens in primul rand , pentru ca daca nu are , imi pierd cheful si nu inteleg nimic si degeaba o mai citesc . Sper ca nu sunt singura care vrea sa isi pastreze cartile noi noute :))

    RăspundețiȘtergere