Rcenzie: Fata dispărută by Gillian Flynn

Titlu: Fata dispărută

Autor: Gillian Flynn

An apariție: 2013

Categorie: Horror & Thriller & Mystery

Nr. pagini: 616

Editura: Trei






Părerea mea:

Au trebuit să treacă trei ani ca să descopăr această carte...
Aceasta este ultima carte pe care am citit-o de la Gillian Flynn, aș vrea să le citesc pe toate, dar se pare că nu toate sunt traduse, dar cred că le voi lua în engleză cel mai probabil. Îmi place foarte mult cum scrie femeia asta, jur.

Această carte te obligă să rămâi până la finalul ei, să o termini. Este un monstru de +600 de pagini, dar nu-ți dai seama când ajungi a final și afli cine este criminalul! 

Gillian îți oferă doze de suspans și frică în același timp, te trece prin toate stările posibile în cărțile ei, dacă ai citit măcar o carte de la ea știi despre ce vorbesc.

Aș vrea să vă spun atâââââteaaaa, dar nu pot fără să dau spoilere :)) și nu vreau asta, vreau să descoperiți voi asta!
La fel ca și celelalte două cărți și aceasta îți dă momente de gândire și te obligă să-ți pui mintea pe rotițe, dar degeaba. Nu o să reușești să-ți dai seama ce se petrece în carte!
Ai o vagă bănuială cam cine ar fi criminalul? Ahahaha, greșești, nu poți știe?


Poate asta te ajută puțin: 

Cine ești?
Cum am ajuns aici?
Sunt întrebări care îl frământă pe Nick în ziua când sărbătoreşte cinci ani de căsnicie. Şi tocmai acum, soţia sa dispare pe neaşteptate. Primul suspect este Nick. Deşi îşi susţine nevinovăţia, dovezile împotriva lui nu încetează să apară. Sub presiunea mass-mediei, face paradă de cinism şi de minciuni. Iar jurnalul lui Amy, descoperit de poliţie, dezvăluie că mariajul lor era departe de a fi perfect.
Este Nick un ucigaş?
Adevărul îţi dă fiori: este mai întunecat decât ţi-ai fi imaginat.

Vă spun din nou, nu citiți cărți de la Gillian Flynn, dacă nu sunteți pregătiți de fiori pe spate și nopți nedormite :))! Trebuie să ai o inimă de fier.


Există și un film după această carte și vreau să văd filmul cât mai repede!!! După o să fac o mică comparație între film și carte, dacă vreți.

Deci WOW pentru cartea aceasta, chiar nu mă așteptam la așa ceva de la carte. Mă așteptam la lucruri întunecate și mindf*ck, dar nu așa. Nu mai înțelegeam, făceam parte din jocul lor. Gillian Flynn se va juca cu minte ta! O să adori cartea aceasta, îți garantez! 

Mintea o să-ți joace feste, o să devină o gumă. Se pare că lui Gillian îi place asta, o să rămâi celibatar! (după cum te avertizează de pe copertă)

Nu pot spune extrem de multe despre această carte, doar că am adorat-o, aș vrea să puteți citi și voi măcar o carte de la această autoare. Cred că aceste cărți sunt făcute pentru toți, este pur și simplu imposibil să nu îți placă ceva la cartea aceasta.

Vă las câteva fragmente din carte, poate vă atrag atenția:


  • Până la Nick nu m-am simțit ca o persoană, fiindcă am fost dintotdeauna un produs. Uimitoarea Amy trebuia să fie extraordinară, creativă, bună, chibzuită, isteață și fericită. Noi nu vrem decât să fii fericită. Rand și Marybeth ziceau asta tot timpul, dar nu-mi explicau niciodată cum. Atâtea lecții, oportunități și avantaje, și nu m-au învățat nicicând cum să fiu fericită. Țin minte cât de mult mă nedumereau ceilalți copii. Mă duceam la câte o petrecere de aniversare și-i vedeam pe ceilalți puști cum se hlizesc și se strâmbă și încercam și eu asta, dar nu înțelegeam de ce. Stăteam acolo, cu elasticul de la coiful de petrecere strâns, sugrumându-mi zona moale de sub bărbie, cu glazura granulată a prăjiturii albăstrindu-mi dinții. Și încercam să-mi dau seama în ce consta distracția.


  • Mă gândeam la propriile mele întrebări, aceleași la care cugetam de ani buni, refrenul rău prevestitor al căsniciei noastre: La ce te gândești tu, Amy? Cum te simți? Cine ești? Ce ne-am făcut unul altuia? Ce-o să ne facem acum?



  • Lui Amy îi plăcea să-și amintească istorii cu bărbați obsedați de ea. Îi descria pe urmăritori cu voce scăzută la un pahar de vin, în diferite etape ale căsniciei noastre – bărbați care erau încă pe-acolo, gândindu-se necontenit la ea și dorind-o. Bănuiesc că poveștile erau cam exagerate: bărbații apăreau întotdeauna periculoși, dar până la un punct – suficient cât să mă îngrijorez, dar nu îndeajuns cât să fie nevoie de implicarea poliției. Pe scurt, o lume de poveste unde puteam fi eroul cu piept lat al lui Amy, apărătorul onoarei sale. Amy era prea independentă, prea modernă ca să poată admite adevărul: voia s-o facă pe domnița la ananghie.



ÎNTREBARE: Ați citit cărți de la Gillian Flynn?



Cartea ”Fata dispărută” de G. Flynn a fost oferită de către librăria și anticariatul Târgul Cărții pentru recenzie. Cartea poate fi comandată de pe site-ul lor. Pentru a afla totul despre cărțile apărute la ei și ofertele imense pe care le au, urmăriți pagina lor de facebook.

Mulțumesc, Târgul cărții pentru o carte minunată!


You May Also Like

13 comentarii

  1. Mi-a placut enoooorm cartea de fata! <3

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Orice de la G.F mi se pare A W E S O M E!!! OMG

      Ai citit toate cărțile de la ea?

      Ștergere
  2. Trebuie adaugata neaparat pe lista de Must Read!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. PS: Interesant blog. Ma bucur ca te-am gasit.

      Ștergere
    2. Orice carte de la Gillian Flynn trebuie pusă pe listă! Garantez!
      Mulțumesc :3 Mă bucur că m-ai găsit ♥

      xoxo

      Ștergere
  3. Trebuie sa o citesc si eu. Neaparat!

    RăspundețiȘtergere
  4. Pare a fi o carte minunatăă! O adaug şi eu pe wishlist. (Cred că deja am întrecut măsura, ca orice cititor, hehe)
    Lecturi frumoase!

    RăspundețiȘtergere
  5. M-ai facut atat de curioasa, vreau si eu cartea! Este incredibila atat cartea, cat si autoare. Mi-am dat seama de asta din paragrafele selectate de tine. Stie sa se joace cu cititorii, nu gluma!

    RăspundețiȘtergere
  6. Tocmai am adaugat-o in wishlist. M ai facut super curioasa. Abia astept sa o citesc, si ma bucur ca nu am vazut filmul inca, n as vrea sa ma las influentata de el.
    Trebuie sa citesc macar o carte de la aceasta autoare!

    RăspundețiȘtergere
  7. Tocmai am adaugat-o in wishlist. M ai facut super curioasa. Abia astept sa o citesc, si ma bucur ca nu am vazut filmul inca, n as vrea sa ma las influentata de el.
    Trebuie sa citesc macar o carte de la aceasta autoare!

    RăspundețiȘtergere
  8. E pe wishlist de acum , nu prea am incercat eu sa citesc carti de suspans , crime sau mistere pentru ca eu nici la un film horror nu ma uit singura dar cartea asta poate fi inceputul a ceva frumos deci ... wishlist :) <3

    RăspundețiȘtergere
  9. Suna foarte interesant, vreau si eu sa o citesc.

    RăspundețiȘtergere