Top 7 autori pe care trebuie să-i citesc în 2016


Cu toți ne facem o listă cu enșpe mii de autori pe care vrem să îi citim, nu? Eu mi-am făcut doar un wishlist cu câteva cărți pe care le-aș vrea, atât nu și autori. Am ales totuși azi 7 autori, pe care vreau NEAPĂRAT să îi citesc în 2016. De câteva zile mă uit la Cristina, la câteva unboxing-uri mai vechi și am auzit la ea de câțiva autori și par destul de interesanți și mi-au stârnit așa puțin curiozitatea.

Deci:

1. Hiromi Kawakami
(care credeam că e bărbat până în momentul de față)

De Hiromi am auzit la Adela, până atunci nu am aflat de această autoare, dar o carte de a ei și anume ”Prăvălia de mărunțișuri a domnului Nakano”, mi-a atras atenția și am zis de ce nu? Vreau să citesc macar două cărți de la ea, dar în special cea menționată mai sus.


2. Cristina Nemerovschi

”Nu ai citit cărți de la Cristina??? Ceeee?”
Da, nu am citit nicio carte de la Cristina, dar îmi doresc enorm! Anul acesta o să reușesc să citesc o carte de la ea, pe bune oameni buni!!! Vreau să văd de unde aceste zvonuri (pe care le știți voi mai bine). Are o mulțime de cărți cu titluri superbe, dar câteva mi-au atras atenția și anume:


Nu vă supărați pe mine, promit că o să citesc măcar o carte de la Cristina! Promit! 
În special Rockstar :)

3. Andrei Pleșu

Da, Andrei Pleșu. Lumea îmi recomandă Andrei Pleșu, toți îmi trimit poze cu cărțile lui, toți spuneți că e genial. O să citesc și de la el anul acesta. Am o presimțire că acele cărți nu o să fie pe placul meu, dar o să încerc una. O să văd de ce îl adoră lumea pe Pleșu.


4. George Orwell

Nu mai știu exact de unde am auzit de acest autor, cred că tot de la Cristina și Adela. 
Din mulțimeaaa lui de cărți, acestea două mi-au plăcut cel mai mult (mă refer la copertă și descriere, încă nu am citit nimic de el):


5. Rodica Ojog-Brașoveanu

De Rodica am auzit la Cristina și de multe ori am auzit de ea. După atâtea complimente și cuvinte numai de laudă am zis că vreau și eu să pun mâna pe o carte de a ei.
Când am văzut copertele acestor cărți, OMG!
Voi știți că arată așa:

Negre, nonculoarea mea preferată, ahh ce minunății!

6. Julian Barnes

Normal că tot de la Cristina am auzit :)) pe ea o urmăresc cel mai des pe youtube/blog/facebook, deci era imposibil să nu aud de Julian, nu? Nu am auzit de el până acum câteva zile, dar un lucru știu clar, are cărți bune (ca și aspect și descriere):


7. Muriel Barbery

Am auzit mai de mult de ea, chiar din 2015 dacă nu mă înșel. Voiam de mult cartea ”Eleganța ariciului”, dar când voiam să o iau mereu dispărea, nu mai era disponibilă :)) O să prind eu o ofertă și să o găsesc și pe aceasta, dar nu numai. Uitați ce cărți drăguțe:




Cam aceștia sunt autorii pe care vreau să îi citesc anul acesta, desigur și alții, dar aceștia sunt principalii.
Ați citit vreo carte de la ei? Care și cum vi s-a părut?

You May Also Like

7 comentarii

  1. Rodica Ojog-Brașoveanu e genială. o să-ți placă la nebunie Bună seara,Melania! mie mi-a plăcut...iar Orwell, e absolut genial :3 lecturi frumoase ție :*

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Am auzit super multe despre ea și mulți îmi recomandă cărțile ei, vreau să fac câteva cumpărături :))

      Mulțumesc că ai trecut pe aici ♥ Lecturi faine!

      Ștergere
  2. Woo, n-am citit nicio carte de la autorii menționați, dar și eu vreau să îi încerc pe Hiromi Kawakami, George Orwell și Muriel Barbery. Neapărat!

    Sper să ai ocazia să le parcuri cărțile, pupici! >:D<

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Hiromi e femeie :)) am făcut și eu aceeași confuzie, haha
      Eu singur o să reușesc, deja am pus ochii pe unele cărți. Luna aceasta o să încep cu Rodica/Muriel.

      Sper să reușești și tu să-i citești!

      XOXO, Lecturi faine :3

      Ștergere
  3. Muriel Barbery scrie foarte foarte frumos ! Cea mai buna carte este, in opinia mea Eleganta ariciului. Am citit si Viata Elfilor dar toata cartea m-am pregatiti pentru un final special , care nu a venit.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Nici nu o să vină să mă crezi de când vreau să-mi iau „Eleganța ariciului” :)) o să reușesc și eu acum să o citesc, hihi

      XX, lecturi plăcute :D

      Ștergere
  4. Spre rusinea mea, nu am citit nicio carte mentionata mai sus, desi as vrea sa citesc de la acesti autori, fiindca mi s-a tot spus ca se merita. Cand o sa am ocazia, mai mult ca sigur o sa cumpar cartile respective.

    RăspundețiȘtergere