BLOGMAS: DAY 1: Cărți pentru Crăciun




Bloooogmas!!!
Mi-am propus ca în următoarele 4 zile să-mi petrec timpul cu voi! J În următoarele 4 zile o să găsiți câte o postare pe blog în tema Crăciunului, deci astăzi pe 24 avem „Cărți pentru Crăciun”! Începând cu copiii și terminând cu adulții!

Nu vă mai rețin! Aruncați o privire și la final aștept opiniile și recomandările voastre! ♥




Cei micuți citesc și ei, așa că vă dau câteva recomandări pentru cei micuți. J

1. Hoinari prin anotimpuri - Rotraut Susanne Berner

S-a aşternut noaptea peste oraş. Oamenii şi animalele dorm adânc – sau cel puţin unii dintre ei. Alţii au activităţi care de care mai interesante: lectura nocturnă la bibliotecă, urmărirea unui hoţ, admirarea focului de artificii din parc sau, pur şi simplu, plimbarea în noapte. Lilieci, pisici şi cupluri de îndrăgostiţi populează străzile adormite ale oraşului. Iar dacă eşti suficient de atent, poate vei auzi şi un sforăit molcom în noaptea călduţă de vară...





2. Brăduțul de Crăciun - Loek Koopmans

A fost odată un brăduț care se simțea foarte trist din pricină că avea acușoare ascuțite, iar el își dorea să aibă niște frunze a căror frumusețe să uimească pe toată lumea. Rând pe rând, dorințele i s-au împlinit şi frunzele lui s-au schimbat mereu: au fost din aur strălucitor, din sticlă străvezie, apoi verzi și mătăsoase...

Descoperă ce l-a făcut cu adevărat fericit pe brăduțul din poveste și cum a ajuns el să fie cel mai frumos și cel mai iubit copăcel din pădure.

3.  Moș Crăciun - Mauri Kunnas

„Moş Crăciun” a lui Mauri Kunnas nu este o altă carte din lungul şir al celor despre simpaticul personaj, ci autentica lui poveste. Autorul, originar chiar din Finlanda, îl descrie pe Moş Crăciun aşa cum nimeni nu l-a mai descris niciodată. Are pantalonii peticiţi de soţia lui, pentru că adesea şi-i agaţă în atelierul de jucării, pretinde că este pasionat de pescuit, dar de fapt pleacă fără undiţă şi trage un pui de somn în barcă, iar înainte să plece cu darurile către copii, îşi dă cu o cremă antireumatică foarte puternică, pentru a rezista o noapte întreagă în frig.



4. Povești cu oameni de zăpadă - Russel Punter

Care va fi cel mai bine îmbrăcat om de zăpadă din Orășelul Alb? Oare Geruleț se va topi în apropierea focului de Crăciun? Și de unde oare au apărut noii nasturi ai lui Cubuleț? Așează-te comod și bucură-te de uimitoarele aventuri ale acestor amuzante personaje.


5. Darul lui Moș Crăciun - T.O Bobe

A fost odată, ca niciodată... când, nu mai ştiu nici eu, atâta îmi amintesc că era în preajma Crăciunului.
Gabi, Mihai şi Bianca, doi băieţi şi o pisică, îşi scriu scrisorile cître Moş Crăciun. Pe Gabi şi Mihai îmi închipui că nu ţi-e greu să-i vezi scriind scrisori. Dar pe Bianca? Ai văzut tu vreo pisică să scrie scrisori?
Ei bine, trebuie să ştii că scrisorile pe care le primeşte Moş Crăciun nu sunt chiar nişte scrisori. Sigur, Moşul primeşte şi scrisori obişnuite, dintre cele cu scrisul mărunt şi cuminte sau dezordonat şi grăbit, lungi sau scurte, de la copiii din toată lumea, închise în plicuri colorate şi purtând pe ele adresa: Laponia, strada Decembrie, numărul 25.
Dar el le primeşte şi pe cele care nu au fost scrise niciodată. Pe acelea pe care copiii doar au visat sau au dorit să le scrie. În căsuţa din Laponia, de Crăciun, orice gând sau vis al tău ajunge şi este la fel cântărit şi împlinit ca şi dorinţele pe care le aduc către Moşul scrisorile.


Încă câteva cărți pentru copii:







Câteva cărți și pentru adolescente, nu? :)



1. Fulgi de iubire - John Green

O furtună puternică de zăpadă aduce dragostea în vieţile a trei adolescenţi: o fată al cărei tren s-a înzăpezit, un băiat ce înfruntă viscolul pentru a se întâlni cu prietenii săi, o altă fată cu inima frântă ce-şi vopseşte părul în roz şi visează să fie îngerul cuiva.
Trei dintre cei mai cunoscuţi autori americani de literatură pentru adolescenţi – John Green, Maureen Johnson şi Lauren Myracle – şi-au unit forţele pentru a scrie poveşti pline de aventură, umor, romantism şi duioşie, ale căror fire se împletesc inteligent la final, într-o carte numai bună de citit la gura sobei.






2. Dragostea mea mi-a dăruit -  Gayle Forman, Stephanie Perkins, David Levithan, Rainbow Rowell

Nopțile lungi și friguroase de iarnă sunt perfecte pentru a te îndrăgosti (din nou).

În prima zi de Crăciun, dragostea mea mi-a dăruit... douăsprezece povestiri romantice. Acțiunile lor se petrec în cea mai frumoasă perioadă a anului, cea dintre Crăciun și Anul Nou, fiind învăluite de minunatul spirit al sărbătorilor și de vraja primei iubiri.

Simte magia sărbătorilor alături de aceste extraordinare scrieri ale unora dintre cei mai importanți autori pentru adolescenți și tineri ai momentului.

3.  Îmblânzitorul de lei - Camilla Lackberg

E ianuarie și în Fjällbacka este cumplit de frig. O fată se târăște prin zăpadă. O mașină apare din senin și n-o poate evita.
Când Patrik Hedström și echipa lui sunt anunțați în legătură cu accidentul, fata fusese deja identificată. O cheamă Victoria. Dispăruse de acasă în urmă cu patru luni, iar corpul ei poartă urmele unor torturi groaznice: orbitele-i sunt goale, limba este tăiată, iar timpanele îi sunt sparte. Și se pare că nu e sin­gura victimă a unui criminal diabolic.
Erica Falck investighează pe cont propriu o veche tragedie de familie, care a dus la moartea unui om. Soția acestuia a fost condamnată, dar Erica e con­vinsă că femeia ascunde ceva.
Există oare o legătură între dispariția fetei și această poveste sumbră din trecutul a cărui umbră sufocă prezentul?

4. Oamenii fericiți citesc și beau cafea - Agnès Martin-Lugand

A plecat din Paris să se uite pe sine. Dragostea pe care o va întâlni va schimba totul.
Povestea lui Diane începe în mod brutal cu moartea soțului și a fetiței sale, eveniment care o aruncă în cea mai cumplită depresie. Totul se oprește în loc, în afară de inima ei, care continuă să bată. Cu încăpățânare. Dureros. Zadarnic.
Când cel mai bun prieten și asociat în mica afacere cu o cafenea literară la Paris, Felix, îi propune o călătorie ca început pentru o nouă viață, Diane alege să îndeplinească o mai veche dorință a fostului ei soț și se refugiază departe de lume, într-o mică așezare din Irlanda.
O întâlnire neașteptată cu un bărbat taciturn o face pe Diane să vadă din nou lumea cu încredere și cu forță regăsită.

5. Viața e ușoară, nu-ți face griji - Agnès Martin-Lugand

Întoarsă din Irlanda, Diane este hotărâtă să înceapă o viață nouă la Paris. Cu ajutorul prie­tenului său, Félix, redeschide cafeneaua literară „Oamenii fericiți citesc și beau cafea”, oaza ei de liniște. Acolo îl întâlnește pe Olivier. Un bărbat blând și atent, care înțelege refuzul ei de a deveni din nou mamă, după pierderea cumplită pe care a suferito.
Dar o întâmplare neașteptată o bulversează pe Diane și îi spul­beră toate certitudinile.
Va avea ea oare curajul de ași construi un nou cămin?







Aici mi-a venit ceeel mai greu, dar am găsit totuș câteva. :)

1. Îmblânzitorul de lei - Camilla Lackberg

E ianuarie și în Fjällbacka este cumplit de frig. O fată se târăște prin zăpadă. O mașină apare din senin și n-o poate evita.
Când Patrik Hedström și echipa lui sunt anunțați în legătură cu accidentul, fata fusese deja identificată. O cheamă Victoria. Dispăruse de acasă în urmă cu patru luni, iar corpul ei poartă urmele unor torturi groaznice: orbitele-i sunt goale, limba este tăiată, iar timpanele îi sunt sparte. Și se pare că nu e sin­gura victimă a unui criminal diabolic.
Erica Falck investighează pe cont propriu o veche tragedie de familie, care a dus la moartea unui om. Soția acestuia a fost condamnată, dar Erica e con­vinsă că femeia ascunde ceva.
Există oare o legătură între dispariția fetei și această poveste sumbră din trecutul a cărui umbră sufocă prezentul?

2. Expresul Polar - Chris Van Allsburg

Cândva, majoritatea prietenilor mei auzeau clinchetul clopoțelului, însă pe măsură ce au trecut anii, acesta a amuțit pentru urechile lor. Până și Sarah și-a dat seama de un Crăciun că nu-i mai aude sunetul gingaș. Deși am îmbătrânit, eu încă aud clopoțelul sunând, eu și toți cei care cred cu toată ființa.


3. Poveste de Crăciun - Charles Dickens

Publicată pentru prima dată în 1843, Povestea de Crăciun elogiază spiritul acestei sărbători. Este povestea lui Ebenezer Scrooge, un zgârie-brânză bătrân şi ursuz care îi priveşte cu ură pe toţi cei din jur. Într-o noapte de Ajun, la fel de îngheţată ca inima bătrânului, primeşte trei vizitatori fantomatici: Spiritul Crăciunului-Trecut, al Crăciunului-de-Acum şi al Crăciunului-Ce Va Să Vină. Acestea îl poartă într-o călătorie uimitoare şi pe alocuri înfricoşătoare, în urma căreia hapsânul se schimbă.


Îmi pare rău că nu am prea multe recomandări pentru voi, aștept recomandările voastre în cometarii! :D


Se pare că la copii și la adulți am găsit cel mai ușor cărți. J
Dacă vreți să îi faceți un cadou mamei, tatălui, matușei, unchiului, bunicei, bunicului, aici aveți răspunsurile! :D 

1. Crăciunul lui Poirot - Agatha Christie

În Ajunul Crăciunului, Simeon își adună familia în biroul lui și, într-o conversație telefonică cu avocatul lui, anunță că vrea să-și schimbe testamentul. Apoi face aprecieri nu prea măgulitoare despre membrii familiei sale. După o cină tensionată, fiecare se retrage în alt colț al casei. Dintr-o dată se aud zgomote puternice și un țipăt inuman dinspre biroul lui Simeon Lee. Toți se reped la ușa lui, care este încuiată, așa că sunt nevoiți să o spargă. Înăuntru găsesc cadavrul lui Simeon, cu beregata tăiată, într-o baltă de sânge. Poirot începe să investigheze, face descoperiri după descoperiri și în cele rezolvă cazul.


2. Un Crăciun de neuitat - Mary Carter

Perioada sărbătorilor de iarnă ar trebui să fie pentru toată lumea prilej de fericire și bucurii. Nu însă și pentru Tara Lane, o newyorkeză de treizeci de ani, care exact acum, în loc sa obțină postul mult-visat de bucătar-șef într-un local franțuzesc, rămâne fără serviciu. În plus, și cei mai buni doi prieteni dispar din viața ei. Când toate lucrurile păreau să anunțe un sfârșit de an dezastruos, o întâmplare neașteptată îi dă  prilejul ca de Crăciun să ajungă în peisajul de vis din Maui. Faptul că familia ei cicălitoare, cu care nu se înțelege prea bine, decide să o urmeze nu o bucură foarte mult. Însă în Maui Tara face cunoștință cu Darren, un tânăr sexy și nonconformist, care transformă cu totul vacanța pentru care Tara își propusese doar distracție și aventură. Un Crăciun în Maui se dovedește un punct de cotitură în viața tuturor celor implicați, căci uneori cele mai plăcute surprize apar când te aștepți cel mai puțin.   * Josie Sullivan este foarte mândră de Tess, fiica ei de unsprezece ani, și de relația dintre ele. În tinerețe, Josie a ales să fie o mamă singură și să renunțe la studii, rămânând pe insula natală, Cedar Key, lucru care a reprezentat în permanență un motiv de dispută cu propria mamă, care își dorea pentru Josie o carieră de jurnalist. În apropierea Crăciunului, viața liniștită a comunității de pe insulă este brusc tulburată de vestea că unul dintre cei mai vechi locuitori este în pericol de a fi trimis la azil, iar în spatele acestei acțiuni este tocmai nepotul acestuia, Ben, un tânăr editor newyorkez care a pierdut de mult orice contact cu viața din Cedar Key. Revoltată de nedreptatea pe cale să fie comisă, Josie și fiica ei mobilizează pentru a îndrepta lucrurile. În final, Josie descoperă că este în pragul unei schimbări deosebite și pe plan personal, căci Ben se dovedește până la urmă sufletul-pereche care îi poate oferi  acum Un Crăciun magic...   Un Crăciun de neuitat reunește două încântătoare povești de Crăciun, pe alocuri amuzante, în mare parte emoționante, care vă vor transpune în atmosfera magică și irezistibilă a sărbătorilor de iarnă.


3. Magia dragostei - Lisa Dale

Uneori magia dragostei te cuprinde atunci când te aștepți cel mai puțin... Lana Biel a visat dintotdeauna să plece din Vermont, să călătorească și să vadă lumea. Însă când totul se năruie pe neașteptate și în viața ei se petrece o schimbare majoră, Lana apelează la singurul om pe ai cărui umeri știe că poate să lase orice povară: cel mai bun prieten, Eli Ward.

Eli a fost mereu alături de Lana – prietenia lor durează de zece ani și doar o singură dată, în colegiu, au trecut granița care desparte prietenia de dragoste, într-o noapte magică, pe care nici unul din ei nu a putut să o uite. De atunci, în pofida atracției de netăgăduit dintre ei, Lana și-a înfrânat sentimentele; acum însă ea are un secret pe care îi e teamă să îl împărtășească cuiva și care pune în pericol relația ei cu cei dragi. Pe măsură ce iarna cuprinde ținuturile din Vermont și Crăciunul se apropie, Eli și Lana primesc șansa să trăiască o aventură mai profundă decât ar fi visat vreodată... o iubire care poate dura pentru totdeauna, dacă vor ști s-o păstreze.

4. O dorință de Crăciun

Stephanie Marshall isi dorestee ca de sarbatori sa le poata oferi celor doua fiice ale ei o casa noua, si pentru asta munceste din greu ca manager al unui magazin de echipamente sportive. Dar dupa un diferend cu atragatorul ei sef, Eddie O'Brian, acest vis pare sa se indeparteze tot mai mult, si problemele nu intarzie sa apara. Magia sarbatorilor ii va cuprinde in curand pe toti, iar dragostea, atat de mult asteptata de Stephanie si de Eddie, se va infiripa in pofida tuturor obstacolelor care le stau in cale...

Meredith s-a preocupat mereu sa aiba o viata plina: conduce o pensiune, are grija de cei doi copii ai surorii ei pe care aceasta i-a abandonat, organizeaza spectacolul de Craciun din oraselul in care locuieste – totul pentru a-ti alunga din minte secretul care o chinuie inca din adolescenta. Dar acum in viata ei apare Logan Taylor, un barbat fermecator, care nu se lasa intimidat de raceala lui Meredith, si care pare hotarat sa-i demonstreze ca si pentru ea poate exista Un Craciun fericit.

5. O săptămână în decembrie - Sebastian Faulks

Londra, cu o săptămână înainte de Crăciun, 2007. Timp de șapte zile, şapte personaje creionează tiparele complexe ale vieţii urbane în lumea de astăzi: un manager de fonduri speculative aflat în căutarea celei mai răsunătoare tranzacţii a vieţii sale, un jucător de fotbal profesionist recent sosit din Polonia, un tânăr avocat cu prea puţine cazuri şi prea mult timp pentru speculaţii teoretice, un student absorbit de teoriile islamiste, un autor de recenzii literare, un elev dependent de droguri şi de reality-show-uri şi un conductor de metrou – o tânără al cărei traseu uneşte toate aceste vieţi şi multe altele într-un circuit zilnic.


6. Poveste de iarnă - Mark Helprin 

Patrundeti in atmosfera saloanelor Belle Epoque, intr-un New York magic, acoperit de zapezi si batut de vanturi cumplite. intr-o noapte de iarna, Peter Lake, un mecanic orfan, crescut in fabulosul tinut al lacurilor, patrunde in casa magnatului Penn si o descopera pe Beverly, o tanara frumoasa si mistuita de febra, privind stelele pe acoperisul inghetat. intre cei doi se infiripa o iubire care il va purta pe Peter prin mai multe epoci si spatii in incercarea de a intoarce timpul pentru a o aduce inapoi pe iubita sa. Din calatoria lui se naste una dintre cele mai incantatoare povesti scrise in literatura americana.



7. Crăiasa Zăpezii - Michael Cunningham

Intr-o seara de noiembrie din 2004, intorcindu-se acasa prin Central Park, Barrett Meeks – un gay trecut de prima tinerete, chinuit de o durere cumplita de dinti si de tristetea despartirii de iubitul lui – are o viziune stranie. O lumina coborita din cer i se arata pentru citeva clipe ca o fiinta de basm care-l priveste ca si cum i-ar percepe existenta. Aceasta viziune de o limpezime ireala, ce da nastere la nesfirsite indoieli, interpretari, sperante si asteptari, va schimba imperceptibil viata tuturor personajelor din cercul lui Barrett. Craiasa Zapezii surprinde, cu fantezie si subtilitate, cautarea transcendentului prin orice mijloace – muzica, droguri, iubire, misticism –, intr-un New York magic, acoperit de zapada, desprins parca din basmul lui Andersen.

8. Crăciunul lui Maigret - Georges Simenon

In dimineata Craciunului, Maigret se pregateste sa petrea-ca o zi linistita in compania sotiei sale. Tocmai isi termina micul dejun cind e cautat de doua femei, domnisoara Doncœur si Loraine Martin, care locuiesc peste drum si doresc sa-i vorbeasca despre un mic incident. Nepoata in virsta de sapte ani a doamnei Martin, Colette, i-a spus domnisoarei Doncœur ca in noaptea de dinainte fusese vizitata de Mos Craciun. Aceasta poveste anodina se va transforma curind intr-un mister nelinistitor. Cine se ascunde indaratul barbii albe a lui Mos Craciun? Cu intuitia si spiritul sau de analiza, comisarul Maigret nu va intirzia sa raspunda la aceasta intrebare..

9. Copila de Zăpadă - Eowyn Ivey

Copila de zapada (2012) imbina admirabil atmosfera de basm a tinuturilor acoperite de zapada din Alaska si realitatea dura a vietii de fermier intro regiune salbatica, neprietenoasa, care nusi dezvaluie usor secretele. Ajunsi deja la jumatatea vietii, Jack si Mabel se lupta sasi cladeasca o viata noua in Alaska anilor 20, insa durerea pricinuita de lipsa copiilor sapa o prapastie tot mai adinca intre ei. Intro clipa de exaltare, la caderea primei zapezi din an, cei doi cladesc o copila de zapada cu chip delicat, buze trandafirii si par balai. Nu mica le este insa mirarea a doua zi, cind descopera ca fetita de zapada a prins viata, ca si cum povestea Snegurocikai, ce incintase copilaria lui Mabel, ar fi devenit dintrodata realitate. Din acea clipa, Faina, copila de zapada, va deveni parte din familie si prezenta ei delicata, candida, zglobie le va schimba vietile pentru totdeauna. Copila de zapada impleteste cu subtilitate si sensibilitate realismul magic al scriitorilor sudamericani cu o proza dura, viguroasa, dramatica in stilul lui Jack London.

10.  Într-o noapte de iarnă - Simon Sebag Montefiore

Ce secrete teribile ar dezvălui copiii tăi, forţaţi să depună mărturie împotriva ta?
Moscova, 24 iunie 1945. În timpul Marii Parade a Victoriei, pe unul dintre faimoasele poduri ale oraşului, tineri misterioşi în costume de epocă pun în scenă Jocul, inspirat de duelul lui Oneghin şi de cel al lui Puşkin. Răsună două focuri de armă şi pe caldarâm rămân două victime -- un băiat şi o fată, „copii de aur" ai protipendadei comuniste şi elevi ai exclusivistei Şcoli 801.
Să fie crimă? Un pact suicidal? O conspiraţie contra statului?
Membrii Clubului Romanticilor Fatali sunt arestaţi şi interogaţi în Lubianka, fiind suspectaţi de a fi conspirat la răsturnarea regimului stalinist. Profesorii şi părinţii lor -- colaboratori apropiaţi ai lui Stalin, devin şi ei ţinte ale poliţiei secrete.
În atmosfera sufocantă, plină de teroare, suspiciune şi delaţiuni, două poveşti secrete de dragoste merg mai departe...

11.  Povestiri de iarnă - Karen Blixen 
Recunoscută pe plan internaţional drept o mare povestitoare a secolului XX, Karen Blixen (pseudonim literar Isak Dinesen) a fost nominalizată de mai multe ori la Premiul Nobel pentru literatură.

Întâlnirile cu povestirile lui Karen Blixen sunt prilejuri de evadare din imediat şi de refugiu în sanctuarul amintirilor. Vocea autoarei este pe rând veselă şi elegiacă, visătoare şi realistă, rafinată şi directă, iar literatura ei vorbeşte inimii, scoţând la iveală întâmplări cu tâlc, petrecute în lumina blândă a apusului sau printre stropii de rouă ai zorilor. Temele locale, explorarea filonului fantastic şi elementele romantice rotunjesc un volum scris sub imperiul recuperării urgente a trecutului.

12.  Visuri de iarnă - F. Scott Fitzgerald

„Talentul său era la fel de natural ca desenele imprimate de pulbere pe aripile unui fluture. Într-o vreme, nu-şi dădea seama de acest lucru mai mult decât fluturele şi n-a prins de veste când desenul a fost şters ori distrus.

Mai târziu, a devenit conştient de aripile-i rănite şi de alcătuirea lor; atunci a învăţat să gândească, dar n-a mai putut zbura, fiindcă pierduse pasiunea pentru zbor şi nu-i mai rămăsese decât amintirea vremurilor când zbura fără efort." -- Ernest Hemingway

„Fitzgerald a fost, pur şi simplu, un scriitor mai bun decât noi toţi puşi laolaltă." -- John O'Har


Sper că v-au fost de folos aceste recomandări, știu că este cam târziu pentru această postare, dar abia acum mi-a venit ideea. Mai bine mai târziu, decât niciodată!
Voi ați citit ceva de aici?

Crăciun Fericit!

You May Also Like

10 comentarii

  1. Coreeect! Am să citesc ”O dorință de Crăciun”, o am de ceva timp în bibliotecă și am așteptat ocazia speciala pentru a o citi! Mulțumim pentru recomandări și un Craciun Fericit îți doresc!♥

    RăspundețiȘtergere
  2. Multumesc pentru lista! Chiar n-am citit nimic de aici, deci am de unde ma inspira!

    RăspundețiȘtergere
  3. Mulțumim pentru această recomandare! Sunt multe cărți de care nici măcar nu am auzit, iar puține dintre ele le-am citit.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Aici sunt doar o parte în tema „Crăciunului” :) Mă bucur că ai citit măcar câteva :D

      Crăciun fericit! :3

      Ștergere
  4. Multumim pentru recomandari!!! Sper sa pun mana pe "Un baiat numit Craciun". Craciun fericit! :*

    RăspundețiȘtergere
  5. N am citit multe dintre cartile mentioate, chiar aseara am vazut filmul Expresul Polar.Craciun fericit!!!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Crăciuuuuuuunul este potrivit pentru aceste cărți! Nu numai, iarna e perfectă!!! ♥
      Crăciuuuu fericit! :3

      Ștergere