Recenzie: „Antidotul” de Cristina Boncea

Titlu: Antidotul


Dată apariție: noiembrie 2016

Categorie: Ficțiune

Nr. Pagini: 176

Editură: Herg Benet







Moartea tragică a surorii sale i-a schimbat complet viața Hyenei. Ajunsă în pragul maturității, tânăra fată este nevoită să își reconsidere toate principiile care au ghidat-o până atunci, aflată fiind în mijlocul fragmentatei familii Sugar.

La împlinirea a 18 ani, petrecerile nebune, experiențele sexuale libertine și trăirile intense și aproape de limită sunt parte din cotidian. Însă a venit momentul de a învăța să facă diferența între adevăratele prietenii și simplul joc al celor care nu merită. Astfel, boala Octopussy se dovedește a fi doar un pas peste care trebuie să treacă pentru a-și regăsi adevărata sa identitate.











Nu aveți idee de când aștept acest volum, ultimul volum din seria „Octopussy”, din păcate. Oarecum îl așteptam și nu îl așteptam, deoarece știam că după ce îl voi avea în mâini îl voi termina și adio „Octopussy” și familia Sugar, așa că am încercat să citesc volumul mai pe la sfârșitul anului, ca să nu mi se dărâme tot și să ajung în punctul în care să spun și să realizez că „s-a terminat”.

„Antidotul” este despre Hyena, ceea ce voiam de prin al doilea volum să se întâmple. După cum știți, Becks moare în al doilea volum, iar după moartea tragică a surorii ei, Hyena începe să se schimbe, să realizeze anumite lucruri, să caute răspunsuri, să se învinovățească și să „sufere”.

Așteptam acest volum doar pentru Hyena și pentru acțiunile pe care urma aceasta să le facă, știam că acest volum trebuie să fie cel mai bun, trilogia să se încheie așa cum trebuie! Moartea lui Becks a afectat-o mult pe Hyena și aceasta pare să „reînvie” prin comportamentul și acțiunile Hyenei. În cartea aceasta apare un „triunghi amoros”, dacă pot spune așa, David și Alek învârtindu-se în jurul ei, David îl vrea pe Alek, Alek o vrea pe Hyena, iar Hyena îl preferă pe David. Însă nu despre asta trebuie să vă spun eu vouă, voi trebuie să știți că ultimul volum este o bombă cu ceas și tic-tic-tic...



Personajele.
Dacă în primele două volume am avut persoanje neconturate, neserioase și imature, în cele din urmă Cristina începe să învețe „arta scrisului” și le conturează foarte bine în ultima cartea. Ți-a trebuit două volume ca să ajungi la un final bun, pe care abia îl așteptam!

Mi-aș fi dorit să fie la fel de bine create și construite personajele de la începutul trilogiei, dar aici diferă și vârsta pe care o avea Cristina, dar și experiența în domeniu.

Hyena se maturizează, dar mai are momente în care se lasă răpusă de vicii și de persoanele de care are ea nevoie, relația threesome nu mi se pare greșită, deoarece Hyena nu poate scăpa de Alek sau David, are nevoie de amândoi, dar totuși rămâne o relație nesănătoasă pentru ea; chiar dacă aceasta are nevoie de comportamentul nebunesc al lui Alek și de iubirea lui David. 
Îmi place că Hyena reușește să se maturizeze și reușește să scape de boală, adună informații, devine mai curioasă și „luptă” pentru a ajunge unde-și propune! Apare într-o lumină nouă cu un obiectiv nou și bine pus la punct, Hyena detectiva.



Vorbind aici tot despre personaje. Nu știu exact dacă sunt singura care face asta, dar mereu uit dacă personajele sunt descrise într-un anumit fel în carte. Nu-mi pot aduce aminte dacă-s blonde, brunte sau altceva. Îmi place să-mi imaginez singură cum arată personajele, să mai dau câte un search pe tumblr și să-mi găsesc personajele preferate. Așa am făcut și cu personajele din această carte.

Vă las mai jos un cover cu personajele pe care eu mi le imaginez, sorry dacă în carte sunt descrise altfel, eu așa le văd:


Faceți cunoștință cu David, Hyena (poze cu ea aveți și mai sus), Alek și Dragoș (verișorul Hyenei).



Câteva citate:


În final, cartea aceasta mi s-a părut cea mai bine structurată, cea mai complexă, dar și cea mai „matură”, cunoscându-se astfel și creșterea Cristinei, schimbarea aceasta 16-18. Singurul lucru dezamăgitor la această carte a fost finalul, mă așteptam la cu totul alt final, ceva mai puternic și de ținut minte. Un final care să te lase mască și cu un gol.



Mulțumesc, Cristina, pentru volum și că ai avut încredere în mine! Mi-a plăcut „să te citesc” și abia aștept următoarea carte, indiferent când o să fie aceasta publicată! Până atunci savurez ce a mai rămas pe wattpad și te mai ascult pe youtube! 

Eu am fost Tigru! 
Ține minte: Citește cu ochii tăi, nu prin ochii altcuiva!

You May Also Like

13 comentarii

  1. Pe Cristina Boncea o urmaream pe YT, dar nu i-am citit inca nici o carte. Momentan am o lista de carti pe care vreau sa o termin si apoi imi fac o noua lista.

    RăspundețiȘtergere
  2. De la tine am auzit de această scriitoare, par interesante cărțile ei, dar încă nu am citit nimic de la ea. Felicitări pentru recenzie!

    RăspundețiȘtergere
  3. Este prima oară când aud de Cristina Boncea, îmi place foarte mult că ți-a lăsat un mesaj personalizat pe prima pagina. Iubesc autorii cărților care fac acest lucru. Cât despre carte, parte una interesantă și bună de citit.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Cristina mai are și un blog și un cont de youtube, unde scrie recenzii și multe alte lucruri legate de cărți! :D
      Cartea aceasta este a treia carte și ultima din trilogie „Octopussy”.

      Ștergere
  4. Nu am auzit de aceasta scriitoare, subiectul pare interesant, deci o s-o adaug in wishlist.

    RăspundețiȘtergere
  5. N-am auzit de ea, dar pornesc in cercetare!

    RăspundețiȘtergere
  6. Interesanta recenzie. Nu stiam de aceasta carte.

    RăspundețiȘtergere
  7. De la tine am auzit prima data de ea !

    RăspundețiȘtergere