Recenzie: „Îngerii războiului au vorbit” de Alexandru-Mihai Gulie

by - 12:00

Categorie: Fantasy




INTRODUCERE:

V-ați gândit vreodată că în spatele miturilor antice sau actuale, despre care povestim cu atâta nonșalanţă se poate ascunde ceva deasupra puterii noastre de înțelegere, că poveștile pe care le inventam au totuși la origine un sâmbure de adevăr, însă dezinteresul și indiferența noastră  pentru ele i-au oprit încolțirea? Teoriile despre lumile paralele, despre existenta ființelor mitice sau de pe alte planete, chiar și incapacitatea de a înțelege fenomenele ce ne înconjoară ar putea avea un răspuns foarte interesant răsfoind cartea lui Alexandru-Mihai Gulie „Îngerii războiului au vorbit”.

REZUMAT:

Alex Winters este personajul nostru principal; un tânăr psiholog a cărui copilărie a fost lipsită de dragostea și sprijinul din partea părinţilor, dar care prin ambiție și muncă asiduă a reușit să îşi creeze un drum spre succes atât pe partea profesionala, ajungând să îşi deschidă propriul cabinet, cât și pe cea personală, având alături de el o femeie pe care o adoră şi lângă care îşi dorește nespus să îşi petreacă restul vieții sale.



Așteptându-şi cu mari emoții primul pacient, Alex nu are de unde știi că o dată cu această vizită viața lui va lua o întorsătură foarte drastică. Înalt, cu o structură masivă, păr alb și ochi albaștri cu o privire glacială, Enoch O’Donnel începe prin a i se spovedi lui Alex în legătură cu singurătatea și problemele personale prin care trece ajungând în cele din urmă să îşi exprime teoriile cu privire la existența miturilor, la reacțiile oamenilor de-a lungul istoriei asupra lor și cum acestea au fost transmise mai departe sub forma unor glume sau a unor basme, la legătura fascinantă care s-a format între mituri şi știință, dar și la faptul că toate acestea îl implică în mod indirect ,dar și direct pe Alex.

Se spune că cel mai bun mod de a ascunde adevărul este acela de a-l spune în glumă. Asta au făcut. Asta au făcut de-a lungul mileniilor. Au hrănit umanitatea cu glume. Adevăruri ascunse în spatele miturilor, legendelor … glume. Toată lumea zâmbește și din păcate, nimeni nu le ia în serios.



Văzute cu scepticism, aceste teorii exprimate de către Enoch îl pun pe gânduri pe Alex care hotărăşte să apeleze la ajutorul şi cunoştinţele lui Tom, un mare istoric și profesor universitar, viitorul său socru de altfel pentru a reuși să empatizeze câtuși de puțin cu modul de gândire al pacientului.

În aceeași perioada Alex începe să viseze lucruri stranii, lucruri despre care O’Donnel îi povestise în cadrul ședințelor, civilizații și locuri nemaiîntâlnite, dar care par atât de reale…atât de adevărate încât o data cu ieșirea sa din acele vise pe corpul său apar diferite vânătăi sau semne resimțite doar în vis.

 Donunna, totomi, maui sunt unele dintre speciile întâlnite în tărâmul „de vis”, in Nergool. Unde asemenea Pământului se duceau lupte pentru eliberare, pentru supremație; era o lume în care donunna posedau supremația, iar specii precum totomii erau asupriți și condamnați la o viață fără libertate. Alex este văzut ca ultima speranță și  singurul care îi poate ajuta și elibera; pentru ca o dată cu supremația totală a donunna în Nergool va veni timpul când aceștia își vor dori a cuceri Pământul, iar atunci nimeni nu îi va mai putea opri. Alex se considera neputincios în fața unei astfel de situații și incapabil să își asume un rol atât de important în cadrul unui război care, consideră el, nu îl privește. Însă trebuie să ia decizii rapid pentru că orice ezitare are repercusiuni sfâșietoare în ambele lumii ale lui Alex.

Alex si Tom descoperă că Enoch nu este chiar persoana care pretinde a fi și conform unei fotografii vechi de 30 de ani nu pare a fi îmbătrânit câtuși de puțin. Dar totuși cine este această persoană misterioasă și ce legătură au toate acestea cu Alex vă voi lăsa vouă plăcerea să descoperiți.



DONUNNA

TOTOMI


CONCLUZIE:

Îngerii războiului au vorbit” este prima carte scrisă de un autor român care m-a impresionat și în momentul în care am terminat lectura ei eram „WOW”. Povestea este una originală, plină de suspans și mister, reacțiile personajelor sunt în majoritatea situațiilor imprevizibile și surprinzătoare, iar stilul alert al autorului nu îți oferă răgaz să te plictisești.


Mulțumim prietenilor de la Bookzone pentru cărticică! Puteți comanda cartea cu autograf de la ei de pe site sau cu un click aici.

RATING:


 Omul care nu citește nu e cu nimic mai presus decât cel care nu știe să citească.


You May Also Like

3 comentarii