TBR DECEMBRIE | 8 Books of Christmas



Hello, hello!
M-am gândit să mai diversific postările de pe blog, deoarece de, aproximativ, două luni v-am înnebunit cu recenziile. Am vrut să fac și anul trecut acest „challenge”, dar nu am avut timp și nici nu știam exact cu ce se mănâncă.

Inițial, challenge-ul acesta l-am văzut la Irina, de la Irina Citește, care anul trecut a făcut pe Facebook „12 Books of Christmas”. Anul acesta am văzut că s-au făcut mii de postări de genul.

Eu una am modificat numărul, am ales 8 cărți, un număr rotund, frumos, semnul infinitului dacă vreți. Probabil că numele vine de la „The Twelve Days of Christmas”, dar eu una am vrut să schimb puțin pe blog la mine.


Săăărind peste această imensă introducere, haideți să vă arăt care sunt cele 8 cărți de care vreau să mă apuc luna aceasta:


1. Eleanor and Park de Rainbow Rowell

Carte pe care am căutat-o 5 luni, efectiv nu era în stoc pe nicio librărie. Am luat-o de la târgul de carte din Iași... oh... trebuie să fac postare și despre cărțile pe care le-am luat de la târg... uhm... pe 1 octombrie, nici n-au trecut 2 luni!
Cărțile le pun în ordinea pe care aș vrea să le citesc! 



2&3. Antichrista și Atentat de Amelie Nothomb

Altă autoare pe care am întâlnit-o la Cristina (vezi aici) și pe care abia aștept să o descopăr. Nu știu multe despre această autoare, știu câteva titluri de la ea și atât. Vedem la sfârșit de decembrie dacă am ajuns la ea și dacă mi-a plăcut.



4&5 Fulgi de iubire și De 19 ori Katherine de John Green

Fulgi de iubire” am cumpărat-o pentru a-mi întregi seria de autor de la John Green și se potrivește perfect cu perioada aceasta a anului; iar „De 19 ori Katherine” am primit-o la Secret Santa la școală de la o persoană dragă mie. Carte pe care abia acum ajung să o citesc. Sorry dacă citești!



6. Jurnalul primei mele morți de Ioana Duda

Am citit doar 50 de pagini din această carte și deja îmi pla... nu, deja o ador! Pare urât spus ador, dar îmi place mult și sper să fie la fel până la sfârșit!



7. Cu ultima suflare de Paul Kalanithi

Carte care era în vogă prin iulie/august. Eu una am tot citit recenzii în vară despre ea, am mai asistat la live-uri unde se discuta despre ea și chiar mi s-a pus pata și am vrut să o comand și eu. Tot de prin iulie/august așteaptă și ea să fie citită.




8. Replica de Lauren Oliver

Carte pe care am comandat-o tot prin iulie/august, la fel ca cea de mai sus, și pe care abia așteptam să o citesc.  Pe mine una m-a surprins formatul cărții și am devenit din ce în ce mai curioasă. Vedem dacă ajungem și la ea, deoarece am lăsat-o pentru sfârșit!




Vedem undeva pe 1-5 ianuarie dacă am reușit să le citesc. Progresul am să-l urc pe contul personal de Instagram (instastory).

Numele meu de instagram și al paginii: tigrre.a sau pierdutiinliteratura.

Dacă ați citit vreo carte de aici îmi puteți lăsa în comenatrii părerea voastră!
Voi faceți acestă provocare în decembrie?




You May Also Like

22 comentarii

  1. Hello!
    Nu îmi propun astfel de provocări, pentru că știu că nu voi citi musai 8 (sau 12, sau orice alt număr) de cărți până în ianuarie. În plus, nu îmi place să-mi programez lecturile pentru o perioadă scurtă (săptămâni, luni), pentru că știu că tot timpul va apărea vreo carte pe care vreau să o citesc aici și acum.
    Eleanor & Park a fost un titlu pe care mi l-am dorit foarte mult, dar m-a cam dezamăgit finalul. Amelie Nothomb nu mi-a plăcut absolut deloc (am citit Atichrista). Pe Green mi-l propun să-l citesc de foarte mult timp, dar parcă nu am nicio tragere de inimă...
    Snt curiasă de rezultatul acestei provocări :) Ne vedem în ianuarie ;)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Am vrut să fac și eu o tradiție, măcar acum în decembrie, deoarece cărțile le am în bibliotecă de luni bune și nu ajung niciodată la ele. Eu niciodată nu-mi programez ce să citesc, am multe de la colaborări și-mi aleg în funție de cum au venit.
      Am auzit că Eleanor&Park e drăguță și la fel că finalul a rămas WOW.
      Încă nu am citit nimic de la Amelie, sper să-mi placă.
      Pe Green vreau și eu să-l citesc ♥ are cărți drăguțe!
      Mulțumesc și ne vedem în ianuarie. ^.^

      Ștergere
  2. Am citit Jurnalul primei mele morti si mi-a placut enorm de mult <3 Este o carte extrem de porfunda si care invita la introspectie.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Exact, de asta am spus că sună foarte urât să spun că ador cartea, este o carte superbă și intensă.

      Ștergere
  3. Multumim pentru selectie! Eu o sa incep exact in ordinea propusa de tine! Cu Eleanor @ Park,care pare ceva special...

    RăspundețiȘtergere
  4. Imi place cu arata blogul tau, dar nici continutul nu-i rau, chiar deloc.
    Articolul...hm inca un motiv sa ma apuc de citit ;)

    RăspundețiȘtergere
  5. Și eu citesc luna asta „Eleanor și Park”, de fapt chiar acum. Apoi și eu „Replica”, că îi va trebui recenzie cât mai curând. Îți aștept părerea despre „Jurnalul primei mele morți”; sună interesantă descrierea ei. :)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Uuu, ți-am spus că avem câteva în comun. „Fulgi de iubire” la fel!
      Mult succes! Ne vedem la final!
      Voi face recenzii pe parcurs, termin una și scriu recenzia!

      xoxo

      Ștergere
  6. Interesante recomandări, mulțumesc! Nu știu dacă m-aș putea mobiliza să citesc un X număr de cărți în timpul Y, prin urmare îți admir perseverența. Ține-ne la curent. Cu siguranță m-ai făcut curioasă cu "Jurnalul primei mele morti", al cărei titlu m-a atras imediat și este prima carte pe care o voi citi după ce termin ceea ce lecturez acum.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. De multe ori nu îmi programez un anumit număr de cărți pe o anumită perioadă, dar luna decembrie vreau să fie o tradiție de acum.
      Dacă citești „Jurnalul primei mele morți” înaintea mea să-mi dai de veste!

      Ne vedem la final,
      Hugs

      Ștergere
  7. Foarte util articolul tău, mai ales când ai persoane cărora nu știi ce sa le faci cadou de Crăciun 😀

    RăspundețiȘtergere
  8. Jurnalul primei mele morți de Ioana Duda - cred că o să treacă pe lista mea. Și cam atât.. Imposibil să citesc cât vreau și chiar dacă vin sărbătorile, nu aș putea citi mai mult de .. o carte :)

    RăspundețiȘtergere
  9. Nu citesc prea des, dar îmi place să citesc astfel de articole.

    RăspundețiȘtergere
  10. Din pacate n-am citit niciuna, dar am lista mea la care muncesc de zor. Se pare ca merg mai repede cu cumparatul decat cu cititul, dar sper sa remediez asta in decembrie.

    RăspundețiȘtergere
  11. Am și eu un mic plan de lecturi pentru decembrie, dar nu e bătut în cuie. Legat de cărțile alese de tine, abia aștept să citești "Cu ultima suflare", e superbă <3

    RăspundețiȘtergere
  12. Eu nu mai reusesc sa imi fac de mult liste de carti. Abia reusesc sa citesc o carte cap coada si nu pentru ca nu as vrea ci pentru ca nu am timp in perioada asta. Am vazut si aici si pe alte bloguri atatea recomandari faine de carti... am o lista kilometrica :))

    RăspundețiȘtergere
  13. Wow, asta da provocare. Mult succes.
    După titluri par cărţi cam triste pentru sezonul acesta plin de bucurii. Dar alegerea îţi aparţine. Lectură plăcută.

    RăspundețiȘtergere
  14. Chiar nu știu dacă să fac și eu o provocare de genul ăsta sau nu... Am tot vrut sa fac de când am văzut ca Irina a făcut și anul ăsta, dar nu știu ce sa zic.. Am câteva cărți pe care vreau sa le dau gata luna asta și eu, dar oare să le pun intr-o postare? Hmm...

    RăspundețiȘtergere