28 MARTIE 2018 Serialul The Terror, produs de Ridley Scott după romanul lui Dan Simmons, acum pe AMC România




Pe 26 martie a avut loc premiera internațională a serialului The Terror, produs de Ridley Scott ca adaptare a romanului HMS Terror scris de Dan Simmons și apărut în colecția Nautilus a Editurii Nemira. Serialul poate fi urmărit pe canalul AMC România în fiecare joi, de la ora 22.00. 👀
Poveste marcată de realism istoric, cu elemente de horror gotic, HMS Terror prezintă ce se întâmplă cu un grup de bărbați înghețați, izolați și blocați la capătul Pământului, care nu se luptă doar cu elementele naturii, ci și între ei. Pe lângă realismul feroce, Dan Simmons introduce în poveste și o ființă supranaturală înfricoșătoare și inteligentă, cu puteri nebănuite, care îi vânează pe supraviețuitori. 😰


Povestea pornește de la pe celebra expediție a Căpitanului John Franklin (din 1845 – 1848, când vasele HMS Erebus și HMS Terror au dispărut în regiunea arctică), o călătorie periculoasă efectuată de Marina Regală Britanică într-un teritoriu încă neexplorat. Echipajul vrea să descopere Pasajul de Nord-Vest (calea de acces din Oceanul Arctic spre Pacific, de-a lungul coastei nordice a Americii de Nord). Pe o vreme chinuitoare, având la dispoziție resurse limitate, din ce în ce mai puțină speranță și temându-se de necunoscut.


Din distribuția serialului, care va avea 10 episoade, fac parte nume grele din peisajul actual al multor mini-serii și producții TV îndrăgite. Printre ei se numără: Ciaran Hinds (Sir John Franklin), cunoscut din „Roma” (BBC/HBO), „Urzeala tronurilor” (HBO), sau multi-premiata versiune a „Persuasiunii” după Jane Austen; Tobias Menzies (Căpitanul James Fitzjames), celebru grație rolului din „Outlander” (Starz), pentru care a fost nominalizat la Globul de Aur. Din echipa serialului The Terror face parte și o româncă – Monica Tatu, script supervisor pentru 6 din cele 10 episoade (a ocupat aceeași funcție și pe platourile serialelor „Umbre” și „Jamestown” și ale filmelor „Mudbound” și „Inferno”, printre altele).



Romanul a fost nominalizat la categoria cel mai bun roman la International Horror Guild Award și la Premiile British Fantasy. Dan Simmons are în curs de ecranizare numeroase alte cărți, care vor deveni filme pentru marele ecran sau producții televizate. Printre ele, Hyperion (care va fi adaptat pentru postul Syfy) sau Darwin’s Blade (NBC).




You May Also Like

0 comentarii