#1 Interviu Book blogger: Stoica Raul



Astăzi îl descoperim pe Raul, un blogger doar de 16 ani, cu o pasiune nebună pentru cărțile românești contemporane.

Spune-mi câteva cuvinte despre tine! Cine ești?

🌈Sunt o persoană simplă, căreia îi place lectura, deși în ultimul timp am tras chiulul de la cărți. Dar voi reveni eu, cândva. În altă ordine de idei, mă consider o persoană prietenoasă și care nu suportă răutatea de niciun fel, pentru că  în societatea în care trăim lumea e foarte rea.

Știu că ai avut multe conflicte din cauza recenziilor și perspectivelor tale asupra unor cărți, îmi poți spune cum stau treburile?


🌈Niciodată nu mi-a păsat ce se vorbește despre mine. Mi-am deschis blog-ul să-mi împart părerile cărților pe care le citesc cu ceilalți cititori, nu să ridic în slăvi cărti care nu mi-au plăcut. Totul pe față, ințelegi? 


În ciuda „hate-ului” primit, cum ai trecut peste? Te-au afectat comentariile negative?


🌈Nu m-am simțit deloc prost în urma hate-ului, pentru că l-am primit pe degeaba și nu-i vina mea că „marii autori români contemporani” nu-și asumă ceea ce scriu și nu respectă părerile cititorilor de orice fel, simți ironia? Oricum părerile cărții respective pentru care s-a creat o mică vâlvă asupra mea sunt împărțite, nu sunt singurul care a avut acea părere, deci problema nu-i numai la mine.




De unde pofta aceasta pentru cărțile românești contemporane?

🌈Am descoperit autorii români contemporani și eu chiar pot spune că sunt oarecum patriot, deși nu am de gând să rămân în țară pentru a-mi trăi restul vieții, dar în afară de aceasta sustin țara noastră pentru că e plină de talente, atât în literatură cât și în altele. Blog-ul l-am deschis pentru a încerca să promovez autorii români și mă supără faptul că atunci când recomand o carte scrisă de un român multora li se cam taie interesul să audă câteva cuvinte despre aceasta.


Știu că ai o plăcere pentru cărțile Laviniei Călina, de ce?

🌈După cum știu majoritatea care mai dau o raită pe blog-ul meu, da, îmi place mult Lavinia Călina pentru că scrie foarte bine și am ajuns s-o cunosc personal, să fim prieteni. Romanele sale m-au surprins încă de la primele pagini pe care le-am citit și încercându-i și celelalte cărți mi-am dat seama că femeia aceasta e al naibii de bună... la scris.


Câte cărți deține blogger-ul Raul?

🌈Marele blogger, chiar eu aici de față, deține in jur de 200, probabil cu câteva minusuri p-acolo, aplauze vă rog!


Spune-mi un secret: ai un mod special de a aranja cărțile în bibliotecă?

🌈Să încapă cât mai multe pe un raft, dar nu-mi prea place să fie combinate cele hardcover cu paperback.

Povestește-mi despre prima recenzie publicată, cum te-ai simțit?

🌈După ceva munca depusă, m-am simțit liber, eliberat. Cred că acesta a fost sentimentul predominant, dar m-au copleșit și emotiile feedback-urilor cu siguranță.


Ce planuri ai pe viitor? Unde îți vezi blog-ul peste alți 2 ani?

🌈Planuri mari nu prea am. Vreau să continui cu acesta, să-l fac să arate cât  mai bine și să scriu articole cât mai calitative, dar și diversificate.

După aproape 2 ani de peripeții în blogosferă, ce sfaturi le-ai da începătorilor?

🌈Sfaturile mele pentru începători ar fi să nu se descurajeze și să persevereze, deoarece cu toții o luăm de la început cu orice lucru nou din viața noastră și cu toții învățăm în timp din greșeli. Fii cât mai sincer posibil și activ, pentru început, să te observe lumea din ce în ce mai mult.


Pe Raul îl găsiți pe conturile de Instagram și Facebook, desigur și pe blog.


Dragii mei, în fiecare zi de weekend (sâmbătă & duminică) o să vedeți pe blog interviuri cu book bloggeri, respectiv booktuberi. Sunt sigură că urmăriți câteva blog-uri de carte, dar știți doar numele cui este în spate, nu și cum este persoana din spatele butoanelor! 


You May Also Like

4 comentarii