RECENZIE: „GHIDUL FETELOR” de MARAWA IBRAHIM

💋Titlu: Ghidul fetelor

💋Autor: Marawa Ibrahim

💋Editură: Casa

💋Categorie: Dezvoltare personală/Psihologie practică




Am cunoscut cartea aceasta prin intermediul Florinei Dumșe (de la blog-ul Un colț de suflet), însă cartea se găsește și pe site-ul editurii Casa (click aici). 



Nu știu dacă o pot denumi acțiune, deoarece nu avem o poveste. Avem totuși un personaj, Marawa Ibrahim (autoarea), care ne prezintă viața unei adolescente, sfaturi și chiar informații pe care orice fată ar trebui să le primească de la mama ei.



Pentru această carte, Marawa a beneficiat de consultanță de specialitate din partea dr. Radha Modgil (medic). Eu una am adunat informații utile pe care le consideram puerile înainte.

Mi-a plăcut mult faptul că acest mic „ghid” este scris pe un ton prietenos, fără evitări de subiect sau nu înlocuiește unele cuvinte pe care un părinte nu le-ar spune în mod normal într-o discuție cu propriul copil. De aici cred că a și pornit acest lucru, unii părinți nu pot vorbi deschis cu propriul copil din cauza unor fenomene/lucruri pur și simplu normale pe care subconștientul nostru le face „pompoase”. Mulți părinți nu pot porni discuțiile despre „corp” și „viață” și cred că din cauza aceasta unii adolescenți au nevoie de ajutorul cărților și nu numai!



Cartea prezintă capitole extrem de interesante și pentru a anima puțin lucrurile autoarea a preferat să introducă diferite imagini/ilustrații și cred că datorită lor, informațiile sunt percepute altfel de către adolescente. 

Pentru a vă face și mai curioși vă las câteva subiecte ce sunt abordate în carte: menstruație, corp și modificări hormonale, sâni și sutiene, inteligența emoțională,  alimentație sănătoasă, importanța timpului în afara mediului online.



Dacă sunteți genul de persoane care preferă să afle singure informații despre corpul lor și nu numai, eu una sunt de părere că această carte ar fi perfectă. Dacă nu obișnuiți să vorbiți cu părinții „subiectele delicate”, din nou, această carte v-ar ajuta mult. Mai ales că este scrisă într-un mod frumos!

Mă bucur mult că am intrat în posesia ei!

Eu am fost Tigru!

Ține minte: Citește cu ochii tăi, nu prin ochii altcuiva!



You May Also Like

0 comentarii