Rcenzie: Locuri întunecate by Gillian Flynn

Titlu: Locuri întunecate

Autor: Gillian Flynn

An apariție: 2014

Categorie: Horror & Thriller & Mystery

Nr.pagini: 484

Editura: Trei







Mereu când citesc o carte de Gillian Flynn mi se furnică pielea, pe parcursul cărții inima se duce la vale, înnebunește, deoarece mă aștept la ceva înfricoșător, la o întorsătură, știu sigur asta! Așa m-a obișnuit Gillian Flynn până acum.

După cum știți Gillian Flynn a devenit brusc autoarea mea preferată și cu ajutorul ei mi-am dat seama că ador genul Horror și că mă captivează. 
Prima carte pe care am citit-o de la ea a fost ”Obiecte ascuțite” (vezi recenzia aici) și am A D O R A T - O :)), am citit-o fără să-mi dau seama când am ajuns la final. 

Cărțile ei sunt foarte ușoare de citit, nu numai că te captivează și te obligă să stai până la sfârșit să aflii cine este criminalul, dar sunt bine scrise și ușoare de parcurs. Un fel de John Green, dar mai bună.

Am primit această carte pe 9 august și pe 12 deja era terminată, doar că nu am avut când să fac recenzia pentru ea. Știam deja ce o să mă aștepte după coperta simplă și cool pe care acestă carte o deține. Din nou o crimă, dar de data asta cu mult sânge, multă violență și mister la greu! Dacă citești primele 20 de pagini ești ferm convins că știi cine este criminalul, ahaha, te înșeli cumplit! 

Am spus că nu-mi plac cărțile imense sau care depășesc 400 pg (click aici), dar vă spun sincer că nici nu știu când am ajuns la ultimele 50 de pg, șocant, dar adevărat. Nu ai cum să nu te atașezi de personaje și să trăiești alături de ele. Eu am trăit lângă Libby și am trecut prin mai multe obstacole pentru a ajunge la răspunsul final. 

În carte este vorba despre o fetiță, Libby Day, care este singura supraviețuitoare a unui masacru. Masacrul s-a năpustit asupra familiei, mama și celelalte două surori ale ei, ieșind vinovat fratele ei mai mare Ben Day, pe care lumea îl considera un copil cu probleme.

Cel mai afurisit lucru mi se pare că romanul este structurat în două perspective, perspectiva lui Libby (la persoana I) și cea lui Patty (la persoana aIIIa), ( Patty este mama lui Libby). De ce mi se pare afurisit? Pentru că în perspectiva lui Libby prezentul avansează, viitor, pe când din perspectiva lui Patty se prezintă doar 2 ianuarie 1985 (capitolele avansează doar cu ora) : 2 ianuarie 1985 8:02 a.m, 2 ianuarie 1985 9:42 a.m, înnebuneam la asta. Voiam să ajungă 3 ianuarie, să văd ce s-a întâmplat în ziua aceea și cine este defapt criminalul, dar se pare că acea zi ajunge pe la sârșitul romanului...

O carte carte te șochează, care te lasă marcat și te obligă să-ți schimbi deciziile și în cel mai rău caz, să verși câteva lacrimi, dar nu este cazul meu.
Cartea aceasta te trece prin toate stările, de la fericire până la tristețe, de la adrenalină până la neputință. Te șochează!

Abia aștept să încep ”Fata dispărută”, un monstruleț de +600pg

Vă recomand cărțile lui Gillian Flynn, cu brațele deschise!
Ați citit cărți de la această autoare? V-au plăcut sau nu? Aștept părerile voastre în comenatarii :)


Vă las cu câteva secvențe:

Familia Day ducea un trai liniștit
Dar într-o zi Ben Day a înnebunit
Puterea lui Satan băiatu-și dorea
Pe-ai lui i-a ucis ca să aibă ce vrea

Pe Michelle fără milă a strâns-o de gât
Pe Debby cea mică a ciopârțit-o urât
Pe maică-sa, Patty, la urm-a lăsat-o
Drept în cap cu o pușcă a împușcat-o.

Dar Libby, copila, a scăpat de măcel
Dar viața niciodată nu i-a mai fost la fel.

Nu-ți face griji pentru lucruri neimportante, asta nu-i ceva important. Dacă am înceta să ne srăduim să fim fericiți, ne-am distra de minune. Bucură-te de viață - nimeni nu scapă viu din ea. Lasă grijile și fii fericit.

Nu sunt uman
Sunt fiul lui Satan,
Sunt doar un trup golit
Diavolul sufeltul mi-a răpit.

Pași grei de picioare încălțate cu bocanci și piciorușele lui Debby fugind, încă nu era moartă, furgind spre camera lui mami și eu gândind nu, nu veni aici, apoi bocancii zguduind dușumelele în spatele ei, apoi agățat și zgâriat la ușă și alte bolboroseli gâlgâite, horcăieli și izbituri, apoi un bufnet și sunetul toporului și mama încă scoțând țipetele subțiri și oribile de pasăre rănită, iar eu stând acolo, înghețată, în dormitorul lui mami, ciulind urechea, și urechea asurzindu-mi iarăși de încă un bubuit al puștii, apoi un zuruit care-a făcut să vibreze scândurile de sub picioarele mele.



Cartea ”Locuri întunecate” de Gillian Flynn a fost oferită de către librăria și anticariatul Târgul Cărții pentru recenzie. Cartea poate fi comandată de pe site-ul lor. Pentru a afla totul despre cărțile apărute la ei și ofertele imense pe care le au, urmăriți pagina lor de facebook.
Mulțumesc, Târgul cărții pentru o carte minunată!

You May Also Like

2 comentarii