Recenzie: „Regina roșie” de Victoria Aveyard



Dată apariție: februarie 2016

Categorie: SF/Fantasy

Nr. pagini: 472

Editură: Nemira





„O lume fantasy în care sângele desparte oamenii – cei cu sângele argintiu au super-puteri și trăiesc în lux, în vreme ce oamenii cu sânge roșu sunt considerați inferiori. Mare Barrow este o fată Roșie, dar, în ciuda culorii sângelui, are o putere nemaivăzută printre Argintii. Atunci când izbucnește o revoltă a Roșiilor împotriva Argintiilor, Mare va fi prinsă la mijlocul războiului. Obligată să se prefacă parte din lumea Argintiilor, ajutând de fapt rebeliunea Roșie.”







Cu toții am simțit nevoia la un moment dat să evadăm din monotonia zilelor, să scăpăm de probleme sau să uităm de ele pentru un timp.
Am căutat un refugiu care să ne ferească de dezamăgirile lumii cotidiene, un loc unde visele se împlinesc.



Ei bine, aș putea spune că Victoria Aveyard a creat o lume ideală în care putem pătrunde de fiecare dată când problemele din viața personală ne inundă lumea, fiind ca un colac de salvare care ne poartă spre infinitul creației.


Romanul „Regina Roșie” prezintă povestea de viață a lui Mare Barrow, o hoață dintr-un sat. Ea face parte din societatea de jos-oamenii cu sângele roșu; elita fiind reprezentată de cei cu sângele argintiu, cu puteri supranaturale.

Din cauză că prietenul ei cel mai bun din copilărie, Kilorn Warren, este amenințat cu recrutarea în armata regelui, Mare decide că nu poate doar să privească cum prietenul ei este înrolat și pornește într-o cursă contra cronomentru pentru a-l salva pe Kilorn.


Destinul i se schimbă atunci când se întâlnește într-o seară cu un străin misterios. A doua zi este chemată la palat și i se oferă un post de servitoare, pe care-l acceptă cu îndoială. Descoperă în fața regelui, reginei și nobililor că are o putere nebănuită și este nevoită să se dea drept fiica unei vechi familii legendare.

Mare este aruncată într-o lume nouă, străină unde încearcă să-și joace rolul de prințesă argintie cât mai bine (se logodește cu fiul cel mic al regelui), dar descoperă curând că puterea este un joc periculos.

Fiind prinsă în intriga de la curtea regală, află pe propria piele că oricine poate trăda pe oricine.



Nu am avut nevoie decât de un capitol pentru a mă transpune în pielea personajelor și pentru a trăi intens fiecare întâmplare.

Pot spune că abia aștept volumul II și III pentru a trăi, alături de Mare, experiențele și provocările la care aceasta o să fie supusă.



Recomand cartea tuturor iubitorilor de lectură care doresc să scape de cărțile clasice și se orientează spre o creație originală, fantastică.










Cartea „Regina Roșie” de Victoria Aveyard a fost oferită de către Editura Nemira pentru recenzie. Cartea poate fi comandată de pe site-ul lor. Pentru a afla mai multe despre Editura Nemira îi puteți urmări și pe pagina de facebook, ca să știți tot ce e nou!

P.S Cartea este la preț redus, doar 17 lei!!!




You May Also Like

9 comentarii

  1. Foarte tare recenzia! Stiu cartea însă sunt nehotărâtă cu ea.
    Nu prea e genul pe care îl citesc!
    Oricum, Tigrut, faci o treaba buna! Multe felicitări si la cat mai multe sponsorizări!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Mulțumesc mult, Iuli! ♥
      Mult succes și ție cu tot ce-ți propui :3

      Ștergere
  2. Am mai citit azi o recenzie =)) și l-am auzit și pe Daniel Afloarei vorbind despre ea. Ei bine, nu prea știu ce să cred, sau dacă o voi citi. Cine știe, oricum :D

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Eu zic că merită și pare genul tău ;33

      Mersi de vizită ♥ Lecturi frumoase!

      xoxo

      Ștergere
  3. Deși nu pare genul meu, de când a apărut m-a atras într-un fel sau altul. În ultimul timp am tot auzit păreri bune despre ea și chiar vreau s-o citesc și eu, dar aștept să apară și celelalte volume, că nu-mi place să încep o serie când celelalte volume încă nu sunt publicate. :))

    Lecturi frumoase în continuare! ^.^

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Același lucru fac și eu, de multe ori chiar vreau să mă apuc de o serie, dar știu că o să trebuiască să aștept și continuarea...

      XOXO

      Ștergere
  4. Culmea ca eu nu citesc genul acesta de carti. Cartea aceasta insa ma atrage si nici eu nu stiu de ce. Sper sa o citesc in viitorul apropiat.
    PS: cand apar reduceri eu sunt "varza" la capitolul finante :(

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Toată lumea este atrasă de această carte se pare.

      PS: Mai strânge când ajung reducerile, cei de la Nemira au reduceri super mari acum :3

      Ștergere
  5. Mi-a placut aceasta carte, nu se numara printre preferatele mele, dar a fost interesanta, am cititi si volumul doi, foarte rapid deoarece eram curioasa sa vad ce o sa se intample cu eroina nuastra, Mare. O sa citesc si urmatoarele volume, tot din curiozitate. Din pacate am observat ca actiunea incepe sa devina cam previzibila, sper totusi sa nu ma dezamageasca urmatoarele voulme. Puteti sa vedeti parerea mea completa pe blogul meu http://caliphsobeautyblog.com/ro/regina-rosie-vol-1-si-2/

    RăspundețiȘtergere