Cum m-am apucat de citit?



Libris vă ofere reduceri la cărțile noi, în special la cărți de beletristică! Ați văzut noul aspect al librăriei? Eu una îl ador!



Aș vrea să spun că citesc de mică, dar pasiunea mea pentru citit s-a născut odată cu intrarea mea la liceu. Însă de mică am început să am o micuță pasiune, îmi amintesc prima mea cartea citită și anume „Scufița roșie”, dar nu era orice carte pe atunci. Nu știam să citesc, dar având o imaginație bogată mereu luam cărticica veche în mână și le citeam părinților, în special tatei. Îmi placea mult cum arăta cartea, chiar dacă era foarte veche, textura cărții era moale.
Arăta ceva asemănător(doar că avea coperta roșie):


Cum am mai crescut vizionam pe Minimax (nu mai știu ce se află acum pe acest post) „Povestitorul Andersen”, dacă așa se numea. Îmi plăceau extrem poveștile, apoi părinții mi-au cumpărat două cărți ilustrate și anume „Talismanul” și „Fetița cu chibrituri”, pe care le-am adorat! 

De prin clasele I-IV începeam să citesc despre dinozauri, păsări, îmi plăceau extrem de mult acele cărți, îmi pare rău că nu găsesc cărțile.

Însă din clasa a IXa am început să citesc orice, am acumulat mai multe cunoștințe despre autori, categorii, edituri. În clasa a IXa am descoperit lumea aceasta, o lume unde totul este liber și fără etichete. 
Îmi place că am părinți care citesc, acum citesc „cot la cot” cu mama, ea îmi sporește interesul, împreună cu mama trec peste „reading slump” (a readers worst nightmare). 

Mă bucur enorm că am descoperit cărțile, că am descoperit pasiunea pentru cărți, pentru că acum mă simt mai liberă și pot găsi un refugiu tot timpul, mă pot detașa puțin de lume pentru a avea momente de liniște.

Articol ce răspunde provocării Libris, cu ocazia ediției a XIV a Târgului Internațional de Carte și Muzică Libris Brașov.




You May Also Like

8 comentarii

  1. Eu nu am fost mereu pasionată de citit, pentru că de mică am avut preferințe când a venit vorba de lectură. Erau cărți care mă țineau trează și carți pe care le puneam jos după 2 minute de citit. După liceu, mi-a fost mult mai ușor să mă organizez cu cititul și în prezent, mă străduiesc să citesc 2 cărți pe lună.

    RăspundețiȘtergere
  2. Urmeaza sa raspund si eu la aceasta provocare.

    RăspundețiȘtergere
  3. Am datvsi eu o comanda la Libris. Am prins niste oferte dragute :)

    RăspundețiȘtergere