Leapșa: 2020 review



M-am tot plâns că nu mai scriu pe blog, iar un micuț dragon – blogger mi-a pasat o leapșa, Ghanda m-a provocat să vorbesc puțin despre anul ce tocmai a trecut. Să fiu sinceră mi-a lipsit toată atmosfera aceasta de blog, mi-a fost dor de omuleți. 

Nu am părăsit grupurile și blogosfera, sunt la curent cu toate aparițiile și bloggerii care mai scriu pe aici, doar că sunt un pic în umbră, deoarece timpul nu mă ajută foarte mult.

Sper, ca în orice an de altfel, ca acum să mai scriu câte ceva când apuc și reușesc.

Momentan încep cu o leapșa făcută de Ghanda și vă las și un link către articolul ei.

 

Câte cărţi ai citit în 2020?

    Haha, 60. Eu pentru 2020 nu aveam un plan #câtecărțisăcitesc, așa că am lăsat numărul acela magic: 1. Vă dați seama că nu știam la finalul lui 2019 că anul ce urmează o să fie ceva catastrofic, dar cumva mă bucur că am decis să las numărul respectiv. Toată treaba asta a pornit de la faptul că numerele nu mă satisfac într-un mod anume și eram curioasă de câte cărți reușesc să citesc.





Dintre ele, care au fost cele mai memorabile (în sensul bun)?

Am descoperit o trilogie (graphic novel): HeartStopper de Alice Oseman. Asta cred că e cea mai memorabilă lectură pe care am avut-o; făcând abstracție de la cărțile lui Poe – pe care le-am adorat – Heartstopper a fost ceva diferit, pe-un subiect ce-mi place mult.

Pe care le-am și recomandat:



Care e cel mai frumos citat pe care l-ai descoperit în 2020?

Să fiu sinceră nu memorez citate, nu le notez pe undeva, dar uitându-mă pe story pe Instagram observ poza asta (e frumos în stilul meu – știu că nu pare):



Ce carte citită în 2020 ţi-a displăcut/te-a dezamăgit cel mai tare?

De unde să încep?

Nu se răspunde la o întrebare cu o întrebare, daaar anul 2020 a fost atât de ciudat când a venit vorba de lecturi, am avut foarte puține cărți de 4 steluțe în sus sau cărți ce merită recomandate.

Dacă e să desprind o lectură dezamăgitoare aleg Caroline de Neil Gaiman – ciudată lectură, fără sens, acțiunea structurată dubios, dialogurile nu aveau sens (păreau scrise doar pentru umplutură unele).


Ai participat la vreun eveniment literar anul trecut (lansare, târg de carte etc)? Dacă da, care a fost preferatul tău?

Bookuria. Am mutat clubul de carte în mediul on-line, deci tot anul a fost plin de bookurie, ahaha.


Care este cel mai bun film pe care l-ai văzut în 2020?

Oh boy, am vizionat câte filme interesante anul trecut, adaug pe larg câteva titluri: Instant Family (Sean Anders), The Half of It (Alice Wu), Annihilation (Alex Garland) – nu comparați carte și filmul, sunt complet diferite –, Colectiv (Alexandru Nanau), Coborâm la Prima (Tedy Necula).


Ce cuvânt rezumă cel mai bine anul 2020 pentru tine?

Motivație. Nu în sensul bun, efectiv motivația a dispărut din toată ecuația lui 2020.


E vreun moment de anul trecut pe care nu vrei să-l uiţi?

Nu cred că au fost prea multe evenimente pozitive anul trecut, aș vrea să șterg câteva întâmplări și evenimente pentru anul 2020.

Sustrag un mic eveniment la care am participat sub emblema #FeteledelaBookuria: Ziua Cărții la Cărturești Iași: club de carte&dedicații literare, 23 aprilie 2020 – that was fun.



Ce dorinţă ţi s-a împlinit în 2020?

Nu vorbim despre healthy stuffs, așa că mă rezum la evoluția clubului de carte: Bookuria. A rămas în picioare, am continuat alături de fete și chiar văd un viitor tare frumos pentru el.


Scrie o dorinţă pentru anul 2021.

Am lăsat dorințele pentru 00.00, le-am spus și au rămas private. Toată treaba asta cu planificarea, dorințe and stuffs, mă depășește, devine enervant să te tot gândești la viitor.

O să las două întrebări – not a dumb quote – De ce te gândești azi la ziua de mâine, pentru ziua de azi când te gândești?

Nu știu cât e de aplicat sau nu, dar momentan merg pe ideea asta, fără să realizăm pierdem prea mult timp pentru ziua de mâine – viitor, fără să mai trăim și prezentul.

 

Am ruginit puțin, dar nu mi-am pierdut pofta asta de scris. Pentru că vreau să-i motivez puțin și pe ceilalți oameni pe care-i citesc, vreau să pasez către: Dana și Onisim. Vă recomand să-i și citiți, cineva este la început de drum și sunt sigură că va face o treabă bună și probabil pe Oni îl citiți de mult.

Oricine poate prelua leapșa, feel free and have fuuun!

 

 


You May Also Like

0 comentarii