Recenzie: ”Maestra” - L.S Hilton + Anunțare Concurs


Titlu: Maestra

Autor: L.S Hilton

An apariție: 2016

Categorie: Horror&Thriller&Mystery

Nr.pagini: 304

Editura: LiteraraDescriere:


ÎNCOTRO SĂ TE ÎNDREPŢI ATUNCI CÂND AI MERS PREA DEPARTE?

În timpul zilei, Judith Rashleigh lucrează la o casă de licitaţii din Londra. Noaptea, este animatoare într-unul dintre barurile rău famate ale capitalei. Disperată să realizeze ceva în viaţă, Judith știe că trebuie să intre în joc. A învăţat să se îmbrace, să vorbească și să se comporte pentru a fi pe placul bărbaţilor. A învăţat să fie o fată cuminte. Dar, după ce descoperă un secret întunecat din lumea artei, Judith este concediată, iar visurile ei pentru o viaţă mai bună sunt spulberate. Așa că apelează la un prieten pe care îl neglijase multă vreme. Un prieten care o ajutase să treacă de necazurile din trecut cu fruntea sus și spatele drept. Un prieten pe care o fată bună ca ea nu ar trebui să îl aibă: furia.


Un thriller psihologic în tradiţia Talentatului domn Ripley și o protagonistă care amintește de Lisbeth Salander.

Părerea mea:

Pentru mine nu există cărți proaste, oarecum, toate cărțile sunt bune, dar nu toate sunt pe gustul meu. Totul a început cu ”Mănâncă, roagă-te, iubește” de Elizabeth Gilbert (vezi recenzia aici), aveam așteptări mari de la ea, credeam că o să ador povestea, dar se pare că acea carte nu a fost pe gustul meu, nici nu o urâsc, mi-au plăcut informațiile pe care le-am sustras din ea. La fel s-a întâmplat și cu ”Maestra” de L.S Hilton, coperta m-a făcut să o vreau, cât și descrierea. Spuneți voi, nu ați cumpăra această carte? Roșul acela aprins, simplitatea ei și când am văzut-o în mâinile mele eram super încântată, abia așteptam să o citesc. 

Nu am stat prea mult pe gânduri și m-am apucat de ea, după primele 40 de pagini aveam durerei de cap, nu înțelegeam nimic, ce voia să facă Judith? Ce urmărea? Am zis să continui, sigur o să înțeleg mai târziu, dar am ajuns la 80 de pagini și citeam și citeam și citeam și nimic...am zis stop, nu reușesc să înțeleg și-mi pierd timpul. Singurele lucruri pe care le-am înțeles au fost: Judith este animatoare pe timp de noapte la un bar famat din capitală, iar într-o zi vine un gras miliardar și o alege pe Judith să-i țină companie, nu vă gândiți la sex, pur și simplu să îi țină companie, să-l asculte; al doilea lucru este puțin mai neclar, aceasta lucrează la o casă de licitații din Londra, ea vrea să pară ce nu este, să pară o femeie normală. Judith este inteligentă, dar nu înțeleg de ce mai lucrează la o casă de licitații dacă primește destui bani de la ”grasul ei” și aparent este apreciată pentru norocul ei. Vrea să-și creeze o altfel de viață, să o aprecieze lumea pentru inteligența pe care o are, nu pentru că este animatoare.

O mică chestie, am văzut în descriere că protagonista aduce cu Lisbeth Salander, din trilogia ”Millennium”, eu știu mai bine cine e Lisbeth Salander și cum joacă aceasta. După părerea mea, Judith Rashleigh nu aduce cu Lisbeth Salander, deloc! 

Începând cu înfățisarea, Lisbeth pare o animatoare? Nu!
Lisbeth tace și face, pe când Judith se plânge șefului, Lisbeth este liniștită și nu scoate un sunet, știe când trebuie să acționeze și cum, pe când Judith nu este atât de...pierdută? Nu găsesc cuvântul, dar știu sigur că acetea două nu se aseamănă. Mi-a plăcut enorm de Lisbeth, am citit cărțile, daaar de curând am aflat că a ieșit și o a 3a carte?? Oricum o să o citesc și pe aceea, dar am văzut și cele trei filme, în prima zi de Crăciun :)) haha. Știu nu este tocmai cel mai potrivit film de vizionat de Crăciun, dar a meritat.


Cartea nu a fost inutilă, la fel ca și ”Mănâncă, roagă-te, iubește” am preluat niște informații destul de intersante (pentru mine). Am aflat despre diferiți scriitori/ diferite scriitoare, pictori, spre exemplu:
 1. Enid Blyton (11 august 1897- 28 noiembrie 1968) a fost o importantă scriitoare engleză de literatură pentru copii, cărțile ei fiind traduse în peste 90 de limbi și vândute în peste 600 de milioane de exemplare.
 2. Pieter Bruegel cel Bătrân (1525-1569) - cel mai important pictor flamand al secolului al XVI-lea.
 3. Pierre Bonnard (1867-1947) - pictor, ilustrator de carte și litogra francez.
Și mulți alții, poate vi se par plictisitori cei de mai sus, dar vă asigur că sunt o groază și sunt diferite informații utile + că am aflat de câțiva scriitori pe care vreau să-i citesc. 
Deci nu mi-am pierdut timpul, doar că eu nu am înțeles acțiunea și scenele care se petreceau. Poate vouă o să vi se pară altfel, dacă ați citit-o sau o să o citiți vă rog să-mi lăsați o părerea în comentarii. Vreau să aflu și părerea voastră despre această carte...

Mie mi s-a părut haotic, acțiunea haotică cât și protagonista...dar fiecare avem gusturi diferite, right?

RATING:După cum vedeți și din titlu este vorba despre un concurs, eu împreună cu restul adminilor ne-am gândit să organizăm ”Cititorul lunii” pentru a putea să vă răsplătim pentru activitatea voastră pe pagină, cât și pe blog.
În ce constă asta?
1. Să fiți cât mai activi pe pagină, atât.

Cel care se evidențiază cel mai mult pe pagină, cât și pe blog, o să fie răsplătit cu o carte + își va vedea poza și numele pe pagina noastră de facebook și pe blog. Un fel de panou de onoare intitulat ”Cititorul lunii”.
O să aflați mai multe la sfârșitul lunii, deoarece trebuie să începem de la întâi, nu?

You May Also Like

4 comentarii

 1. Ma bucur ca ati organizat din nou un concurs❤❤ Nu cred ca sunt cititorul lunii.. dar îmi uncerc norocul �� Frumoasa recenzie ����❤❤

  RăspundețiȘtergere
 2. Eu am vrut sa citesc aceasta carte cand am aparut. Entuziasmul mi-a cam disparut de atunci. Nu stiu daca mai vreau sa o citesc.

  RăspundețiȘtergere
 3. Wow , inca o dovada ca coperta nu e totul , poate ca aceasta carte arata super dragut dar continutul se vede ca nu se ridica la standardele noatre ca cititori , totusi o sa ma gandesc serios daca o voi citii . Multumim de recenzie . <3

  RăspundețiȘtergere