Tag: Citesc literature română


Toată lumea știe că îmi plac tag-urile, toată lumea îmi dă tag-uri de făcut, mulțam!!!

Doua persoane, dragi mie, mi-au dat acest tag de făcut și anume: Lili și Roxi (de pe blog-ul Gânduri despre cărți...).

Vă anunț de pe acum că a fost extreeem de greu să aleg doar 5 cărți, înfiorător de greu!!! Nici nu știam că am citit așa de multe cărți, ale noastre!

Să nu mai lungim vorba și să trecem direct la treabă!

1. ” Vrum-vrum”- Cristina Frîncu


De ce pe 1? Pentru că e Rockozaur!!!! Cartea aceasta mi-a plăcut la nebunie, prima carte fără niciun pic de sens în ea! :)) Mi-a plăcut în mod special și nu ai ce face, haha.

2.”Invitația la vals” - Mihail DrumeșNormal că trebuia să fie și această carte în top, nu? Nu aveți ce să-mi reproșați, el e Drumeș, n-ai ce să-mi faci!

3. ”Nuntă în cer” - Mircea EliadeRecunosc, nu am citit toată cartea, mai am în jur de 60 de pagini. Oricum este preferata mea și trebuia să o adaug aici și trebuie să mai citesc câteva de la Eliade, trebuie!!!

4.”Bagdad” - Iulia Modiga Inițial voiam să adaug cărți doar de la autorii canonici, dar nu puteam să nu o adaug pe Rockozaur, deci am pus și cartea aceasta. Nu știu de ce, dar cartea această mă liniștește și o ador. Mulțumesc, Iulia!!

5. ”Ion” - Liviu Rebreanu

Deoarece ”Ion” este prima carte care mi-a plăcut, din lecturile obligatorii pentru școală. Prima dată credeam că o să stau săptămâni până-l termin, dar nu a fost așa, eh...+ că trebuia să dau un test de lectură cu o seară înainte să mă apuc de citit...........dar asta e altă poveste, hihi


Îmi mai vin în cap 10 cărți pe care le-aș pune aici, dar nu pot!!! De ce nu pot pune 10??? Lume crudă, acestea au fost alegerile mele pe moment...sigur înainte să public acest articol o să-mi vină altele și altele, dar asta este...Voi ați citit ceva de aici?

Cui să îi dau eu acest tag...hmm, cred că toată lumea l-a făcut, deci o să încerc cu 2 prietene:
 1. Larisa, de la Books World
 2. World Of Books
Desigur, oricine vrea să facă acest tag este bine-venit :) aștept un link în comentarii de la tag-ul vostru, vreau să văd ce alegeți pentru că mie mi-a fost greu! :(

You May Also Like

9 comentarii

 1. Woo, ce cărți frumoase! "Invitația la vals" și "Nuntă în cer" mi-au plăcut și mie tare mult. Cât despre "Ion", n-am citit-o, chiar dacă trebuia; totuși, cred că o s-o citesc până în a 12-a. O lectură obligatorie care mi-a plăcut a fost "Mara". :D

  Mă bucur că ai postat și tu tag-ul, pupicei!

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Trebuie să-l citești!!! Mi se pare cea mai frumoasă carte pentru școală, lectura obligatorie! Mie nu mi-a plăcut Mara :)) ahh

   Mi se pare că mai am unul de la tine, îl am pus la ”Do It Later” :)) ca să-mi aduc aminte.

   Mulțumesc pentru nominalizare și nu uita să-mi dai tot ce prinzi :))

   Lecturi frumoase ♥

   Ștergere
 2. Ce cărți frumoaseee! Vreau să citesc de Drumeş şi Eliade, neapăraaat.
  Am mai citit de Ionel Teodoreanu "La Medeleni" (ce-i drept, nu am terminat-o), dar mi-a plăcut nespuuus de mult!
  Lecturi frumoase!

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Să te apuci de curând, îți recomand cu drag cărțile lui! Eu una le ador, sincer de la Eliade nu am citit multe, una singură, dar am adorat-o!
   ”La medeleni” am mai auzit :)), dar sună așa plictisitor, o să o încerc și eu.

   Mersi că ai trecut pe aici :3 xoxo

   Ștergere
 3. Rebreanu.
  Da, da, da.
  DA.
  Ion e cel mai bun roman scris vreodată.
  (cel mai bun)
  Cât despre Drumeș, nu pot să zic că-mi place stilul lui. Am citit doar „Elevul Dima dintr-a șaptea” și, cumva, a fost ok. Până la finalul primei părți.

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Citește ”Invitația la vals”, ah! O să adori! Mie îmi plac super mult cărțile lui :)

   xoxo

   Ștergere
 4. Cu exceptia cartii "Bagdad", pe restul le-am citit. "Ion" mi-a placut cel mai putin. M-am simtit obligata sa o citesc.

  RăspundețiȘtergere
 5. Eu nu am citit inca aceste carti, dar cred o sa le trec pe lista cartilor pe care vreau sa le citesc, mai ales ca am auzit despre ele multe laude.

  RăspundețiȘtergere