10 lucruri pe care nu le știai despre J.K Rowling | Știai că?



Câte din cele 10 lucruri le știai despre J.K Rowling? 



1. Harry Potter și J.K Rowling sunt născuți în aceeași zi: 31 iulie.



2. Rowling a devenit o multi-milionară în cinci ani, după ce toată viața ei a fost șomeră și a stat pe beneficiile statului. Cu toate acestea a fost un adolescent care a trăit într-o cabană de gradul II în Gloucestershire, unde afirmă că „nu a fost un moment fericit din viața mea”, din cauză că mama ei a fost diagnosticată cu scleroză multiplă și a avut o relație tensionată cu tatăl ei.


Gloucestershire

3. După poziția de „Head Girl” la Wyedean School și colegiu, Rowling a absolvit la Universitatea din Exeter, cu un BA în franceză și clasice, iar apoi a lucrat ca cercetător pentru Amnesty International.


4. Rowling a fost diagnosticată cu depresie clinică, ea pretizând că aceasta i-a dat inspirație pentru a crea Dementors din seria „Harry Potter”. Ea suferă adesea de insomnii, acestea făcând-o să lucreze până târziu și să citească lucruri care îi dau o inspirație puternică.


5. Într-un tren care întârzia în drumul de la Manchester către Londra, în 1990, Rowling a scris câteva idei inițiale despre Harry Potter pe-un șervețel. Ea și-a scris prima ei carte, adică „Harry Potter și Piatra Filozofală”, la o mașină de scris. Adeseori Rowling avea să-și scrie ideile la cafenelele din Edinburgh, acompaniată de către fiica ei, Jessica, acum având 23 de ani. Aceasta a fost numită Jessica după o eroină, Jessica Mitford, din tinerețea lui Rowling.



6. Rowling a lucrat ca profesoară de engleză în Portugalia, pe timpul scurtei ei căsătorii cu jurnalistul Jorge Arantes, cu care a avut-o pe Jessica. În ciuda averii sale curente, aceasta nu are nicio dorință de a se opri din lucru, deoarece crede că va fi un bun exemplu copilului ei. Acum ea are un alt fiu și o fiică cu cel de al doilea soț al ei, anestezistul Neil Murray.


7. Potrivit unui interviu recent, J.K Rowling recunoaște că a trebuit să cumpere o altă rochie de mireasă pentru mariajul cu cel de-al doilea soț al ei, Neil Murray este deghizat pentru a evita să fie recunoscut - acesta a fost prețul faimei.


8. Numele ambiguu al pen-ului (pseudonim adoptat de autori (pen name) )  lui Rowling are inițialele „JK” aceasta fiind o sugestie publică pentru a face identitatea acesteia anonimă, de teama că o poveste cu vrăjitori scrisă de o femeie ar putea fi nepopulară. „K” este inițiala bunicii ei, aceasta purtând numele de „Kathleen”, până ce Rowling nu a avut un nume mijlociu. Ca rezultat, o fată numită „Francesca Gray” i-a scris lui Rowling prima scrisoare, prima scrisoare primită de la fani. Adresându-i-se lui Rowling ca: „Dragă domnule...”


9. 12 edituri au respins manuscrisele originale „Harry Potter”, dar un mic editor pe nume Bloomsbury i-a acordat șansa lui Rowling, evident cu un mic avans. Această șansă a făcut ca acea carte să fie una dintre cele mai vândute serii din istorie. A șaptea și ultima carte „Harry Potter și Talismanele Morții” a rupt recodul de vânzări, fiind cea mai bine vândută carte vreodată!


10. Rowling a fost decorată cu ordinul Imperiului Britanic în lista reginei de onoruri în 2000 și ca un filantrop emintent a contribuit cu bani și suport pentr organizațiile caritabile, cum ar fi Comic Relief, One Parent Families...Multimple Sclerosis Society of Grate Britain și Lumos printre alții.


Informațiile le-am tradus de pe site-ul The Telegraph.

You May Also Like

2 comentarii

  1. Interesante lucruri. Am citit din curiozitate dar sincer eu urasc seria Harry Potter. Bine, "uasc" este prea mult mai degraba nu o suport ;)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Oh, nici eu nu mă prea împac cu HP, dar o să fac și cu un autor cu care te împaci.
      Thanks

      Ștergere