INTERVIEW QUESTIONS - Cristina Boncea (Octopussy)

Interview 2

" Născută pe 1 ianuarie 1998 , Cristina a scris primul ei roman intitulat "Octopussy" la vârsta de 16 ani , "Becks merge la școală" vine în continuarea acestuia în 2016. Autoarea locuiește în prezent în București , iar activitățile sale zilnice constau în a scrie articole despre cărți pe site-ul personal cristinaboncea.com și a posta clipuri pe canalul ei de Youtube. Pe viitor , Cristina își dorește să publice cât mai multe cărți și să lucreze în domeniul literar. Visul ei e să devină traducător."















Am reușit să vorbesc puțin și cu , Cristina ! Mă bucur așa de mult că am putut să-i adresez câteva întrebări legate de ea cât și despre cartea pe care a publicat-o deja la Herg Benet ! (Octopussy)
 Cristina , mi se pare o persoană foarte drăguță și amabilă , totuși am crezut că nu voi reuși să vorbesc cu ea. Puteți observa din răspunsurile pe care mi le-a dat că este o persoană minunată și chiar a avut înclinație către profesia de autor ♥ :



1 La ce vârstă ai început să scrii ?


Cred că primele mele încercări literare 
au avut loc pe la 9-10 ani când , din senin , mi-am dorit să pot termina de scris un roman. Obișnuiam să țin jurnalele , iar apoi să scriu despre viața mea într-un mod " artistic " , cam așa arătau primele mele încercări de a scrie. Apoi am încercat să urmez exemple din alte țări (fantasy) pe care le citeam , dar și încercările astea erau dezastruoase pentru că nu aveam încă o voce proprie.



2 Ce ai simțit în momentul în care ți-ai văzut cartea publicată ?


Am avut o criză de fericire , dacă există așa ceva , când Alex de la Herg Benet mi-a spus că vor să-mi publice cartea. Nu mi-a trebuit nimic mai mult , numai ideea că cineva așa de cool consideră că merit o șansă în lumea literară mi-a fost suficientă.


3 Te-ai gândit vreodată că vei ajunge să scrii o carte?


Da , am tot încercat și știam că la un moment dat voi și reuși . Ce s-a întâmplat după m-a luat prin surprindere , însă.


4 Care este cel mai greu lucru în procesul de a scrie și de a publica o carte ?


Cred că e greu să știi că în mintea ta există bucăți dintr-o carte , dar nu știi cum să le pui una lângă alta , astfel încât să ai un material complet. Mi se întâmplă deseori însă nu mă apuc să scriu până nu-mi fac ordine în gânduri și pun pe hârtie toate ideile pe care le am , aoiu caut moduri de a face legătura între ele. Publicarea e partea cea mai ușoară , aș zice. 


5 De ce scrii ?


Din pasiune , din nevoie - nu pot trăi fără scris , indiferent de natura lui. Scriu pentru a mă cunoaște mai bine , pentru a mă elibera , pentru a mă dezvolta. Nu cunosc alte căi mai bune pentru treaba asta.



6 Menționează , te rog , o carte (mai multe dacă preferi) care te-a influențat ca și scriitoare. În ce mod te-a influențat?


Sânge Satanic de Cristina Nemerovschi , pentru că mi-a deschis ochii asupra acestui tip de literatură , contemporan și pur românesc - mi-a arătat că poți scrie tot ce-ți trece prin minte fără să fii judecat , ci chiar aclamat. Pe de altă parte , citeam mult fantasy înainte de Nemerovschi , însă cel mai mult îmi plăceau cărțile lui Richelle Mead. Le-am citit pe toate cele 12 publicate la noi so far și cred că m-au influențat și alea în felul lor. 


7. Care crezi că sunt părțile forte ca scriitor ? Și ce slăbiciuni crezi că ai?


Cred că e un mare atuu faptul că scriu repede , dat fiind că sunt în general o persoană nerăbdătoare. De asemenea , fac repede acele conexiuni despre care vorbeam mai sus. Partea slabă ar fi poate execuția , mă mai pierd în propoziții ș.a.m.d dar asta se va corecta în timp și voi ajunge să am o structură mai bună și logică a textului , deși recunosc că îmi place imperfecțiunea din Octopussy și o consider frumoasă , o trăsătură de stil reprezentativă pentru perioada în care am scris-o.

8. Care este cea mai semnificativă lecție pe care ai învățat-o ca scriitoare sau care sunt concluziile tale în privința scrisului ?


Că sunt mai mulți oameni încuiați în România și îmi pare tare rău că îi eclipsează și pe cei cu mințile strălucite. Și doi la mână , mult mai important , că în România există multe minți strălucite.


9. Ți-ai dorit dintotdeauna so fii scriitoare ? Ce rol a jucat literatura în viața ta?


Sincer , da. Mereu mi-a plăcut să citesc și să scriu , a fost refugiul meu , activitatea mea preferată. Mă bucur enorm că așa au stat lucrurile și am avut astfel posibilitatea de a mă dezvolta într-un mod diferit față de alți copii de vârsta mea.


10. Ce gen literar preferi ca și autoare în mod special ?

Terry Prachett


Îmi place foarte mult Terry Prachett , cărțile lui sunt de o valoare inestimabilă , consider că toată lumea ar trebui să-l citească. În general îmi plac chestiile cât mai dark și twisted , dar realiste.










11. Cum ai descrie în câteva cuvinte mesajul cărții *Octopussy* ?


Realitatea are mai multe nuanțe. La fel și normalitatea.


12. La ce carte lucrezi în prezent și când va fi ea lansată ?


Lucez la volumul trei din trilogia  *Octopussy* și va fi probabil lansat prin 2017 , dacă merg lucrurile bine la editură.


13. De ce cartea se numește Octopussy?


Răspunsul la această întrebare se găsește în carte , Octopussy se numește boala , iar cel care a denumit-o astfel se inspiră dintr-un desen făcut de unul dintre personaje. Desenul e pe copertă și poate fi interpretat în orice mod (sau nu).


14. Care este mesajul tău pentru cititorii cărții *Octopussy* și celor care citesc acest articol ?


Vă mulțumesc pentru că mă citiți , sper să rămâneți alături de mine și în continuare. Love you , guys !!!



Aceasta a fost , Cristina , autoarea cărții "Octopussy" si "Beks merge la școală". Mă bucur enorm că am putut să schimb câteva cuvinte cu această persoană minunată ♥ Love you ☺


Puteți comanda cărțile de aici:

Octopussy 

-Beks merge la școală

O puteți găsi pe , Cristina aici :

You May Also Like

5 comentarii

  1. Hihii, felicitări pentru interviuu! >:D<

    RăspundețiȘtergere
  2. Eu nu am citit nicio carte de aceasta scriitoare. De obicei cunosc persoana prin intermediul cartii, in cazul acesta nu ma pot pronunta.

    RăspundețiȘtergere
  3. Interesant interviu. Cred că voi căuta cartea ei să o citesc și eu, deși inițial nu mă atrăsese foarte mult..
    Felicitări și succes! ♡

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Merită! Se lansează volumul 3, ultimul volum din trilogia „Octopussy” :)

      Ștergere