Recenzie: ” Octopussy #1 ” - Cristina Boncea

Titlu: Octopussy

Autor: Cristina Boncea

An apariție: 2015

Categorie: Ficțiune

Nr. pagini: 192

Editura: Herg Benet






Descriere:

Hyena, o adolescentă de aproape 14 ani, se întoarce acasă după o lungă perioadă de absență din mijlocul familiei. Este primită deopotrivă cu entuziasm și scepticism de către Becks, sora sa geamănă, care încearcă să reconecteze relația lor și să recupereze toți acei ani pierduți. Dar secretele mamei, ale tatălui vitreg și ale ambelor fete sunt amenințate să iasă la iveală odată cu sosirea straniului unchi din America.

Părerea mea:

Te anunț de pe acum , dacă ești vreun îndoctrinat , te rog să pleci ! Cum ? Vezi acel x-uleț de acolo de sus ? Da , da ,  ăla , dă și tu un mic click și valea de aici.
Dacă vrei să-mi citești recenzia referitoare la această carte , trebuie să fii open-mind. Să lași deoparte toate clișeele pe care le-ai auzit despre adolescenții din ziua de azi. Sex , droguri , alcool , pub-uri etc.


Cred că am mai spus , că mi s-a pus pata pe această carte. Am văzut o mulțime de recenzii despre ea , atâta publicitate , încât o voiam.

Mulți afirmă că această carte este dezgustătoare , prost scrisă , non-sens , dar adevărul este că lumea nu vrea să accepte realitatea. Da ! Cristina , a transmis prin romanul ei , realitatea de azi. Și dezgustătoare ? Serios ? Am citit de pe goodreads câteva ” opinii ” în care anumite persoane ofereau romanului ” o stea ” , doar pentru acea scenă puțin ” altfel ” . Eu prima dată când am citit cartea nu aveam niciun stres , știam că o să vină și acea scenă și era ferm convinsă că o să fie oribil de citit , dar ghiciți ce ? ERA O SINGURĂ PAGINĂ !!!
REALLY ? Pentru o singură pagină , ați abandonat această carte ? Merită , romanul acesta , merită citit. E descrisă realitatea , de ce nu vreți să acceptați asta? Dacă era o prostie , romanul nu ar mai fi fost publicat , nu ?



Nota pe care i-am acordat-o , nu este din cauza scenelor , deloc. Am trecut peste scene , nu m-au afectat cu nimic , ce nu ați mai citit cărți de genul ? Mă faceți să râd. 
Când observ persoane care se rușinează când aud cuvântul ” penis ” , îmi vine să le bat. Ați trăit într-o peșteră ? V-au ținut părinții închiși până la vârsta aceasta ? 

În fine , să trecem la carte.
Cum spuneam despre notă , îmi place boala pe care a abardat-o autoarea , nu mulți ar face asta ; dar cum a fost prezentată aceasta , nu prea mi-a plăcut . Știu ce spun , am citit și volumul 2 și acolo își merită toate laudele , Cristina.
Am fost surprinsă de carte , acțiune , personaje , boală , dar acestea nu au fost descrise foarte bine. Cum să spun..îmm...nu au fost așa conturate cum mă așteptam.

Cartea am terminat-o repede , cât și volumul 2 , dar mai greu a fost să-mi adun gândurile pentru a realiza această recenzie. Mă folosesc de tips-urile pe care le-am atașat prin carte , pentru a-mi aduce aminte câte ceva.

Cartea este o lectură ușoară , chiar dacă se întâmplă atâtea. Romanul va începe cu scenele ”acelea” pe care le preferați voi , pe parcursul romanului apele se mai liniștesc , totul devine mai serios și în final BOOM , o scenă mai ” deocheată ”.

Mi-a plăcut foarte mult la autoare , că nu a interesat-o criticile , nu a dat doi bani pe ce spun hateri. A accepat recenziile mai negative , dar cele cu sens , în care omul își spune nemulțumirea și oferă explicații pentru nemulțumirea pe care a avut-o față de roman , își susținea ideile cu exemple. Mi-a plăcut atitudinea , Cristinei , chiar dacă mulți o judecă și o urăsc în momentul de față. Ea a lansat și volumul 2 și cred că prin 2017 și volumul 3 , deoarece Octopussy este o trilogie. 



Cartea vorbește despre două surori , gemene (Becks & Hyena) care să reîntâlnesc după ceva timp. Cred că numai eu sunt de părere că acestea sunt extrem de diferite ?  Mi se pare că nu prea se potrivesc la început , având comportamente diferite , gusturi diferite. După acomodarea Hyenei , observăm că gemenele încep să se cunoască mai bine și să fie cam...la fel...au obiceiuri în comun.

Să le lăsam pe gemene , ce ziceți de părinții lor ? Trebuie să fie ceva neînregulă cu ei , deoarece educația pentru gemene este ”mulțimea vidă”.  M-am ales cu câteva semne de întrebare în legatură cu Mr & Mrs Sugar. Trebuie să fie ceva putred la mijloc.

Nu era de ajuns că în casă erau atâtea controverse , a mai apărut și un anume unchi dubios din America. Care nu prea părea că vine din America. Oricum , în volumul 2 aștept mai multe explicații.



















Nu vreau să zic așa multe detalii despre scenele din carte sau despre acțiune . Dacă nu ați citit cartea , vă recomand să puneți să o cumpărați , fără să țineți cont de recenziile pe care le-ați citit . Nu o ascultați nici pe a mea , deoarece fiecare avem gusturi diferite. Nu asculta hateri acestei cărți , imaginează-ți că e o carte bună și vrei să o citești. Hateri se găsesc peste tot , doar știi și tu cum e când ție îți place o carte și îl auzi pe unu cum zice ” cea mai proastă carte” , nu îți vine să-l bați ? De ce ? Pentru că noi avem gusturi diferite , posibil nici ție să nu-ți placă o carte. De aceea îți spun să nu asculți gura lumii , eu îți scriu aici părerea mea. Tu oți să îi dai 2 stele , poate găsești scene care nu își aveau locul , poate sunt propozițiile prea scurte și acțiunea nu este tocmai cum vrei tu. De aceea merită să citești romanul. Ca să vezi cu ochii tăi cum este. 




Ai auzit în carte despre scene deocheate și ce? Ai auzit despre sex , droguri și ce ?
Dar când vezi poze pe net ? Când vezi într-un serial scene de genul , sari peste ? Când sunt mii de poze cu ” Poziții pentru fiecare zodie” , ” Cum să-ți satisfaci partenerul ” , ” Ce poziție ți se potrivește în funcție de nume” . Nu mai fiți așa încuiați , e o carte. Aceasta este realitatea. Poate nu ați cunoscut copii care fumeaza , copii care au 12-13 ani și deja și-au început viața sexuală . Credeți că nu există așa ceva ? Că toți copiii sunt niște îngerași ? 
Fiecare carte ne spune ceva , ne învață , această carte , vă deschide ochii . Poate așa mai vedeți și voi realitatea.

Aici vorbesc doar despre adolescenți , nu mă aștept la cineva +25 să înțeleagă cartea , deoarece carte mi se pare mai mult pentru persoanele între 15-20 de ani. Sper să nu mă înșel.


Închei aici , sper că ați înțeles ce am vrut să vă transmit.

P.S Vreau să-i mulțumesc , Cristinei , pentru ambele ei volume și pentru autograf ♥
RATING:

Detalii despre , Cristina:



You May Also Like

2 comentarii

  1. Nu am citit cartea. Nu am apasat x la recenzie. Nu stiu daca o sa o citesc. Nu prea m-ar deranja scenele acelea. Poate ii voi acorda totusi o sansa. Ai inteles ideea. Gata cu propozitiile astea scurte.

    RăspundețiȘtergere
  2. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

    RăspundețiȘtergere