Recenzie: „O mie de nopți” de E.K Johnston



Autor: E.K Johnston


Dată apariție: iulie 2016


Categorie: Ficțiune


Nr.pagini: 304


Editură: Trei







Regele Lo-Melkhiin a ucis trei sute de fecioare înainte să ajungă în satul ei, cautându-şi o soţie. Când ea vede norul de praf din zare, ştie că el a sosit. Ştie că o va vrea pe fata cea mai frumoasă: sora ei. Însă jură că n-o va lăsa să fie următoarea.
Eroina fără nume din romanul lui E. K. Johnston face tot ce-i stă în puteri ca să fie luată în locul surorii sale.
Ajunsă în palatul lui Lo-Melkhiin, descoperă că e un loc bizar şi primejdios, unde statuile au priviri înspăimântătoare şi firele se ţes singure în veşminte strălucitoare.
Deşi e convinsă că va muri, darul ei de povestitoare o ţine în viaţă.
Cu fiecare poveste, creşte şi puterea ei magică, dorinţa cea mai mare a fetei fiind aceea de a-l salva pe regele preschimbat în monstru.







O carte plină de fantezie, arăboaice și mult nisip! ✨

Prima dată când citesc o carte de genul, nu am mai citit nimic în legătură cu deșertul sau care să abordeze astfel de subiecte.

Înainte să încep vreau să vă recomand această carte pe timp de vară sau când este cald afară, deoarece se potrivește de minune cu această temă. Acțiunea și personajele te fac să simți briza verii, să te cuprindă în mireasmă și parfum specific unui sat din deșert.

"Plină de emoţie şi frumuseţe, O mie de nopţi îşi va răspândi vraja asupra cititorilor, fermecându-i încă multă vreme după ce ultima poveste va fi spusă." - Alexandra Bracken 



Cartea o are ca protagonistă pe o eroină anonimă, o fată care își pune pe primul loc sora și apoi pe ea. 

Lo-Melkhiin își caută o nouă nevastă în satul lor și eroina noastră știe că cea pe care o va alege acesta o să fie sora ei, deoarece sora ei este cea mai frumoasă din sat.

Știa că nu poate să o lase pe ea să plece s-a safricat pentru ea, din cea mai urâțică soră, eroina noastră a devenit cea mai frumoasă fată.


Un fel de basm dacă mă pot pronunța, deoarece această carte te transpune imediat în rolul eroinei noastre. Mă gândeam pe tot parcursul cărții la Aladin și la cum se petreceau lucrurile pe acolo.

O lume unde nu există tehnologie, unde zeitățile sunt cele care predomină, un tărâm istoric, dar și real. Chiar dacă genul acestei cărți este ficțiunea, nu te face deloc să te simți într-o carte fictivă.


După ce fata este aleasă, Lo-Melkhiin o duce în qasr, eroina noastră își face planuri pentru supravețuire, vrea să mai reziste o noapte. La fel ca în orice carte fictivă, soția aceasta este diferită de celelalte fete...

La fel ca și-n „O mie și una de nopți” (carte de la care a plecat și acest roman) eroina avea un dar, țesutul! Mereu când „vipera” (așa îl numea pe Lo-Melkhiin) venea la ea în cameră aceasta îi povestea despre familia ei, de sora ei și despre viața pe care o avea în sat. Voia extrem de mult să mai supravețuiască o noapte, deși îi era frică de Lo-Melkhiin aceasta nu dădea niciodată dovadă de frică-n fața lui! 

„Dacă deșertul m-a învățat și eu am supraviețuit, înseamnă că mi-am luat bine lecțiile.”



Cartea are un mesaj puternic pentru partea aceasta feminină, nu ni se prezintă doar o căsnice nedorită, cum se petrec și-n zilele noastre. Ni se prezintă lupta unei „eroine” care nu are nume. Ni se arată puterea și dragostea unei sore, deoarece iubirea pe care o purta eroina pentru sora ei era nemărginită.


De multe ori iubirea ne pune să facem lucruri nesăbuite pentru aproapele nostru, astfel sacrificându-ne pentru binele celuilalt.

Undeva, cineva te așteaptă să revii. Numai tu o poți iubi!



Dacă v-am stârnit câtuși de puțin curiozitatea mă bucur!

Credeți că eroina noastră o să supravețuiască sau regele se v-a plictisi de poveștile ei?
Credeți că aceasta se va întoarce acasă? Își va revedea oare sora?

Veți afla numai dacă citiți! J







O poză cu Lo-Melkhiin pe care mi-l imaginez eu.






Cartea „O mie de nopți” de E.K Johnston a fost oferită de către librăria și anticariatul târgulcărții.ro pentru recenzie. Cartea poate fi comandată de pe site-ul lor. Pentru a afla mai multe despre Târgul Cărții îi puteți urmări și pe pagina de facebook, ca să știți tot ce e nou!


You May Also Like

4 comentarii