Recenzie: Orașul Oaselor de Cassandra Clare



An apariție: martie 2014

Nr.pagini: 480

Categorie: SF/Fantasy

Editură: Corint (Leda Edge)



În timp ce se îndreaptă spre Clubul Pandemonium din New York, Clary Fray nu bănuieşte că va fi martoră la o crimă. Şi mai ales la o crimă comisă de trei adolescenţi care au pe braţe tatuaje bizare şi mânuiesc arme neobişnuite. Aceasta este prima dată când Clary întâlneşte vânătorii de umbre, războinici porniţi să ucidă demonii de pe pământ şi să menţină controlul asupra vampirilor şi vârcolacilor. Cu această ocazie, îl cunoaşte şi pe Jace, un tip superb, cu plete aurii. Clary este atrasă în lumea lui după ce mama ei dispare în chip misterios şi ea însăşi este atacată de un demon.        


V-am obișnuit deja cu cărțile Cassandrei, v-am povestit despre „Dispozitibe Infernale” și am promis că voi continua să o descopăr pe autoare. Așa am și făcut cu ajutorul Simonei de la Corint, mi-a dat oportunitatea să citesc primul volum din faimoasa serie „Instrumente Mortale” și anume „Orașul Oaselor”. 

Mi-ați spus deja mulți că nu seamănă deloc cu serialul, că seria de cărți este mult mai bună și chiar așa este. Personajele sunt mai bine construite, acțiunea este mai intensă

Îmi pare rău că am urmărit serialul, preferam să citesc seria și apoi să-l urmăresc. Deja cunoșteam unele „secrete” și nu am mai rămas așa surprinsă, deja știu că X nu e pentru Y așa... nu m-au ținut multe lucruri în suspans, mi-am dat seama rapid de unele lucruri și am legat imediat legăturile cu serialul. 



Acțiunea începe din primele pagini, primele rânduri. Moartea unui personaj secundar într-un club de noapte, acolo lui Clary i se deschide o nouă lume, o lume care îi era necunoscută. Clary este singura persoană din club care observă moartea personajului, ei bine, și pe celelalte personaje, deoarece are „vederea”.

După evenimentul acesta, Clary rămâne șocată, află lucruri noi despre mama ei, tatăl ei și lumea ce o înconjoară. Află că este specială, diferită.


Totul se axează pe secrete, de ce? „De ce mama mea? De ce eu?”
Mama lui Clary dispare brusc din apartament, fiind atacată de niște ființe demonice, Clary neavând habar de așa ceva în primele 100 de pagini.

Descoperă persoane noi, Jace, Isabelle, Alec, Hodge și mulți alții, personaje care aparținut Institutului, mai precis vânători de umbre. Cum v-am obișnuit și cu trilogia „Dispozitive Infernale”. Aici se găsesc personaje noi și este mult mai recentă acțiunea, 2007, dacă nu mă înșel.

Acțiunea primului volum m-a lăsat puțin plictisită, nu m-au surprins multe lucruri, nu m-au ținut în suspans, din cauză că deja am vizionat filmul și serialul și regret asta. 


Avem personaje noi aici, am renunțat la mofturile pe care le avea Tessa și avem din nou parabatai, dar de data aceasta cu o mai puternică relație, Jace și Alec.

Clary este protagonista seriei, totul se învârste în jurul ei. Descoperă lucruri noi despre ea și despre ce este ea, află secretele mamei ei și despre noua ei familie. După întâmplarea din club, Clary își pierde mama, cel care o răpește fiind mult mai apropiat de ea, decât crede...

Clary este și singura care poate să găsească „Cupa Mortală”, din cauza ei fiind și mama ei răpită, pentru a putea să fie din nou împreună, Clary trebuie să găsească cupa.


Jace este unul din personajele de la Institut, primul vânător de umbre pe care-l observă Clary în seara din club. Jace este puțin curios în privința protagonistei, de ce fix ea îl vede? E ceva ciudat la Clary și el vrea să afle ce. O urmărește prin oraș și într-un final o aduce la Institut pentru a se integra în noua ei „familie” și să afle tot ce trebuie să știe în legătură cu mama ei, lumea de jos, demoni și alte nații.


Isabelle și Alec sunt frați, Jace fiind și el un fel de frate, doar că Jace este unul vitreg, poveste lungă, aflați voi.




Mi-a plăcut cartea, doar că deja am știut ce o să se întâmple și nu am mai fost în genul „woow, chiar nu mă așteptam”, dar a fost simpatică și aveam nevoie de ceva relaxant, chiar dacă am avut o lună mai stresantă am reușit să o termin în două zile.

Cartea nu este grea, îi ușoară, acțiunea e puțin lentă, doar dacă ai văzut serialul deja. Dacă nu ai văzut nimic, atunci e perfectă, te ține în suspans și rămâi mască.

Vă recomand cu drag cartea, chiar dacă ați văzut și serialul, e relaxantă și amuzantă.



Mulțumesc enorm Grupului Editorial Corint, abia am vrut să citesc această serie, mulțumesc că mi-ați dat oportunitatea. 

Cartea o găsiți pe site-ul lor și cred că numai la ei mai este disponibilă, am vrut să-mi iau singură seria, doar că era dezastru cu primul volum, nu-l găseam nici unde, așa că vă sfătuiesc să accesați site-ul lor și să dați comandă dacă sunteți fani! :)

Pentru mai multe informații îi puteți urmări pe instagram și facebook! :)


You May Also Like

8 comentarii

  1. Hmm urmaresc serialul si imi placee, nu stiam ca sunt si carti acum parca m-ai facut curioasa si mi-ar place sa le citesc

    RăspundețiȘtergere
  2. E grosuță cartea și totuși ai terminat-o în 2 zile? Wow! Să înțeleg că e ușoară de citit sau ai fost tu super entuziasmată și ai vrut să ajungi la final?

    RăspundețiȘtergere
  3. Spre rusinea mea acum aud prima data de autoare, carti sau serial, dar imi place modul cum ai prezentat actiunea si cred ca mi-ar placea toate.

    RăspundețiȘtergere
  4. Era o perioada in care citeam tot ce iesea de la Leda, iar cartea asta mi-a atras mereu atentia. Imi place ca ne-ai povestit putin din ea, sa ne facem o idee.

    RăspundețiȘtergere
  5. Nu auzisem de aceasta carte, pare interesanta tema, o sa o trec pe wishlist.

    RăspundețiȘtergere
  6. Nu am auzit de cartea asta si nici serialul nu l-am vazut. Am cam luat o pauza de la citit, de cand mi s-a dat programul peste cap putin :D

    RăspundețiȘtergere
  7. Imi place subiectul, nu am vazut serialul, o sa tin cont de aceasta carte atunci cand voi cumpara o noua carte.

    RăspundețiȘtergere
  8. Cartea pare chiar faina, o sa incerc sa o pun pe to read list cand am timp :D

    RăspundețiȘtergere