Grupul Editorial Corint la Târgul Internațional de Carte de la Beijing (BIBF) 2019



Hello peeps!
În perioada 21-25 august 2019 a avut loc cea de-a XVI-a ediție a Târgului Internațional de Carte de la Beijing. Cu ocazia sărbătoririi a 70 de ani de relații diplomatice între China și România, țara noastră a avut statut de invitat de onoare, organizând lansări, lecturi, dezbateri, expoziţii, spectacole de teatru, concerte și evenimente culturale conexe.

Unul dintre cele mai importante evenimente ale României la acest târg a fost lansarea volumului Istoria românilor de acad. Ioan Aurel-Pop, o ediție prescurtată a variantei în limba română, special concepută pentru publicul din Republica Populară Chineză, ediție ce conține numeroase referiri la istoria poporului chinez, din dorința de a face mai accesibil și mai atrăgător textul istoric.


Istoria românilor la Beijing

Evenimentul s-a desfășurat la Scena Autorilor din cadrul BIBF, în prezența unui public numeros care și-a manifestat interesul pentru acest titlu prin numărul mare de întrebări pe care le-a adresat autorului, întrebări care au venit mai ales din partea studenților prezenți la eveniment. La acesta au participat: autorul, acad. Ioan-Aurel Pop, doamna Secretar de stat Irina Cajal, reprezentanți ai ICR și ai editurii.

Printre evenimentele importante organizate la Beijing s-a numărat și lansarea cărții China cea de taină, semnată de producătoarea TV, Marina Almășan. Lansarea a avut loc în pavilionul central și s-a bucurat de un succes răsunător, sala fiind plină de personalități din China, dar și de reprezentanți ai României.

A urmat o dezbatere cu autori și reprezentanți ai grupurilor editoriale din România, Japonia și Statele Unite ale Americii despre promovarea Chinei prin intermediul cărților și a jurnalelor de călătorie semnate de străini. Activitatea s-a încheiat cu o ceremonie fastuoasă de decernare a premiilor pentru implicarea în dezvoltarea proiectului de carte Silk Road – „Writing on China by Foreigners”. Marina Almășan, precum și Grupul Editorial Corint, au primit câte un astfel de premiu pentru susținerea obiectivelor proiectului.




Despre Grupul Editorial Corint:

Anul acesta, Grupul Editorial Corint sărbătorește 25 de ani. În tot acest timp, am reușit să devenim un reper pe piața de carte românească, oferind publicului numeroase lucrări clasice pe teme de istorie și literatură universală, cele mai pasionante romane, cărți pentru copii și adolescenți, manuale școlare și auxiliare didactice de încredere.



You May Also Like

0 comentarii