Recenzie: " Epitetele Iubirii " - Cristi Giambașu

Titlu: Epitetele Iubirii

Autor: Cristi Giambașu

An apariție: 2014

Categorie: Ficțiune

Nr. pagini: 272

Editura: Karth






Descriere:

Frumusetea a fost redescoperita. Pentru prima data in istoria umanitatii, cand iubirea atinge cota maximala, inregistrandu-se o crestere substantiala, individuala, ideologica, materiala. O crestere existentiala. O energie sublimata se raspandeste in spatiul global.



Părerea mea:



Să fiu sinceră , aveam mari așteptări de la această carte , nu credeam că se ascunde o asemenea poveste sub acea copertă drăguță ! Mi-a plăcut cum este scrisă cartea , au mai existat câteva cuvinte care nu își aveau rostul (2-3) , dar am încercat să-i acord o șansă cărții.

Cartea nu prea este pe genul meu , deoarece nu prea îmi plac cărțile romatice sau care vorbesc doar despre iubire , dar ceva m-a făcut să vreau această carte. Îi mulțumesc lui Cristi pentru carte , cât și pentru autograful pe care mi l-a acordat



Începutul a fost unul foarte bun , din punctul meu de vedere , epitetul * Bivoul îndrăgostit * mi-a adus aminte de unde desene din copilăria mea , Timon și Pumba (Lion King) și mi-am amintit oarecum de copilărie.




După ce am citit primul capitol , am crezut că nu o să apară așa multăăă iubire și atâtea siropoșenii în carte , dar în final am observat că povestea care este scrisă merită să o termin și să văd despre ce este vorba. Cum am spus , cărțile despre iubire și dragoste nu sunt genul meu și de obicei când dau de o asemenea carte citesc primele 50 de pagini și dacă văd că o ține așa toată carte , renunț la ea.

De ce? Pur și simplu îmi displac aceste cărți , dar * Epitetele iubirii * (deși din titlu nu eram așa sigură , dacă să o citesc sau nu ,dacă să o iau sau nu) să zicem că a fost puțin altfel și mi-a făcut plăcere să o citesc pe toată și chiar nu regret timpul pe care l-am pierdut.


Povestea nu este una simplă , după cum am citit , nu e o poveste scrisă așa doar ca să fie scrisă , nu pare să fie din imaginația autorului. Am impresia că această carte este viața autorului , cu mici modificări și câteva date schimbate .

Dacă am dreptate câtuși de puțin , înseamnă că autorul nostru are o viață destul de palpitantă și...
Mi-a plăcut că într-un final , Cristi și-a găsit găsit marea iubire și au rămas împreună.








Cartea transmite multe sentimente , uneori am observat și nostalgia și singurătatea , desigur și multăăăă iubire. Cartea vă invită să vă manifestați iubirea , pasiunea. Iubirea fără pasiune este fără sens , niciun strop de iubire.


Pasiune: Cand e vorba sa iei o decizie, te gandesti in primul rand la tine, la propriul confort fizic, psihic si sufletesc.

Iubire: Cand iei o decizie te gandesti in primul rand la binele celuilalt si esti capabil sa renunti si sa te sacrifici.



În loc de citate vă las o poezie care mi-a plăcut mult:

"Oare din rubine, cristale sau diamante
Sunt ale ei fibre optice împrejmuite de-o parte
Şi de alta a talismanului ei ochi zeiesc?
Poleite îi sunt urechile în aur ceresc
Şi nasul e o pictură ruptă din ocean,
Iar buzele's o pată din a inimii-i volan."



Nu sunt multe de spus despre această carte , dar dacă ție îți plac cărțile romantice , te invit să citești acest roman !

Mulțumesc încă o dată Cristi , pentru carte , pentru autograf și pentru că m-ai lăsat să te cunosc și să-ți iau un mic interviu.


Succes în continuare și aștept o carte de poezii de la tine în viitor 



RATING:



Cartea o puteți achiziționa:

Elefant: aici
Herg Benet: aici
Libris: aici

You May Also Like

2 comentarii

  1. Mie mi se pare o carte draguta. Poate o sa o citesc si eu candva.

    RăspundețiȘtergere
  2. M-a atras titlul cartii. <i-asr placea sa o citesc intr-o zi. Chiar sunt curioasa :)

    RăspundețiȘtergere