July Book Haul


Bună, tigrișori!
M-am decis să fac primul ”Book Haul” de până acum, cumde,,,nu știu. Cred că o să apară în fiecare lună câte o postare de genul, deși încerc să nu mai cumpăr așa multe cărți.(toată lumea spune asta)

De data aceasta, majoritatea cărților le-am cumpărat dintr-un anticariat din Iași, pe unde o să mai trec și săptămânile ce urmează, nu de alta, dar se adună prea multe cărți bune.

Primele cărți pe care le-am luat, acestea nu sunt de la anticariat, au fost acestea două:



 Au fot niște oferte pe elefant.ro și le voiam de mult, deoarece auzisem atât de multe despre ele, lucruri pozitive. Am prins această ocazie și am zis de ce nu? Vreau să-mi iau toată colecția de la Dan Brown, dacă nu mă înșel mai sunt 4 cărți, cred, Am răsfoit-o puțin, dar chiar aș vrea și celelalte cărți, au niște descrieri interesante,

Despre ”Pădurea Norvegiană” nu am auzit multe, însă despre autor am auzit o mulțime de lucruri pozitive și eram super curioasă în legătură cu acest autor. Cartea încă nu am citit-o, dar sper să o încep cât de curând.









Sper să nu primesc înjurături pentru cartea aceasta :)), dar eram curioasă în legătură cu această carte, am citit primele 2 volume, le-am făcut o recenzie, dar nu chiar așa de bună. O să revin cu recenzia celor 3 volume cât de curând.
Nu sunt eu mare fan Irina Binder, dar trebuie să aflu ce se întâmplă, cartea este foarte ușoară de citit, deși are 300 de pagini, în mai puțin de 2 ore este terminată.














 Aceste cărți le-am luat din anticariat, inițial nu știam că se află acolo, dar am observat ”3” (Editura Trei) și am dat peste ele. Prima dată am găsit ”Al patrulea...” și după m-am învârtit prin cameră, ca să mai găsesc câteva. În anticariat am găsit doar 6, dar știu că sunt 16 în total. 
Știam că seria se numește ”Seria Neagră”, dar inițial nu știam despre ce este vorba. Mi-au plăcut cel mai mult aspectul lor, titlurile colorate. Arată așa bine în bibliotecă. ♥




La fel și acestea 4, tot din anticariat le-am cumpărat, dar pe la începutul lunii când abia atunci găsisem anticariatul. Mi-am luat cele 2 cărți de la Drumeș, deoarece nu le-am terminat de citit. Am început ”Invitație la vals” când eram la școală, dar nu am avut timp să o termin și doamna ”bibliotecară”, nu mi-a mai dat voie să o împrumut dinou. ”Elevul dima dintr-a șaptea” am luat-o, deoarece ador cum scrie autorul și vreau să citesc tot de la el.
”Nuntă în cer”- Mircea Eliade, inițial mi-a plăcut supracoperta pe care o avea, dar mi-am adus aminte că am citit câteca citate din ea și am zis că pare destul de interesantă, chiar dacă este scrisa de „Mircea Eliade”.

Plumb...ah...George Bacovia, inițial voiam să văd ce este așa rău la ”Plumb”, de ce se plânge tată lumea de această carte. Nu pot spune că-mi place, doar am citit 10-20 de pagini și spre surprinderea mea mi-au plăcut...


Obiecte ascuțite- Gillian Flynn, o carte SUPER carte, pe care am primit-o de la târgulcărții.ro, pentru a organiza un concurs pentru voi. Am citit-o și am făcut și o recenzie. Recenzia o voi posta cât de curând, desigur o să vă anunț!

Mănâncă, roagă-te, iubește- Elizabeth Gilbert, nu prea este pe gustul meu, am primit-o tot de la târgulcărții.ro.  Mâine apare recenzia pentru această carte.

Altfel...și totuși Alice- Lisa Genova, la fel, o carte MINUNATĂ, primită tot de la târgulcărții.ro (vezi recenzia aici). 




Deci, cartea aceasta o știu de muuult timp și nu știam nimic în legătră cu ea, pur și simplu am văzut-o prin 2015, cred și am zis că vreau să o cumpăr. A trecut ceva timp și am uitat de ea, până săptămâna trecută, când am găsit-o în anticariat.














Oh, Markus Zusak, ce mult îmi doream cartea aceasta. Am citit ”Hoțul de cărți” (vezi recenzia aici) și a fost o carte excepțională, o carte care m-a marcat puțin.
De aceea am zis că trebuie să-mi iau și „Mesagerul”, după descrierea pe care o are, carte pare destul de interesantă. Cât de curând trebuie să o citesc.
Am luat-o din anticariat cu doar 10 lei și este într-o stare perfectă. eram așa bucuroasă când am văzut minunăția asta. ♥












Nu pot spune că această carte este a mea:)), mama și-a luat cartea și este în biblioteca ei și îmi spune: ”E a mea cartea„. Căutam cartea aceasta mai mult pentru mine, deoarece eu auzisem de ea, apoi mama a auzir pe la TV ceva despre ea, că este o carte minunată și că o recitești la nesârșit. Așa că i s-a pus pata pe carea aceasta și a fost prima pe care a cumpărat-o. Vreau să știu și eu ce este așa interesant la cartea aceasta. Mai am de la Gabriel, încă o carte ”Despre dragoste și alți demoni”.







Cărțile acestea, nu sunt cumpărate de mine, ci de tatăl meu. Am început să citesc ”I Misteri Della Jungla Nera”, dar este puțin mai greu, deoarece sunt cuvinte complicate pe care nu le știu, iar unele propoziții le citesc ca și cum ar fii scrise în română. Lectura asta o fac mai mult ziua, ca să am lângă mine un caiet și dicționarul :)).
Celalte 2 nu par chiar așa ”interesante”, după descriere pe care o au, dar na, rămân și ele în bibliotecă până o să le vând.

Cam acestea sunt cărțile, înafară de ”Jocul ieleleor” și un manual de psihologie, care nu-și aveau rostul aici, deoarece este mai mult legat de școală, nu voiam eu neapărat să le cumpăr pentru ”Lectură”.

Dacă ați citit măcar una din cărți, puteți să-mi lăsați într-un comentariu câte o părere, să-mi spuneți cum vi s-a părut, dar FĂRĂ SPOILER, VĂ ROG! ♥

Nu uitați că astăzi postăm pe instagram-ul paginii: https://www.instagram.com/foreverlostinliteraturero/ și pe snapchat: fllro6, poze cu ”bookmarks”. Aștept pozele voastre în privat sau pe instagram cu o etichetare ♥

You May Also Like

4 comentarii

  1. Waaa, câte căăăărți! Mie mi-a plăcut mult "Mănâncă, roagă-te, iubește", pentru că am acumulat destul de multe informații din 3 culturi diferite. Cât despre celelalte cărți, îmi place muult cum arată cele de la Biblioteca pentru toți. <3
    Să le citești cu plăcere, pupicei!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Ahh, mi-a plăcut doar prima parte cu ”Italia”, ce vrea să transmită cartea este bine, frumoasă inițiativă, dar cum se comportă ea...nu știu. O să-mi fac ordine în gânduri și am să fac o recenzie pentru mâine. Ador și eu cărțile de la ”Biblioteca pentru toți” sunt așa drăguțe ♥
      Mulțumesc, lectură plăcută și ție ☺

      Ștergere
  2. Ce căăăărți minunate! :) Pe câteva le-am citit. Ador cărțile de la Editura Art, acelea pe care le ai. Au coperți superbe! Spor la lecturi!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Hihi, mulțumesc. Am o problemă cu asta, prefer să citesc cărțile noi, cărțile care au copertele interesante. Aleg cărțile în funcție de coperte, cel mai des.
      Mulțumesc, lectură plăcută și ție :3 !

      Ștergere