Q&A: MI-AU SCHIMBAT CĂRȚILE VIAȚA?

Am zis că fac un Q&A când pagina de Facebook (click aici) ajunge la 1.000 de aprecieri. ♥, pagina acum are 1.027 aprecieri, VĂ ADOR, OAMENI FRUMOȘI!!!

Am în jur de 50 de întrebări,o să răspund la toate, dar care să nu se repete între ele. Aveți mai jos toate răspunsurile:


1.Care sunt cartile care te au ajutat sa te dezvolti cel mai mult ca persoana?
  • Cred că acestea, acestea îmi vin în minte acum. De la fiecare pot spune că am învățat câte ceva și parcă m-au marcat puțin fiecare, trebuie să fie și alte cărți, nu numai acestea.
  • Din „ Fata din tren”, am învățat că nu trebuie să te încrezi în nimeni, din ”Sub aceeași stea” , că orice boală aș avea, trebuie să trăiesc cu zâmbetul pe buze până la moarte. Din carte ”Fluturi” am învățat să am grijă de persoane, uneori să pun persoanele iubit pe primul loc, de la ”Still Alice” am înțeles că familia este baza pentru o viață fericită și ”Hoțul de cărți”, mi-a făcut să-mi schimb câteva concepții legate de lume.

2.Cum se numește carte care te-a emoționat până la lacrimi? (dacă s-a întâmplat să plângi cititnd o carte)?


  • Am spus că am plâns la ”Hoțul de cărți”, dar îmi aduc aminte de o scrisoare de la sfârșitul unui volum din ”Fluturi”- Irina Binder. Poate sună penibil, dar pe moment chiar mi-au dat lacrimile, pentru că știu ce înseamnă să-ți pierzi o persoană dragă, care suferă de cancer. Dacă o să citiți cartea, o să aveți același sentiment.



3.  Există o carte care te-a marcat?
  • Niciuna până acum, cred că am spus ceva despre ”Hoțul de cărți”, dar cartea aceea nu m-a marcat. Mi-a plăcut să aflu despre acea perioadă, știu că au ost suflete de copii în joc și alte chestii, dar nu m-a marcat cu nimic acea carte.

4. Care carte ți-a plăcut cel mai mult?

  • Clar, asta: 
  • O ador, pur și simplu o ADOR! Gillian Flynn este autoarea mea preferată, chiar dacă am citit doar această carte. Am și celelalte două (Locuri întunecate și Fata dspărută) primite de la târgulcărții.ro și sper să fie la fel de BUNĂ ca aceasta. Recomand cu mare drag această carte!

5. Câte cărți ai citit până acum?

  • Pe Goodreads, am doar 51 trecute, dar nu sunt toate. Știu că am peste 100, deoarece am citit 100 în 2014, dar nu am o listă completă cu toate cărțile citite. Eu am început să citesc mai mult în urmă cu 2 ani, înainte nu-mi plăcea așa de mult. 

6. Care este genul de cărți, preferat?

  • Horror&Thriller&Mystery


7.Dacă îți cere o persoană să-i împrumuți o carte, dar nu esti sigură că o vei primi înapoi întreagă, cum spui un "Nu" politicos?
  • Ahahaha, eu nu împrumut cărți :)), pur și simplu zic nu.

8.Ai citit sau ai vrea să citeşti cărți în limba engleză? Dacă ai citit, care a fost prima lectură?
  • Am citit seria ”Millennium” în engleză și cărțile:”If I stay” & ”The Age Of Adaline” și cred că și câteva cărți din ”After”, deoarece voiam să văd câteva diferențe dintre traducerea din română și originalul. Prefer să citesc în română mai bine, dar dacă vreau o carte neapărat, o iau în engleză și o citesc. Dacă nu ai citit nicio carte până acum în engleză, îți sugerez să citești orice de la John Green, sunt super ușoare de citit.

9. De la ce vârstă ai început să fii pasionată de lectură?
  • Din clasa a9a :)), de la 14 ani. Nu mi-a plăcut să citesc așa de mult în gimnazială.

10. Care este cea mai veche carte pe care o ai?


  • Nu știu care este cea mai veche carte, dar sunt o groază de cărți vechi în casă. Părinții mei citesc extrem de mult și biblioteca lor este mai mare decât a mea și au cărți de mult.
  • Uite o parte din ele: 



11. Care este cartea pe care ai putea s-o citesti de nenumarate ori fara sa te plictiseasca?
  • Nu citesc cărțile de 2 ori, o singură dată. Mă plictisesc dacă o citesc a doua oară. 

12. Care a fost prima carte citită de tine care te-a făcut să intri în lumea aceasta, a cărților?
  • Acestea 3, cred:



13. Ai vrea să schimbi finalul uneia dintre cărțile citite? Dacă da, care?
  • ”Sub aceeași stea” - aș vrea ca August să rămână în viață, să se vindece, la fel și cu Hazel, ca să fie o carte cu final fericit. 

14. Ce te face să nu lași din mână o carte?

  • Acțiunea, nu? Dacă cartea mă ține în suspans (cum a fost Obiecte ascuțite) o termin imediat, dacă văd că acțiunea e enervantă și nu se întâmplă mai nimic, încep să mă plictisesc de ea și să o citesc mai rar.

15.Există vreo persoană din viața ta, pe care ai asocia-o cu un personaj dintr-o carte citită?
  • Da. Hazel cu o prietenă apropiată, Gale cu prietenul meu, în rest nu-mi vine nimic în minte :)).

16. Dacă ai scrie o carte, cum s-ar numi și în ce gen s-ar încadra?
  • Titlul depinde de conținut, acțiune, personaje etc., iar ca gen, sigur ”Horror&Thriller&Mustery”, dar prefer să scriu doar pentru mine. Atât.

17. Ce ecranizare a unei cărți, ți s-a părut cea mai reușită?
  • Cred că ”The Age Of Adaline” sau ”Still Alice”, dar filmele nu bat cărțile.




18. În ce carte te-ai regăsit cel mai mult și de ce?
  • Cred că sunt singura persoană care nu și-a găsit o asemenea carte... sau pur și simplu nu îmi dau seama...

19.Care e cea mai scumpă carte din biblioteca ta și cea mai ieftină? Fă o comparație!

  • Endgame este cea mai scumpă(cred) și Pobby&Dingan cea mai ieftină, pot spune că mi-a plăcut mai mult ”Pobby&Dingan”, decât Endgame...



20. Ce carte ai băga pe foc, fără regrete?
  • Că tot veni vorba :)):



21. Cum îți imaginezi viața perfectă, făcând o combinație a cărților citite?
  • Copilăria: Pobby&Dingan de Ben Rice, de ce? Chestia cu ”prieteni imaginari” și cu părinții protectivi ai fetiței, este foarte drăguță. Prin câte trece tatăl fetiței, ca să îi găsescă fiice prieteni imaginari...ah, ce drăguț.
  • Adolescența: If I StayPaper- Gayle Forman, cine nu-și dorește o asemenea adolescență, dar să excludem partea cu accidentul, partea aceea nu este partea mea preferată.
  • Maturitatea:  Sharp Objects- de Gillian Flynn. Chiar aș vrea pe la vârsta de 25-35 să rezolv asemenea ”crime” și să scriu despre diferite cazuri.
  • Bătrânețea:The Boss- de Abigail Barnette. Cine nu vrea să aibă o astfell de bătrânețe :)), după ce îți cade imperiul și rămâi falită, să-ți deschizi o firmă de ”brioșe/prăjituri”. Dacă nu ați citit cartea aveți aici toate detaliile: The Boss

22. Ce iubești cel mai mult la ideea de citit? Care este principalul motiv pentru care citești?
  • Trăirea altor vieți? Am mai spus asta, de ce nu ai vrea să călătorești, să mănânci gratis :))? Să vezi lumea, să aflii despre tradiții, crime, superstiții? Nu găsesc un mod mai excelent și relaxant, decât cititul. Păcat că sunt puțini care știu asta...

23. Top 5 cărți preferate? 
Preferate nu înseamnă 5 stele, preferate înseamnă că mi-au plăcut ele în sine. Au fost ușoare și plăcute de citit, nu neapărat ”perfecte”. O carte poate fii perfectă și fără să aibă 5 stele.



24.Top 3 cărți citite anul acesta?
  • Top 3 proaste, bune, excelente? Fac 3 cărți proaste, care nu mi-au plăcut:
  • Maestra- L.S Hilton
  • Eat Pray Love- Elisabeth Gilbert
  • Not That Kind of Girl: A Young Woman Tells You What She's "Learned"- Lena Dunham

25. Ce părere ai de Eliade și Rebreanu?
  • Încă nu am citit nimic de Eliade, dar am 2 cărți de la el și vreau să le citesc vara aceasta (nu doar pentru că le am pentru școală:)) ):
  • De la Rebreanu am citit doar ”Ion” și acum vorbind serios, nici nu mă așteptam să-mi placă așa mult. Vreau să-mi iau și ”Adam și Eva” și ”Pădurea spânzuraților”, dar nu știu dacă sunt la fel de bune. Ați citit ceva de Rebreanu?

26. Care este porecla ta?
  • Well, Tigruț. Nu mă întrebați de ce.

27. Câte cărți vrei să citești anul acesta?
  • Pe Goodreads am doar 50 la ”Challenge”, deci cred că mai mult de 50...deja am 39 citite.
Acestea au fost în mare parte, au fost în jur de 50, dar am sortat din ele, deoarece se repetau, dar sub alte aspect. M-am gândit să organizez câte un Q&A pe lună? Vreți? Întrebările nu trebuie să fie neapărat legat de ”cărți”, puteți să ne întrebați orice. 

Puteți lăsa aici întrebări pentru data viitoare :)

Lecturi frumoase, până ne revedem :c



You May Also Like

4 comentarii

  1. Woo, ce de întrebări și de răspunsuri frumoase! Mă faci din ce în ce mai curioasă despre "The age of Adaline". Nu-mi vine să cred că am trăit în umbră și am crezut să există doar film. :)) Însă, la "Still Alice" pot să confirm și eu că, atât filmul, cât și cartea, au fost foarte bune. În film, cred că dacă n-ar fi fost acea actriță principală, n-ar fi fost același farmec.

    Lecturi frumoase și spor în tot ce faci! *.*

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Nici eu nu știam că este carte, o colegă mi-a dat cartea în format pdf și eram ceva ”Tu îți bați joc de mine?”, pur și simplu nu știam că există cartea. La Still Alice a fost exceppțională, Julianne Moore, pur și simplu am adorat cum a jucat. Nu aș vedea pe altcineva în locul ei.

      Spor la citit și aștept cât mai multe recenzii ♥

      Ștergere
  2. Mie una mi-a placut enorm acest Q&A, ne-ai dat sansa de a te cunoaste mai bine! <3 Mai vreau articole de genul, zau!

    RăspundețiȘtergere