De ce nu îmi vând cărțile?

De când sunt eu o cititoare fidelă, nu am vândut nicio carte! Nu reușesc să le vând, am făcut doar schimburi. Nu mă simt bine când trebuie să le vând și să primesc în schimbul lor bani. Îmi place să le schimb, deoarece sunt mulți cititori care vor o carte pe care eu nu o ”prefer” și eu vreau cărțile lor.

În mare parte îmi place să ofer cărțile pe care nu le ”ador” la concursurile de pe pagina de Facebook. Știu cât de greu se pot obține cărțile, cărți care au prețuri cam pompoase pe diferite site-uri. Și ce sentiment este mai frumos decât atunci când știi că ai făcut pe cineva fericit. Nu am oferit întotdeauna cărți noi apărute, dar cărți decente au fost mereu. Cărți pe care încep să le adun pentru concursuri. 2017 o să fie un an plin de colaborări și concursuri. Voi doar trebuie să fiți răbdători.

Uneori când primesc dubluri, de la prieteni sau sponsorizări/concursuri, le donez la bibliotecă sau din nou, fac concursuri pe pagină. Voi dacă nu dețineți o pagină de Facebook dedicată cărților, vă îndemn să le donați la bibliotecă, deoarece sunt mulți care citesc de acolo. Cred că și voi sunteți puțin dezamăgiți când mergeți la biblioteca școlii sau oricare bibliotecă și vreți să împrumutați o carte nouă, iar tot ce găsiți sunt cărți de la autorii canonici. Așa-i? 
Acest exemplu v-ar putea motiva să donați cărțile noi pe care nu le mai doriți sau le aveți dubluri.

 Voi ce faceți cu cărțile în dublu exemplar sau care nu vă plac?

You May Also Like

15 comentarii

  1. Foarte frumos gestul tau , nu stiam ca o biblioteca accepta carti . Trebuie sa donez si eu cateva , sper sa ajute si pe altii . :D

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Eu donam din clasele 5-8 cărți de gramatică pe care le avem în dublu exemplar și acum continui tradiția. Oricine primește cărți gratis, până și bibliotecile! Ori ai putea să le faci cadou cuiva sau chiar unor grădinițe sau case de copii :)

      Pupici :*

      Ștergere
  2. Eu ori la fac cadou rudelor, ori le vand pentru a-mi cumpara altele.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Mai bine fă schimb! Îți garantez că te vei simți mai bine :3

      Ștergere
  3. Titlul m-a cam indus in eroare , chiar ma gandeam ca ai scris niste carti si nu vrei sa le vinzi.Eu am o carte pe care o cam urasc si tot ma chinui sa o citesc , nu stiu de ce imi fac asta.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Poți să le duci la bibliotecă și de acolo mai multe persoane o să o poată citi :D Poate altcineva caută cartea aceea. :)

      Ștergere
  4. Mersi pentru ideea cu donatul la biblioteca, nici eu nu vand cartile si chiar s-au mai nimerit dubluri prin bilioteca.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Mă bucur ♥ imaginează-ți câte persoane se vor bucura de acea carte :)
      Felicitări ♥

      Ștergere
  5. Te inteleg, nici eu nu imi vand cartile, pentru ca imi este foarte greu sa ma despart de ele. Intentionez sa le ofer in cadrul unui concurs pe cele care nu imi plac asa de mult, doar pt a putea face loc altor carti noi in biblioteca mea. Ar fi interesant de facut o campanie intre noi bloggerii de carti, prin care sa donam cartile unui centru unde este nevoie.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Mi-ai dat o idee genială! Dă-mi add pe facebook: https://www.facebook.com/tigruftw :D

      Ștergere
  6. Nici mie nu-mi place sa-mi vand cartile, chiar daca am strans o cantitate mare. De cele mai multe ori, le fac cadou prietenilor.

    RăspundețiȘtergere
  7. Urăsc să-mi vând cărțile! :) Eventual, le vând pe cele pe care le am de două ori sau cele care chiar nu-mi plac. Oricum, cu banii pe care îi iau pe cărți, eventual, îmi iau alte cărți! ^^

    RăspundețiȘtergere