The Mortal Instruments Characters (Shadowhunters)



Pentru că am dezvoltat o micuță obsesie pentru serialul „Shadowhunters”, serial care ecranizează seria de cărți a autoarei Cassandra Clare și anume „Instrumente Mortale”.


Azi m-am gândit să vă prezint 5 personaje din serial, deoarece nu am citit cărțile. Nu-mi săriți în cap, vă rog!

Din câte am înțeles serialul nu coincide deloc cu cărțile, așa-i? 
O să vă prezint competențele și abilitățile fiecărui personaj, personaje pe care le-am ales eu. :)


1.   Jace Herondale


Competențe și abilități:

   🔪 Fiziologia Nephilim: ființa nephilim, Jace dispune de o varietate de abilități fizice și mentale sporite, datorită sângelui de înger Raziel din venele lui și, de asemenea, mărcile angelice (Marks of the Gray Book). Aceasta include rezistență sporită, agilitate și coordonare, care au fost îmbunătățite în timp prin practică.
  
    🔪Sângele angelic: în timp ce toți vânătorii de umbre au sânge de înger în ei, faptul că Jace are chiar mai mult, care a fost extras din Ithuriel, a fost rezultatul experimtului lui Valentine în timp ce Jace era încă-n pântecele mamei lui. Acest sânge contribuie la superioritatea lui în anumite domenii și la alte aspecte dincolo de parametrii unui vânător de umbre obișnuit, normal.

    🔪Utilizarea armelor cerești: Ca nephilim, Jace este capabil să se ocupe cu armele cerești cu efecte, în mod normal aceste arme nu funcționează la alte specii. În special aceste arme sunt fabricate din adamas (material din care sunt concepute)  și forjate de către surorile de fier, cum ar fi lamele de seraph/serafim.

.    🔪Magic runic: Din cauza sângelui de înger din venele lor, toți vânătorii de umbre sunt capabili să-și aplice rune pe pielea lor, fără niciun pericol real. Aceste mărci, la rândul lor, oferă efecte variate și servesc la beneficiul purtătorului.

    🔪Legătura parabatai: Din cauza parabatai-ului Alec Lightwood, Jace este capabil să facă apel la mai multă forță-n luptă. Runele desenate pe Jace de către Alec îi oferă un efect mai puternic.



2. Alec Lightwood


Competențe și abilități:

🎡 Fiziologia Nephilim: Ființa nephilim, Alec are o varietate de abilități fizice și mentale sporite de către sângele lui Raziel din venele lui și de asemea de mărcile angelice (Marks of Gray Book). El are puterea de a îndeplini sarcini unice pentru speciile lor, cum ar fi capacitatea de a utiliza și face apel la puterea îngerilor pentru lame de seraph. Aceasta include rezistența sporită, agilitate și coordonare îmbunătăție în timp prin practică.

🎡 Magic runic: Din cauza sângelui de înger din venele lor, toți vânătorii de umbre sunt capabili să-și aplice rune pe pielea lor, fără niciun pericol real. Aceste mărci, la rândul lor, oferă efecte variate și servesc la beneficiul purtătorului.

🎡 Tir cu arcul: Alec este deosebit de bun la tir cu arcul, arma lui principală.



3. Isabelle Lightwood


Competențe și abilități:

💄Fiziologia Nephilim: Ființa nephilim, Isabelle are o varietate de abilități fizice și mentale sporite de către sângele lui Raziel din venele ei și de asemea de mărcile angelice (Marks of Gray Book). Ea are puterea de a îndeplini sarcini unice pentru speciile lor, cum ar fi capacitatea de a utiliza și face apel la puterea îngerilor pentru lame de seraph. Aceasta include rezistența sporită, agilitate și coordonare îmbunătăție în timp prin practică.

💄Magic runic: Din cauza sângelui de înger din venele lor, toți vânătorii de umbre sunt capabili să-și aplice rune pe pielea lor, fără niciun pericol real. Aceste mărci, la rândul lor, oferă efecte variate și servesc la beneficiul purtătorului.

4. Clary Fairchild


Competențe și abilități:

📋Fiziologia Nephilim: Ființa nephilim, Clary are o varietate de abilități fizice și mentale sporite de către sângele lui Raziel din venele ei și de asemea de mărcile angelice (Marks of Gray Book). Ea are puterea de a îndeplini sarcini unice pentru speciile lor, cum ar fi capacitatea de a utiliza și face apel la puterea îngerilor pentru lame de seraph. Aceasta include rezistența sporită, agilitate și coordonare îmbunătăție în timp prin practică.

📋Magic runic: Din cauza sângelui de înger din venele lor, toți vânătorii de umbre sunt capabili să-și aplice rune pe pielea lor, fără niciun pericol real. Aceste mărci, la rândul lor, oferă efecte variate și servesc la beneficiul purtătorului.

📋Sângele angelic: În timp ce toți vânătorii de umbre au sângele îngerului Raziel în vene, Clary are mai mult; în special ea a fost inserată cu sângele Ithuriel în timp ce era în pântecele mamei sale, din cauza experimentelor lui Valentine. Din acest motiv ea a devenit, parțial, legată de Ithuriel, care atunci când a apărut nevoie a trimis visele profetice și viziuni ale viitorului, precum și imagini ale runelor uitate sau runele care nu se află în Gray Book și știute doar de îngeri, pe care ea este capabilă să le recreeze și să le folosească. Ea poate îmbunătăți puterea runelor comune pentru a le face mai puternice decât de obicei.

📋Vederea: Ca vânător de umbre, Clary este capabilă de a vedea cu ușurință prin cele mai magice iluzii și straturi vrăjite asupra realității. Din cauza celor 17 ani pe care i-a petrecut în lumea oamenilor, ea nu este îndeajuns de antrenată, de aceea are nevoie de antrenament pentru a-și putea dobândi puterile.

📋Utilizarea armelor cerești: Ca nephilim, Clary este capabilă să se ocupe cu armele cerești cu efecte, în mod normal aceste arme nu funcționează la alte specii. În special aceste arme sunt fabricate din adamas (material din care sunt concepute) și forjate de către surorile de fier, cum ar fi lamele de seraph/serafim.

📋Artă: Clary este un artist talentat. Arta este darul ei.


5. Simon Lewis



Competențe și abilități:

    💉Fascinație: Ca vampir, Simon este capabil să farmece/controleze oamenii prin abilitățile lui de vampir, „incantație” sub numele de Encanto, deși el a fost destul de nou în această „specie” și a avut nevoie de pregătirea necesară; chiar dacă el a fost capabil să efectueze Encanto asupra mamei lui, nu a durat prea mult.

    💉Simțurile: După transformarea lui, viziunea lui s-a îmbunătățit dincolo de 20/20 și nu mai avea nevoie de ocheari. El poate vedea în întuneric, poate mirosi sângele de la câțiva metri distanță și aude șoaptele, de la o distanță oarecare, cu o claritate perfectă.

    💉Supraputerile: După transformarea lui, Simon devine mult mai puternic, fiind capabil să copleșească și-un vânător de umbre, ca exemplu Clary și Jace, fără probleme.

    💉Viteza supraomenească: Simon poate alerga la viteze inimaginabile (vampir, duuh) în comparație cu un vânător de umbre. Reflexele lui sunt la fel de accentuate.

   


    5. Magnus Bane


Competențe și abilități:

    🍸Nemurire: Ca vrăjitor, Magnus beneficiază de nemurire. Din punct de vedere fizic, Magnus nu îmbătrânește și-a mențiunut aspectul unui adolescent, încă din secolul al 19-lea.

    🍸Magie: Magnus are acces la puteri magice, care de multe ori se manifestă prin flăcări sau prin scântei albastre de la vârful degetelor. Magnus este capabil să efectueze ritualuri.


Care este personajul vostru preferat?

Source: Fandom (traducerile sunt făcute de mine)









You May Also Like

5 comentarii

  1. Foarte interesant! Se vede ca ai depuns nu efort si e o idee interesanta :). Succes in continuare!

    RăspundețiȘtergere
  2. Nu am vazut filmul si nici cartile nu le am citit. Merci de recomandare.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Este și film și serial, îmi plac actorii mai mult din serial. Succes! :D

      Ștergere