Recenzie: „Flower” de Elizabeth Craft & Shea Olsen

Titlu: Flower


Categorie: Ficțiune/Young Adult

Mulțumiri prietenilor de la Editura Epica pentru carte! Hugs for Lorelei! 🤗🤗




O carte ce m-a cucerit de la copertă, dar conținutul m-a dezamăgit groaznic...
Încă spun că această carte are o copertă superbă, formatul este simpatic și el, dar în sine, conținutul și povestea lasă de dorit...

Eu una nu sunt niciodată atentă la descriere sau la micile fragmente pe care le mai găsesc, dacă îmi place coperta o iau și dacă e o editură pe care o îndrăgesc la fel! Mulți cred că adoră cărțile de la Epica, eu una nu am citit nicio carte de la ei care să primească sub 4 steluțe!



Totul se învârte în jurul personajului principal, această Charlotte, care-și dorește o viață total opusă față de ce au pățit mama și sora ei. Mama și sora ei erau obsedate de băieți, dragoste și sex. Cele două nu s-au gândit la viitor și au ajuns într-un final să piardă totul.

Mama ei a murit într-un accident de mașină în timp ce venea de la o petrecere împreună cu iubitul ei. Totuși cei care au declarat decesul celor doi au spus că aveau oricum avea să moară din cauza alcoolului din corp.



Revenind la acțiune, totul mi s-a părut prea tras de păr și prea alert. 
Charlotte lucrează la o florărie pentru a se putea întreține și pentru a câștiga bani pentru viitoarea facultate la care vrea să aplice, Stanford!

Dintotdeauna mi-am dorit să am cele mai mari note din clasă, să o fac pe bunica mândră de mine și, mai presus de orice, să demonstrez că pot să fac ceea ce nimeni din familia mea nu a reușit: să studiez la Stanford.

Însă într-o seară trece un „misterios băiat” care mai târziu Charlotte formează un cuplu. (doar nu am să vă dau toate detaliile eu acum 👀😂)

Ce m-a deranjat la acest cuplu a fost relația aceasta „toxică”, el fiind un star pop, cunoscut de toată lumea și ea o simplă elevă la un liceu normal, se găsesc. Apare aici clișeul acela că el nu a mai găsit pe nimeni în viața lui la fel de frumoasă și plină de viață ca ea, specială, o fată pe care nu o găsești peste tot; asta în primul rând.



În al doilea rând, ea fiind o persoană obișnuită, care poartă haine în general de la magazinele simple, ieftine, apare el și vede cum le privește pe celelalte fete, că ele sunt îmbrăcate cu haine de firmă și vezi doamne, că ea nu. Aici el face MAGIA, o ia pe a noastră Charlotte și-o duce la o casă de modă și-i cumpără tot ce-i poftește inima. Haine care costă mai mult decât salariul ei pe 2 ani. După aceea „închiriază” un salon în general destinat vedetelor doar pentru ea și din plictisitoarea Charlotte devine o bombă sexi.




Aici cred că e o părere de gusturi, eu una nu apreciez cărțile de genul, nu suport ideea de cuplu certăreț, acum se ceartă, nu pot trăi unul fără celălalt, iar se împacă și asta ține până la finalul cărții.


Faceți cunoștință cu Charlotte, o elevă în ultimul an de liceu care dorește să aplice la Stanford și să devină un medic de succes! O elevă care dorește să aibă un viitor strălucit și să câștige bine. O mică tocilară care încearcă să-și îndeplinească visul și care se zbate din răsputeri să ajungă unde își propune.


Charlotte avea o regulă la începutul romanului:

N-o să las niciodată un băiat să-mi ia mințile. 





Acesta este Tate Collins, cântărețul faimos de 19 ani, pe care Charlotte nu-l recunoaște la început, dar de care se îndrăgostește imediat și renunță la tot ce a construit în jurul ei pentru el. Multe nu se descriu la Tate, dar acesta are o poveste care-l macină cu o „fostă” admiratoare. De aceea Tate a avut o pauză de un an și s-a retras de pe scene.

Regula lui Charlotte (pe care v-am spus-o mai sus) dispare în același timp cu apariția lui Tate.

Dar asta a fost înainte ca un star pop să se îndrăgostească de mine. Înainte de călătorii cu avioanele private, întâlniri în secret și versuri care erau scrise doar pentru mine.


Cartea în ansamblu nu este proastă, mie chiar mi-a plăcut la un moment dat, unde aveau o relație stabilă și frumoasă, lucrurile au început să se strice de când Charlotte și-a schimbat complet părerea despre viitor, despre viață. Această relație, din punctul meu de vedere, e una care nu trebuia destrămată de multe ori. Sper că o să apară o continuare, pentru că finalul mi-a dat eroare și aș vrea să văd ceva frumos într-un al doilea volum.



Alt aspect pe care l-am văzut a fost diferența dintre capitole, având două autoare m-am gândit că un capitol este scris de Craft și unul de Olsen, de multe ori s-au nimerit unul care să-mi placă și unul nu.



Într-un final, cartea e ușor de citit, o lectură de weekend și recomand această carte persoanelor care visează, care adoră poveștile dintre oamenii obișnuiți și starurile pop. Știu că sunt multe persoane care mai citesc despre băieții din One Direction care au relații cam la fel.


Cei care ați citit cartea, cum vi s-a părut? Ați simțit la fel sau pur și simplu v-ați lăsat duși de val și ați trăit alături de Charlotte?

Dacă v-am făcut curioși, cartea o găsiți cu o reducere de 52% pe Elefant!


You May Also Like

10 comentarii

  1. Am început cartea într-o seară de vineri de vară, în care m-am lăsat prinsă în mrejele cărții. Cartea a început surprinzător. Pe parcurs, bineînțeles, au mai fost momente care nici mie nu mi-au plăcut, însă magia a pus stăpânire pe mine, și pentru că mi-a plăcut povestea dintre cei doi protagoniști, am trecut cu vederea pasajele care-mi displăceau.
    Pentru că și momentul în care am citit-o, dar și faptul că așteptările mele au fost întrecute, au influențat părerea mea sinceră, cartea a primit 5 stele.
    Dacă vă plac poveștile de dragoste adolescentine, Flower e pentru voi :)

    Îmi place cum ai structurat recenzia, Tigruț! Foarte frumos ai împletit totul. Hugs, dear!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Mulțumesc mult pentru feedback! Chiar avem gusturi, taaaare diferite:))!
      Adevărat, cartea asta e cu „dragostea adolescentină”, dar mi se pare mult prea fantastică...

      Mulțumesc! xoxo

      Ștergere
  2. Este prima dara cand vad un blog asa de frumos! Cumva mi-a placut aceasta carte dar nu in totalitate. Vezi, um inseala aparentele? ;)

    RăspundețiȘtergere
  3. Acțiunea pare interesantă, îmi place ideea de relație între o tipă ambițioasă, care vrea să ajungă departe în carieră și băiatul care are totul. Acum depinde ce îi oferă și ce acceptă ea de la el.
    PS. Mă regăsesc oarecum în această poveste de dragoste ;)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. E bine că sunt persoane care apreciază cartea, nu este o carte rea, dar povestea este mult prea exagerată.

      xoxo

      Ștergere
  4. Foarte interesanta carte! 😍 Imi plac genul asta de carti

    RăspundețiȘtergere
  5. Nici n-am vazut-o, nici n-am citit-o. Dupa primele randuri ma asteptam ca Tate sa fie mai in varsta, gandeam cliseic, dar mi-a trecut cand ai zis ca are 19 ani. Mi se pare o carte despre si cu adolescenti care la aceasta varsta isi tatoneaza limitele.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Exact, dar putea ieși o poveste frumoasă, dacă nu se folosea imaginația abuziv.

      Mulțumesc pentru părere! ♥

      Ștergere