Recenzie: Prințul mecanic de Cassandra Clare


from iulianacazan_


Dată apariție: martie 2012

Categorie: SF/Fantasy

Nr. pagini: 432

Editură: Corint ( Leda Edge )



În lumea magică a Londrei victoriene, Tessa Gray şi-a găsit în sfârşit locul, alături de vânătorii de umbre. Dar liniştea se dovedeşte a fi trecătoare când forţe întunecate din Conclav plănuiesc s-o înlăture pe Charlotte, protectoarea ei, de la conducerea Institutului. Dacă se va întâmpla acest lucru, Tessa va ajunge pe străzi, pradă uşoară pentru misteriosul Magistru, care urmăreşte să se folosească de puterile ei în scopuri nu tocmai nobile.

Cu ajutorul lui Will şi Jem, Tessa descoperă că războiul purtat de Magistru împotriva vânătorilor de umbre este cât se poate de personal. El îi învinuieşte pentru o tragedie petrecută cu mult timp în urmă, din pricina căreia, susţine el, viaţa îi fusese distrusă. Pentru a descoperi secretele trecutului, cei trei prieteni călătoresc din Yorkshire-ul învăluit în ceaţă spre un conac de care sunt legate poveşti cumplite; din cartierele sărăcăcioase ale Londrei spre o sală de bal fermecătoare, unde Tessa descoperă că adevărul despre originile ei este mult mai sinistru decât îşi închipuise vreodată.

Când se întâlnesc cu un demon mecanic, care-i transmite lui Will un avertisment, aceştia înţeleg că Magistrul le ştie fiecare mişcare – şi  că unul dintre apropiaţii lor i-a trădat.

Tessa realizează că inima îi bate din ce în ce mai tare pentru Jem, însă dorinţa de a fi cu Will, în pofida stărilor lui sumbre, continuă să o tulbure. Dar ceva se schimbă în Will – zidul pe care băiatul şi-l construise în jurul lui începe să se năruie. Dacă-l vor găsi pe Magistru, va putea oare Will să se elibereze de secretele sale şi să-i ofere Tessei răspunsurile legate de originea şi de menirea ei?

În vreme ce căutarea Magistrului, dar şi a adevărului, îi pune pe cei trei prieteni în situaţii primejdioase, Tessa înţelege că, atunci când amesteci dragostea cu minciunile, poţi corupe chiar şi cea mai curată inimă.



Mi-am dorit atât de mult să continui această serie, mai aveam de făcut o recenzie pentru o cartea, apoi Simo îmi putea trimite continuarea „Îngerului mecanic” (vezi recenzia aici), dar am primit mult mai devreme cele două cărți din serie și anume: - „Prințul mecanic” și „Prințesa mecanică”.

Am citit această carte în trei zile, deoarece trăgeam de mine să nu o finisez. M-am atașat atât de mult de personaje și nu voiam să mă despart atât de repede de ele, dar într-un final am terminat și cartea aceasta.

Totuși o mai am pe prințesă, hihi. (și am auzit că ultima este și cea mai rea ( în sens bun) așa că nu mă grăbesc să o termin pe aceasta)



Nici această carte nu m-a plictisit, după cum spuneam și-n recenzia „Îngerului mecanic”. Descrierea este cât trebuie, suspans maxim, întâmplări profunde, scene pe care nu mi le imaginam și distracție pe măsură. Doar apare Will în carte...

După ce Tessa și-a găsit familia, aceasta nu mai este împotriva vânătorilor de umbre, aceștia devenind singurii oameni de încredere, mai puțin Jessamine, eu nu o suport pe tipa aia.


Jessamine


Eu am avut impresia că Magistrul (nenea ăl' rău din carte) o să-i lase în pace, am crezut că am scăpat de el și că s-a dus pe apa sâmbetei cu tot cu ale lui invenții prostești; dar nu, domnul Axel Mortmain, revine cu mașinăriile lui. Încearcă să acopere tot binele din jurul Institului, să ajungă la putere și să o captureze pe Tessa (de ce toți o vor pe Tessa...)

 Nu e ca și cum Mortmain ar depune o plângere împotriva vânătorilor de umbre pe cale oficială. „Foarte supărat că vânătorii de umbre au refuzat să moară cu toții când am vrut eu. Cer daune. Vă rog, trimiteți cecul către A.Mortmain, Kensington Road, numărul 18...”.

(așa s-a întâmplat în cele din urmă...) 


Vânătorii de umbre trec prin diferite obstacole și sunt sub dominația lui Axel, un fel de marionete. Axel spune, vânătorii fac, reușind și aceștia într-un final să-și dea seama de unele planuri ale lui Axel. Magistrul aka Axel este scopul cărții, să-l prindă și să-l distrugă. Mhm, succes vânători!

Normal, chiar dacă acesta este scopul, mai sunt câteva acțiune care se petrec în jurul capturării lui Axel. Am aflat și eu acum de ce lumea întreabă „Jessa sau Wessa?”. 


Apar mai multe personaje, astfel acțiunea devine mai complexă, mai mult suspans, mai multe misiuni, cu Will și Tessa, hihi.


Dacă până acum aveam impresia că Will este frumos și încrezut, îngâmfat, plin de sine, ignorant... cum credeți că m-am simțit atunci când i-am aflat povestea? Hmm...
Will avea un scop, de ce se comporta așa? De ce îi îndepărta pe toți de el? De ce era așa rece, așa o stâncă? O să vă surprindă povestea lui...

Will începe să-mi prindă simpatia, spre deosebire de alții *tuse* Tessa, *tuse* Jem. Băiatul ăsta chiar are o inimă mare, grijuliu, puternic și un om plin de sarcasm (cred că i-am găsit o soție, nu-i așa Andre?). 
Will a fost întotdeauna puternic, inteligent și grijuliu, chiar dacă avea construit în jurul lui un zid, DIN CAUZA UNUI AFURISIT DE DEMON DAMAS!!!

Nu înțeleg de ce se mai chinuie cu Tessa, serios. Și-ar găsi imediat pe cineva, uitați și voi aici ce-i spune Tessei:


-Tess, tu și cu mine semănăm. Noi trăim și respirăm cuvinte. Cărțile m-au împiedicat să-mi iau viața, după ce am crezut că n-aveam să mai pot iubi vreodată pe cineva, să mai fiu iubit de nimeni niciodată. Cărțile m-au făcut să simt că probabil nu eram complet singur. Acestea au fost cinstite cu mine, și eu cu ele. Să-ți citesc cuvintelem ceea ce ai scris, faptul că uneori te simțeai singură și speriată, dar întotdeauna curajoasă. Felul în care vedeai lumea, culorile, texturile și suntele acesteia, m-au făcut să simt... să simt felul în care gândeai, sperai, simțeai, visai. Mi se părea că și eu visam și gândeam și simțeam cu tine. Visam ceea ce tu visai, voiam ceea ce tu voiai – și apoi mi-am dat seama că te voiam cu adevărat pe tine. Fata din spatele scrisorilor. Te-am iubit din clipa în care le-am citit. Încă te iubesc.
I-ar Tessa ca o femeie nobilă ce este îi dă-n cap spunându-i că deja e logodită cu.,, e păi să nu o bați? Să nu intrii în carte, în mijlocul acțiunii și să o strângi de gât??




Tessa.

Atât de antipatică mi s-a făcut această ființă, toată lumea o protejează, toți o iubesc, ea merită totul, ea mereu e vinovată. Cum ai putea să te superi pe o asemenea ființă minunată care nu greșește niciodată?

Ok, Tessa mi-ai fost simpatică, până ai început să devii obsedată. Uneori uitam că are 17 ani, jur că-i dădeam 25 la cum se comportă. Ai grijă domniță, dacă și-n ultimul volum ai aceeași atitudine îmi iau toate cărțile și-ți tai numele! -.-








Jem.
O altă problemă de a mea. Omule, ce se întâmplă cu tine? Oamenii de la prea multă bunătate încep să înnebunească.
Deci Jem îmi plăcea la nebunie, atât de simpatic mi se părea, cumințel și mereu „educat” cum îl lăudau majoritatea personajelor, dar a devenit atât de disperat și agasant în această carte. Parcă nu-l mai recunosc, jur.
Omule sper să-ți revii în ultimul volum! Mi-e dor de tine! 

V-am prezentat din nou numai cele 3 personaje, principale dacă pot spune așa. O să vedeți o schimbare enormă la majoritatea personajelor. Unele devin așa drăguțe, iar altele îți vine să le strângi de gât.


Official Henry & Charlotte e cel mai cute cuplu pentru mine! :3 
Mai ales că la finalul cărții mi-au dat o surpriză imensăăă! ♥


Chiar dacă m-au exasperat unele personaje, cartea a fost superbă! Cărțile acestea fantasy m-au dezlipit puțin de realitate. Cât de cool ar fi să existe vârcolaci? Nu sunt o fană, dar „Dispozitive Infernale” a fost cea mai bună alegere a mea!

O să adori unele personaje, o să te poarte prin toată Londra și o să mergi la petreceri cu demoni și alte nații, haha.

Cartea este foarte bună și relaxantă, în ciuda numărului de pagini pe care aceasta le posedă, este foarte ușor de citit, doar că dacă te atașezi de personaje, hmm... cam greu să termini cartea! :)

Eu una îți recomand această carte dacă ai nevoie de ceva relaxant, să te descotorosești de lumea monotonă din jurul tău și să participi la câteva acțiuni interesante! :D






Prințul mecanic”, la fel ca restul cărților mi-au fost oferite de către Grupul Editorial Corint, vreau să le mulțumesc super mult, dar în special Simonei, ea mi-a permis să continui această trilogie.

Puteți să comandați toate cele 3 minunății de pe site-ul celor de la Corint
Dacă sunteți fani Leda, vă recomand și pagina lor de facebook, unde se anunță toate noutățile editoriale ce vor urma să apară!!!


Eu am fost Tigru!
Ține minte: Citește cu ochii tăi, nu prin ochii altcuiva!

You May Also Like

17 comentarii

  1. Suna bine tot ce ai scris ina ceasta recenzie a cestei carti. Merita citita.
    Cosmin

    RăspundețiȘtergere
  2. Articolul este fain scris, dar pe mine nu mă fascinează sf-ul, vârcolacii și alte entități ciudate. :)

    RăspundețiȘtergere
  3. Pare o carte foarte plapitantă și plină de surprize, chiar și pentru cei care sunt pasionați de alt tip de cărți. Felicitări pentru recenzie!

    RăspundețiȘtergere
  4. Hehe ce fain povestesti tu...parca Tessa ar fi o amica de-a ta! :))

    RăspundețiȘtergere
  5. Cata rabdare poti sa ai , sa poti scrie o astfel de recenzie. Felicitari

    RăspundețiȘtergere
  6. Super recenzia ta! Vreau sa o citesc si eu, cat de curand!

    RăspundețiȘtergere
  7. Wow, iti ador recenziile.. ai un fel de a scrie mai special :)

    RăspundețiȘtergere
  8. Forte frumos ai scris acest articol, chiar te face sa vrei sa citesti cartea cat mai repede.

    RăspundețiȘtergere
  9. Ahhh, de cand ma tot chinui sa citesc seria asta. Bine ca mi-ai reamintit. ^_^

    RăspundețiȘtergere